Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

A-Derma Gel Moussant Żel do kąpieli i twarzy

• 10 kwietnia 2019 o 12:16
    Bardzo dobry
    Nawet długo po utracie terminu ważności świetnie działał na moją cerę. Używałam tylko do twarzy, ale podoba mi się że jest wielofunkcyjny i nadawałby się również do mycia ciała. Żel był mi polecony przez znanego w Krakowie dermatologa. Największymi minusami są wysoka cena oraz niewygodne i nietrwałe opakowanie w postaci plastikowej butelki. Na zamieszczonym przez Was zdjęciu jest wygodne opakowanie z pompką. Ja widocznie nabyłam jakąś starszą wersję w postaci plastikowej butelki.
    Zalety:
    • wydajny, spora ilość produktu
    • po umyciu przez dosyć długi czas pozostaje na cerze uczucie nawilżenia
    • bezzapachowy
    • nie podrażnia
    • bardzo długotrwały
    Wady:
    • niewygodne opakowanie. Kiedy została mi 1/4 produktu trzymałam butelkę odwrócona do góry nogami w kubeczku (bo inaczej butelka na "swojej głowie" by się sama nie utrzymała) by móc żel jak najszybciej wydobyć z butelki podczas wieczornego prysznica
    • już po wykorzystaniu niewielkiej ilości nowego produktu zatyczka na zakrętce się ulamala i na próbę przelałam część żelu do opakowania z pompką po mydle w, którym rurka była dosyć szeroka. Niestety z uwagi na gęstość produktu aplikacja w dalszym ciągu się nie powodzila. Nie dało się z dobrze działającej pompki wydobyć ani odrobiny żelu
  • 11 stycznia 2015 o 3:17
    Fantastyczny
    Bardzo wydajny zel o delikatnym naturalnym zapachu. Uzywam go zarowno do mycia twarzy jak i ciała. Mam bardzo wrażliwą naczynkową cerę. Muszę uważać przy zakupie nowych kosmetykow kolorowych oraz do pielęgnacji. Zel został mi zaproponowany przez farmaceutke w aptece jako środek do mycia zarówno twarzy jak i ciała. Estetyczne i higieniczne opakowanie wyposażone jest w wygodną pompkę ktorej jedno naciśnięcie pozwala na umycie całego ciała. Porcja do mycia twarzy odpowiada wielkości ziarna grochu. Żel dobrze rozprowadza sie po skórze i delikatnie pieni. Bardzo przyjemnie I delikatnie myje twarz. Jest rowniez nieco tańszy od innych kosmetykow tego typu natomiast jezeli chodzi o jego jakość- niczego mu nie brakuje. PLUSY: Estetyczne, higieniczne opakowanie z dozownikiem, Przyjemny zapach, Przyjemna konsystencja wytwarzająca delikatna pianę , Nie uczula, Nie podrażnia, Nie wysusza, Odżywia, Dobrze zmywa pozostałości makijażu, Może byc stosowany zarowno do mycia twarzy jak i całego ciała, Bardzo wydajny. Polecam wszystkim. Po tym zakupie, chętnie wypróbuję rowniez inne produkty firmy A-derma. Używam tego produktu od: Pol roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego
  • 28 czerwca 2014 o 13:43
    rewelacyjny
    Na mojej saszetce pisze, że nadaje się również to twarzy. Choć jest to "próbka" to jest tak wydajna, że wystarcza mi do mycia twarzy już 3 tydzień i końca nie widać. Jeden z niewielu produktów, które faktycznie nie ściągają skóry po myciu. Jest wydajny, kremowy, delikatnie pachnie, nie mam żadnych zastrzeżeń. Pół gwiazdki obcinam za cenę, bo mimo wydajności, zabija. Używam tego produktu od: 22dni Ilość zużytych opakowań: jedna pokaźna saszetka
  • 4 sierpnia 2012 o 12:23
    bardzo dobry
    Na początku byłam zachwycona olejkiem a-dermy ale po spróbowaniu tego żelu, stanowczo stwierdzam,że żel jest o niebo lepszy. Gęsta, fajna konsystencja, nie podrażnia, nie wysusza. Cena do przeżycia, wydajność przyzwoita. Właściwie nie ma się do czego przyczepić. Mam bardzo suchą skórę, ze skłonnością do podrażnień, często swędząca, z podejrzeniem o AZS. Skoro mi krzywdy nie zrobił to znaczy,że dobry. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno standardowe
  • 13 stycznia 2011 o 13:13
    Zdecydowanie do suchej skóry.
    Polecam chociaż dla mnie osobiście nie jest najlepszy. Zakupiony ze względu na kojące działanie przy skórze podrażnionej, jednak przy cerze mieszanej (czy twarz czy ciało)... no nie nadaje się. Używam w okresie zimowym do mycia ciała, omijam okolice ramion i dekoltu - tutaj stosuję żel do mycia twarzy. W taki sposób sprawdza się dobrze. Przepięknie pachnie, tak jak wcześniej już napisano jest poręczny i wydajny, duża butelka. Moja mama która ma skórę skrajnie wrażliwą i przesuszoną używa jako żelu do mycia twarzy i według jej opinii produkt sprawdza się dobrze. Przede wszystkim nie uczula. Utrzymuje skórę w normie. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1