Dezodoranty i antyperspiranty

C-Thru Joyful Revel, Deodorant Body Spray Dezodorant w sprayu

Kaisja
    2 kwietnia 2024 o 19:55
    Niedrogi, poręczny, idealny do na chybił trafił wrzucenia do torby, lżejszy zamiennik pięknych, eleganckich i zmysłowych, orientalnych szyprowych perfum
    Korzystając z niezłej okazyjnej ceny (ok. 6 zł – zazwyczaj kosztują 10-12 zł) zakupiłam swego czasu w sklepie sieci Rossmann kilkanaście psikaczyków do ciała C-Thru z myślą o Spokrewnionej Kobietce uczulonej na antyperspiranty, natomiast zaciekawiły mnie na tyle, że finalnie po jednym egzemplarzu z każdego rodzaju zostawiłam sobie, a później nawet jeszcze niektóre dokupiłam. Nie przepadam za zbyt mocnymi aromatami, a one za mną, gdyż zazwyczaj nieładnie na mnie leżą, więc trochę się obawiałam opiniowanego "Joyful Revel", głównie ze względu na wzór aluminiowego cylindra (drobno i równo rozpylającego spray) w fioletowo-różowo-czarny rzucik w panterkę. Żeby nie było niedomówień i aby nie wyjść na hipokrytkę – w odpowiednim wydaniu i kolorystyce ten wzór uwielbiam, i z powodzeniem noszę w formie sukienki i spódnic (do kolan i midi jest sztos – mini wyglądałoby na mnie żenująco, jak u podstarzałej ćmy z knajp Hell's Angels), jednak w wersji dezodorantu do ciała odczuwałam pewne obawy, czy nie zderzę się z wonią nazbyt prowokacyjną. Faktycznie zapach, choć mniej intensywny niż wody perfumowane o podobnych nutach, i tak jest rzutki, śmiały, dość odważny, i zwracający uwagę – natomiast w dobrym rozumieniu tego słowa, bo szykiem i tajemniczą, mroczną, natomiast świeżą, ożywczą zmysłowością. Otwierają go przyprawy i cierpkie, nieprzesłodzone cytrusy, by w sercu przejść w przepiękny ton orchidei na bazie równie sensualnych nut drzewa sandałowego i bursztynu. Kiedyś Markę niesłusznie kojarzyłam z niedrogimi, słodkawymi spray'ami dla młodych Trzpiotek, tymczasem ponownie (bo testuję i recenzuję te dezodoranty sukcesywnie) mam do czynienia z intrygującą kompozycją z logo C-Thru. Tym razem przepiękną orientalną, z akordami szypru, mi kojarząca się z czymś między klasycznymi ultraeleganckimi perfumami Gabrieli Sabatini, intensywną Euphorią Calvina Kleina, a aromatycznymi Alien Thierry'ego Muglera. Spray pachnie fantastycznie, i dość trwale (kilka godzin – nawet 8-10) na skórze takiej, jak moja – normalnej, dobrze utrzymującej aromat kosmetyków, natomiast użyty jako typowy dezodorant może zawieść w gorące, aktywne lub emocjonalne dni, więc informację z opakowania o zapewnianiu świeżości przez 48 h uznaję za cokolwiek przesadzoną. Nie rekomenduję go zatem jako ochronnego dezodorantu, zwłaszcza Osobom o intensywnej potliwości, ale w charakterze wskazanym w tytule recenzji – jako lżejszy, świeży zamiennik autentycznie pięknych, równie mrocznie eleganckich, co sensualnych perfum o orientalnych nutach – polecam spray Joyful Revel z całego serducha.
    Zalety:
    • kompozycja – piękna – mrocznie orientalna, szyprowa, choć świeża i rześka – równie elegancka, co sensualna – mi przywodząca subiektywne skojarzenia z klasycznymi perfumami Gabrieli Sabatini, Euphorią Calvina Kleina, i Alien Thierry'ego Muglera;
    • może zastąpić dobre orientalne, szyprowe perfumy, a fakt, że jest od takowych lżejszy może w pewnych sytuacjach wręcz stanowić zaletę;
    • trwałość zapachu – dobra – nawet 8-10 godzin na skórze normalnej;
    • projekcja – bardzo dobra – "ogon" mniejszy, niż przy orientalnych perfumach, jednak zapach jest piękny, profesjonalnie skomponowany, a "bliskoskórność" może stanowić zaletę;
    • opakowanie – poręczny aluminiowy cylinder równo i drobno rozpylający spray, o estetyce we wzorek fioletowo-różowo-czarnej panterki – nieco mylącej, bo perfumy są orientalne, ale dość klasycznie, nie krzykliwie;
    • cena – w miarę przystępna – ok. 10-12 zł (w czasie wyprzedaży zapłaciłam w sklepie Rossmanna ok. 6 zł)
    Wady:
    • skuteczność ochrony – za słaby w roli typowego dezodorantu – zwłaszcza w upały lub aktywne dni, nawet dla Osób nie mających problemu z nadmierną potliwością – jako lżejszy zamiennik orientalnych szyprowych perfum uważam go za sztosik
    annaskc
    22 września 2023 o 15:01
    Mocno słodki zapach, dość duszący
    Dezodorant ma pojemność 150 ml i zamknięty jest w metalowej fioletowej butelce w drapieżne wzory. W tej samej linii możemy kupić również inne produkty, takie jak np. woda perfumowana. Zapach produktu dość intensywny, słodki. Według opinii producenta dezodorant pozwala na zachowanie świeżości aż do 48 godzin. Moim zdaniem nie jest to produkt który ma nam dać wrażenie świeżości, a raczej silnie perfumowanych kosmetyk, który ma działać jak perfumy. Na skórze utrzymuje się około 3 godzin, trochę dłużej na ubraniach. Dezodorant raczej dla dojrzalszych kobiet, myślę że jest zbyt ciężki dla młodych dziewczyn. Kupiłam go w zestawie wraz z wodą perfumowaną za około 20 czy 30 zł, czyli w bardzo korzystnej cenie. Podsumowując, przeciętny dezodorant o mocno słodkim zapachu. Polecam stosować w okolicach jesieni czy zimy, bo na lato jest zbyt duszący. Ja wolę inne zapachy firmy C-Thru, do tego raczej nie wrócę
    Zalety:
    • Niska cena
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Duszący
    • Zbyt słodki
    So_Flow
    6 lutego 2023 o 17:12
    Kupiłabym ponownie, gdyby był w formie perfum. Jako dezodorant średnio się sprawdza.
    ZALETY: + słodki, uwodzicielski zapach orchidei - polecam na ciepłe, letnie wieczory - idealny na randkę + sprawny atomizer + poręczna buteleczka odpowiedniej wielkości, w sam raz do torebki + przyciągająca uwagę szata graficzna - na granicy kiczowatości, ale z 'pazurem' WADY: - SKŁAD: alkohol, alergeny - pachy bardziej się pocą - nie polecam psikać na ogolone pachy - będzie szczypać (alkohol) - reklamowane 48 h świeżości to zdecydowanie jakaś pomyłka - zapach utrzymuje się krótko, a sam dezodorant potu nie powstrzymuje - wręcz przeciwnie
  • 24 października 2022 o 9:53
    Nie jest to mój faworyt wśród zapachów
    Dezodorant o mocnym, kwiatowym, dość wieczorowym zapachu. Na skórze utrzymuje się kilka godzin, na ubraniach zdecydowania dłużej. Dość dobrze utrzymuje uczucie świeżości. Jeśli chodzi o opakowanie to atomizer jest bardzo dobry i nie zacina się, a przy tym powstaje ładna i równomierna mgiełka. Z kolei szata graficzna nie trafia w moje gusta, lecz akurat to jest kwestią dość mocno indywidualną.
    Zalety:
    • dobry atomizer
    • czas utrzymywania się na skórze
    • stosunek ceny do jakości
    Wady:
    • szata graficzna opakowania
  • 24 listopada 2020 o 21:48
    Kolejny ładny zapach
    Wypróbowałam już kilka zapachów z tej serii dezodorantów. Poprzednie były tak piękne, że ten jak do tej pory najmniej podbił moje nozdrza. Nadal jednak jest bardzo ładny. Jest to zapach raczej słodki, ale z głębią. Słodycz jest przełamana gorzką nutą, co daje bardzo kobiecy efekt. Nic więcej nie potrafię o nim napisać, bo nie kojarzy mi się z niczym konkretnym. Myślę, że spodoba się wielu antyfankom słodkich zapachów. Tak jak wszystkie dezodoranty z tej serii ładnie zgrywa się z zapachem ciała. Zapewnia długotrwałą świeżość. Również pod względem oprawy graficznej dezodorant spodobał mi się najmniej na tle poprzednich. Jest moim zdaniem trochę kiczowata i kojarzy się z marnej jakości perfumami z kiosku. Jest to symetryczny wzór w panterkę z fioletowym tłem.