Szampony do włosów

Selfie Project Be Strong, Fioletowy szampon neutralizujący żółte odcienie blondu

Medea05
    31 maja 2024 o 22:13
    Ok ale nakładamy w rękawiczkach
    Jestem blondynką która dość często rozjaśnia włosy, stąd kilka fioletowych szamponów już przerobiłam. Ten jest w takiej średniej półce bo cena nie jest mocno zawyżona, działanie też nie jest idealne ale jest dobre. Co jest fajne + niweluje żółte tony na włosach + nie wysusza tak bardzo włosów jak inne fioletowe szampony + wystarczy potrzymać 2 minuty + cena na promocji korzystna Minusy - zostawia trochę czasami taka fioletowo - szarą poświatę która zmywa się po kolejnym myciu Oczywiście zalecam rękawiczki, nie odważyłabym się używać bez
  • 1 kwietnia 2023 o 20:15
    Sprawdza się
    Kupiłam ten szampon tak na szybko, bo potrzebowałam jakiegoś do neutralizacji żółtych tonów. Opis na opakowaniu brzmiał zachęcająco, cena była obniżona - promocja, to wzięłam. Mieszam go z szamponem pielęgnującym. Tak go użyłam pierwszy raz i ta metoda mi się sprawdza. Po wydobyciu z tubki kolor jest oszałamiający i można się wystraszyć, że włosy przybiorą taką barwę. Nic takiego u mnie nie ma miejsca. Trochę barwi skórę dłoni ale zmywa się bez problemu przy użyciu mydła jakie mam akurat pod ręką. Nie zauważyłam aby barwił skórę głowy. Fajnie pachnie Dodam, że włosy mam zafarbowane na chłodny blond
  • 10 marca 2023 o 12:43
    Świetny szampon
    Mam włosy cienkie, słowiańskie, w kolorze mysi blond z jasnymi pasemkami. Szampon ten kupiłam specjalnie z myślą o zapobieganiu blaknięciu i wypłukiwaniu się koloru. Używam raz w tygodniu myjąc włosy dwa razy. Fioletowe szampony mogą dość mocno wysuszać włosy, ale tutaj nic takiego nie zauważyłam. Włosy są miękkie i błyszczące, a kolor ,,odżywiony’’. Dodatkowym plusem jest świeży nieco ziołowy zapach oraz w 100% naturalne składniki. Szampon dość mocno brudzi (ma wściekle jadowity fioletowy kolor) - akurat pod prysznicem mam białe kafelki i zawsze muszę je doczyścić. Poza tym szampon lubi zbierać się w uszach, warto zwrócić uwagę przed wyjściem z domu ;) Stosuję go bez mieszania z innymi szamponami, mieszam jedynie z wodą i trzymam 3 minuty jak zaleca producent. Najbardziej podoba mi się efekt skutecznego oczyszczenia z efektem nabłyszczenia włosów. Po wysuszeniu suszarką włosy prezentują się naprawdę dobrze.
    Zalety:
    • Skuteczny w działaniu, łagodnie oczyszcza i pozostawia włosy nabłyszczone. Świeży zapach i praktyczne opakowanie.
    Wady:
    • Brudzi kafelki i zbiera sie w uszach ;)
  • 24 marca 2022 o 20:09
    Tragedia
    Szampon absolutnie tragiczny. Nie dość, że niesamowicie barwi dłonie (ale to jest jeszcze do przeżycia), to na jasnych blond włosach robi straszny bałagan: zamiast tonować żółć odrostów to ją podkreśla, a reszta włosów jest niebieska. Próbowałam różnych sposobów, różnej długości trzymania na włosach, efekt zawsze ten sam - zdenerwowanie i zastanawianie się jak to naprawić. Zdecydowanie nie polecam.
    Zalety:
    • Pojemność
    Wady:
    • Podkreśla żółć odrostów a resztę włosów barwi na niebiesko
    • Sztuczny zapach
    • Bardzo barwi dłonie
  • 24 stycznia 2022 o 11:57
    1/10
    Szczerze mówiąć jest to najgorszy fioletowy szampon jaki kiedykolwiek miałam, nie usuwa on wogóle żółci nawet po 30minutowym efektu prawie nie ma. NIE polecam!!!