Balsamy do ciała

Stara Mydlarnia Sandalwood, Body Butter (Masło do ciała z ekstraktem z drzewa sandałowego)

• 7 marca 2025 o 21:43
    Cudny Zapach
    Masło dostałam od koleżanki w prezencie świątecznym w zestawie z dwoma innymi kosmetykami marki. Zestaw robił wrażenie, był świąteczną edycją limitowaną. Ja osobiście nigdy nie wybrałabym dla siebie kosmetyku o tym zapachu, bo wszystko, z czym miałam do czynienia, a miało zapach drzewa sandałowego nie należało do moich ulubionych kosmetyków. Bałam się, że zapach będzie mi przeszkadzał, ale o dziwo wcale tak nie było. Może początkowo obawiałam się, że zapach będzie bardziej taki jak żel pod prysznic i nie będę się go mogła pozbyć z łóżka, ale on pachnie cudownie. Powiedziałabym, że jest dużo delikatniejszy niż zapach żelu pod prysznic. Jest bardziej delikatny i kremowy. Powiedziałabym, że czuję w nim cynamon, bardziej niż drzewo sandałowe. W każdym razie jest to zdecydowanie zimowy, głęboki i zysłowo otulający świąteczny zapach. Bardzo się cieszę, że wykorzystałam go jeszcze zimą bo jakaos sobie nie wyobrażam, żeby używać go latem. Móje masełko zapakowane jest w przezroczysty, plastikowy słoiczek z nakrętką. Moja ulubione opakowanie dla produktów tego typu, bo można zużyć produkt do końca bez bawianie się w rozcinanie opakowania. Dzięki temu, że słoiczek jest przezroczysty, możemy kontrolować zużycie produktu. Konsystencja jest gęsta, przyjemna, ale troszkę za rzadka jak na masełko. Powiedziałabym, że to taki treściwy balsam do ciała. Produkt dobrze się rozprowadza, trzeba wklepać, żeby szybciej się wchłonął. Jest też bardzo wydajny, bo moja skóra lubi dużo, bo jest sucha, a mimo to wystarczył na dłuższy czas. Czy dobrze nawilża? Tak jak podobne produktu konkurencyjnych marek. Mojej bardzo suchej skórze naprawdę ciężko dogodzić. Masełko mnie nie uczuliło mimo, że ma mocny zapach, za to duży plus. Nie będę się wypowiadać co do ceny, bo ja moje masełko dostałam w prezencie, ale dla tego zapachu jest warte każdej ceny. Polecam wszystkim, którzy kochają zapach świąt Bożego narodzenia. Ja zdecydowanie wrócę w okresie zimowym, bo zakochałam się w tym zapachu.
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    • Dobrze się rozprowadza
    • Wydajny
  • 13 lipca 2024 o 20:42
    Skradło serce
    To kolejny produkt z serii na zakup którego zdecydowałam się spontanicznie. Wersja którą posiadam zamknięta jest w poręcznej tubie ( być moze wcześniej występował w opakowaniu z pompką) ,z nieco odświeżoną szatą graficzną, jednocześnie bardzo elegancką i stylową. Choć nazwa mówi o maśle, moim zdaniem to bardziej treściwy balsam o niesamowitym zapachu i świetnych walorach nawilżających. Podobnie jak w przypadku żelu pod prysznic używanie tego kosmetyku to uczta dla zmysłów,zapach jest naprawdę luksusowy. Produkt jest bardzo wydajny,a jestem osobą, która akurat na balsamach nie oszczędza, tutaj wystarczy naprawdę niewielka ilość aby pokryć ciało. Balsam świetnie regeneruje, nawilża i co ciekawe troszkę napina skórę,w każdym razie mam wrażenie że wygląda ona jakby zdrowiej. Zdecydowanie jest to seria godna polecenia!
    Zalety:
    • Polska marka, świetny skład, przepiękny zapach, doskonale nawilża i regeneruje skórę
  • 23 maja 2024 o 11:20
    Uczucie jak w SPA
    Cała ta seria należy do moich absolutnych ulubieńców, więc balsamem też będę się zachwycać. Odkąd produkt został dpdany do kwc zmieniło się opakowanie - obecnie jest to nieprzezroczysta tubka, co mi bardzo odpowiada, bo przy wykańczaniu produktu mogę ją rozciąć i mieć pewność, że wykorzystałam wszystko do ostatniej kropli. Zapach jest dosłownie obłędny - pachnie jak niszowe luksusowe perfumy, korzennie, sandałowo, nada się i dla kobiet i dla mężczyzn. Jest intensywny, ale nie duszący, dlugo utrzymuje się na ciele. Tworzy idealne zestawienie z resztą serii - gdy używam soli, żelu, balsamu i mgiełki dosłownie czuję się jakbym właśnie wyszła po masażu z drogiego spa. Wracam do niego za każdym razem i nigdy nie przestanę
    • wydajnosc
  • 24 października 2022 o 10:38
    Extra dla dwojga ;-)
    Jedno z nielicznych maseł czy balsamów, które możemy używać z mężem oboje. Ma zapach drzewa sandałowego, który jest charakterystyczny dla męskich zapachów, dlatego mój mąż toleruje taki kosmetyk. Ten dodatkowo jest przełamany nutą korzenno-słodką. Bardzo dobrze się dozuje, pompka się nie zatyka. Wg mnie jest ekonomiczny, mimo swojej wysokiej ceny. Ładnie się rozprowadza, jest delikatny, dobrze nawilża ciało. Wręcz bym powiedziała, że lekko natłuszcza. Lubimy go stosować oboje.
    Zalety:
    • delikatna konsystencja
    • łatwe rozprowadzanie
    • nie podrażnia
    • pięknie pachnie
    • pozostawia skórę nawilżoną
    • przezroczyste opakowanie z pompką
    Wady:
    • zbyt wysoka cena
    Dotinna
    21 września 2022 o 22:34
    Super!!!
    Wysmarowałam już trzy opakowania i wcale mi się nie znudziło. Ma bardzo dobry skład i leciutką, gładką i aksamitną konsystencję. Rewelacyjnie się rozprowadza. Zapach jest obłędny, taki słodko - korzenny, co nie każdy może lubić. Ja uwielbiam. Skóra jest dobrze odżywiona, nawilżona, gładka i lekko nabłyszczona. Opakowanie bardzo ładne i wygodne w użyciu. Pompka dozuje lekko i nie zapycha się. Cena trochę wysoka za tą pojemność (250 ml.) , nawet jak jest na promocji w Rosku ( 21.49 zł.), ale i tak warto. Sam zapach uzależnia:-) Kon
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, opakowanie, dobre odżywienie i nawilżenie
    Wady:
    • Trochę za wysoka cena