Bielenda Ogórek & Limonka, Tonik do cery mieszanej i tłustej (nowa wersja)

Bielenda Ogorek I Limonka Antybakteryjny Bezalkoholowy Tonik Matujący 200Ml

_szeli_
    22 marca 2020 o 22:58
    Świetny jest :)
    Tonik ma piękny kolor i ślicznie pachnie, ale to nie jedyne jego zalety. Pomógł mi trochę uporać się z niedoskonałościami. Moja skóra nie robi się po nim matowa. Jest bardzo wydajny. Napewno jeszcze nie raz go kupię.
  • 23 stycznia 2020 o 17:21
    Super odświeżenie
    Tonik jest w przepięknej barwie -intensywnie zielony -o bardzo orzeźwiającym zapachu -limonki i ogórka -po jakimś czasie niestety w tych zapachu wyczuwa się dużo chemii Nie mnie jednak gdy przemyjemy sobie wacikiem rano twarz -to dodaje nam poweru -super naprawdę super orzeźwia Co jakiś czas do niego wracam w lecie przed treningiem
  • 8 lipca 2019 o 12:55
    Moja tłusta cera go polubiła :)
    Prawie zdenkowany produkt, więc myślę, że to najlepszy moment żeby napisać Wam co o nim myślę. Tonik z serii Ogórek&Limonka ma za zadanie matowić naszą cerę i w tej kwestii się sprawdza. Jednakże po jednym użyciu nie uzyskamy całodniowego matu jak to obiecuje nam producent ????. Aby utrzymać taki rezultat kilkukrotnie musiałabym powtarzać jego aplikacje. Po wklepaniu tonik czuję przyjemne nawilżenie i odświeżenie, twarz jest milsza w dotyku. Mimo działania matującego i antybakteryjnego produkt nie przesuszył i nie podrażnił mojej cery. Miałam wręcz wrażenie, że działa także napinającą. Poprzez wklepywanie, a nie przecieranie wacikiem twarzy zwiększyć możemy jego wydajność (tak jak każdego tego typu produktu). Zapach ma przyjemny, dość świeży. Ważne o czym warto wspomnieć to fakt, że kosmetyk nie ma w swoim składzie alkoholu. Myślę, że jeszcze do niego wrócę. Do kupienia w wieku drogeriach za cenę około 10zł. Pojemność to 175ml.
  • 23 stycznia 2019 o 15:32
    Sympatyczny, ale...
    Tonik kusi swoją niską ceną, dostępnością oraz obietnicami zmatowienia cery. Choć z ostatnim punktem można polemizować, to należy przyznać tonikowi inne zasługi w pielęgnacji skóry tłustej. Intensywnie zielony (!) tonik znajduje się w dość solidnym opakowaniu, pachnie przyjemnie i świeżo. Dobrze oczyszcza. Przy regularnym stosowaniu ogranicza powstawanie nowych wyprysków, co jest niewątpliwą zaletą. Jest także wydajny. Niestety, po pewnym czasie zaczynamy się świecić. Jeśli używamy olejków do twarzy czy kwasu azelainowego, tonik stanie się bezradny i przy mojej kuracji wymagał także kremu matującego.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • ogranicza powstawanie wyprysków
    Wady:
    • niewystatczająco matuje
    • niepotrzebne intensywne zabarwienie
    aoida
    17 stycznia 2019 o 0:53
    Nie do końca go polubiłam
    Tonik ma ładny niedrażniący zapach cytrusowy, ma przyzwoita cenę i standardową pojemność. Jest bardzo wydajny, mimo zielonego koloru nie barwi skóry, jednak jego formuła nie do końca polubiła się z moją cerą. Jestem posiadaczką cery tłustej i ten produkt powinien być stworzony dla mnie, a jednak muszę stwierdzić, że przesusza mi skórę zarówno w strefie T jak i na reszcie twarzy. Podejrzewam, że to przez limonkę, a zawartość wyciągu z ogórka jest zbyt mała by zniwelować i złagodzić jej działanie. Ja nie kupię toniku ponownie, ale być może będzie dobry dla kogoś z ekstremalnie tłusta cerą.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • pojemność
    Wady:
    • zbyt wysuszający