Szampony do włosów

Nioxin System 1, Cleanser Shampoo Szampon oczyszczający do włosów naturalnych z niewielką skłonnością do wypadania , lekko przerzedzonych

• 30 lipca 2021 o 18:28
    Wielkie rozczarowanie
    Kupiłam ten szampon po namowach mojej fryzjerki, ponieważ zmagam się z dość problematyczną skórą głowy. A mianowicie, okresowe swędzenie, nadmierne łuszczenie skóry głowy z okresami spokoju. Fryzjerka bardzo mi go polecała, zachwalała i w ogóle. Więc zakupiłam szampon wraz z odżywką i zapłaciłam oczywiście nie małe pieniądze. Ale szampon w moim przypadku kompletnie się nie sprawdził. Niby po pierwszych dwóch użyciach było widać jakiś pozytywny efekt w postaci mocno oczyszczonej skóry głowy. Ale z każdym kolejnym użyciem ten efekt był coraz mniej zauważalny. Dodatkowo mam wrażenie, że tylko pogorszył sprawę, bo z głowy sypało mi się niesamowicie. Początkowo myślałam, że może skóra się oczyszcza ale jak doszedł świąd, wypadanie włosów, ich mocne oklapniecie to zrezygnowałam z tego szamponu na dobre. Nie sięgnę po niego ponownie. Plusem jest jednie wygodne opakowanie i nic poza tym. Szampon ma intensywny zapach i pozostawia mocne uczucie chłodu na skórze głowy. Mi akurat to nie przeszkadzało ale warto mieć to na uwadze zanim się po niego sięgnie. No i cena. Kosmiczna jak na tak słabą jakość.
  • 20 stycznia 2021 o 22:49
    Nie jest zły ale szału nie ma
    Szampon powiedzmy w połowie zrobił to co miał zrobić. Rzeczywiście dobrze domywa włosy, daje poczucie odświeżenia. Ładnie pachnie miętą, dobrze się pieni. Włosy wyglądają po wysuszeniu ok. Nie zauważyłam jednak poprawy kondycji, mniejszego wypadania włosów ani ich pogrubienia.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy
    Wady:
    • Małe opakowanie
    • Brak obiecywanego pogrubienia włosów i poprawy ich kondycji