Kremy na dzień

Nivea Q10 Power, Przeciwzmarszczkowy krem na dzień + redukcja widoczności porów cera mieszana SPF15

NIVEA Q10 Wygładzenie Przeciwzmarszczkowy Ekstra Lekki Krem na Dzień SPF15 do Skóry Mieszanej 50ml

M_R_
    17 sierpnia 2023 o 12:10
    Nie zdał egzaminu
    Mam cerę mieszaną i do tego w takim wieku, że wypadałoby zacząć stosować kosmetyki przeciwzmarszczkowe. Ucieszyłam się więc gdy spostrzegłam na sklepowej półce krem, który według obietnic producenta matuje oraz zwalcza zmarszczki. Bez wahania wrzuciłam krem do koszyka. Opakowanie kremu jest standardowe dla marki Nivea - płaski, plastikowy słoiczek. Cena przystępna, na promocji zapłaciłam około 30 złotych. Zapach kremu jest świeży i dość przyjemny. Konsystencja jest dość dziwna, raczej lekka. Aplikacja kremu jest nieprzyjemna, marze się po skórze i nie wchłania zbyt szybko. Następnym razem użyłam mniejszej ilości kremu ale niestety efekt był taki sam. Zawsze smaruję całą twarz, również okolice oczu. Niestety, pomimo aplikacji gdy miałam zamknięte oczy to krem szczypał w oczy i powodował łzawienie. To niestety wielki minus. Pomimo tych niedogodności kontynuowałam testowanie. Niestety krem zarobił kolejny minus jeśli chodzi o brak efektu matującego. Twarz świeciła mi się cały dzień. Jestem zdecydowanie na nie, szkoda pieniędzy.
    • Niska cena
    Wady:
    • Nie matuje
    • Szczypie w oczy
  • 12 marca 2023 o 11:58
    Nawilżając ale bez matowienia
    Krem kupiony w drogeri. Sparwdza się jako krem na codzień pod makijaż. Lekka konsystencji dobrze się rozprowadza i wchłania. Ale jeśli szukasz kremu matującego to nie to... Mam cere mieszaną i bez dodatkowego zmatwienia cera szybko się wyświeca
    Zalety:
    • cena (czesto na promocji)
    • przyjemny zapach
    • lekka formuła
    • nawilżenie
    Wady:
    • brak matowienia
  • 19 czerwca 2022 o 7:59
    Zaskakująco dobry
    Krem otrzymałam już jakiś czas temu w wygranej w konkursie. Przeleżał sporo czasu, zanim opróżniłam zapasy i spokojnie wyciągnęłam gobdo testów. Po przeczytaniu składu, byłam święcie przekonana, że będzie kiepski, a tymczasem jestem z niego bardzo zadowolona!
    Zalety:
    • Opakowanie: w kartoniku (zbędnym już w dzisiejszych czasach moim zdaniem) znajduje się lekki, biały, plastikowy słoiczek. Szata graficzna prosta, minimalistyczna, typowa dla marki, ale z bardzo przemyślanymi, zielonymi akcentami, w pastelowym odcieniu kremu. Jest ładne, szczelne i z przyjemnością się je użytkuje.
    • Zapach: jest zaskakujący jak na Nivea, bo bardzo świeży, świdrujący, taki kremowo-morski. Bardzo intensywny, mocno perfumowany, pachną nim dłonie długo po aplikacji. Ja jestem zachwycony, ale są pewnie dziewczyny, dla których będzie to zbyt intensywny zapach.
    • Działanie: zaskoczyło mnie to najmocniej, bo mimo, że jest przeznaczony do cery mieszanej, to jak na Nivea przystało spodziewałam się czegoś treściwego i ciężkiego.
    • Krem ma pastelowy, zielonkawy kolor. Konsystencja lekkiego kremu. Cudownie rozprowadza się na skórze, nie maże się, nie lepi. Niemal błyskawicznie się wchłania, jednocześnie będąc wyczuwalnym na twarzy jakos nawilżacz. Nie wiem jak on to robi, ale jest przy tym idealny pod makijaż, nie obciąża skóry, współpracuje z każdym podkładem i nie wzmaga przetłuszczania. Skóra jest gładka, miękka, nawilżona. Czy coś zdziałał przeciwzmarszczkowo i czy zwęził pory? Ciężko stwierdzić, ale na pewno cera wygląda lepiej, niż gorzej. Nie zatkał porów, nie spowodował pryszczy, jest ok.
    • Filtr SPF15, na który ci raz częściej zwracam uwagę, kupując kosmetyki.
    • Tani, wydajny
    Wady:
    • Jedyną wadą jest właściwie tylko i wyłącznie skład. Od dłuższego czasu staram się kupować kosmetyki do twarzy, które mają dobry skład. Nie muszą to być jakieś drogie, niszowe marki, ale już u samej Bielendy można znaleźć kremy i serum o wegańskiej formule, z ponad 90% zawartością składników naturalnych. Tymczasem skład tego kremu to lista samych dziadoskich składników, silikon na czele, fenoksyetanol, pegi, jedynie wyciąg z alg gdzieś po czołówce tych gorszych składników.
    • Ale o dziwo krem okazał się być dobry, skuteczny, więc muszę przymknąć na to oko, skoro nie pogorszył, a wręcz poprawił wygląd cery ;)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    TaMaaRa
    17 grudnia 2021 o 11:27
    Idealny
    W moim przypadku krem się sprawdza. Pory zostały zmniejszone a drobne zmarszczki spłycone. Moja skóra wygląda o wiele lepiej niż wcześniej. Bardzo dużym plusem jest tez to ze posiada filtr. Stosowałam go samodzielnie jak i pod makijaż. Podkład trzymał się na twarzy tak jak zawsze i nie zważył się. Nie uczula. Moja skóra nie świeci się po nim a mam do tego skłonności. Stosuje go już od dłuższego czasu (ok. 5-6 miesięcy) i mogę śmiało potwierdzić ze poprawia wygląd skóry. Krem ma bardzo przyjemny delikatny zapach, lekka konsystencje, szybko się wchłania i nie pozostawia lepiej warstwy. Zamknięty jest w plastikowym pojemniczku i zabezpieczony folia aluminiowa. Dla mnie wielki plus. Właśnie tak powinne być zabezpieczane kremy. Kolor jest przyjemny dla oka taki delikatnie pistacjowy. Zaznaczam ze efekty zauważyłam już po miąsiacu stosowania tego kremu. Na początku skóra była nawilżona i wyglądała świeżo. Efekty przyszły z czasem.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie pozostawia lepiej warstwy
    • spłyca lekkie zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowym
    • zmniejsza pory
    • matuje
  • 16 czerwca 2021 o 17:07
    U mnie zdał egzamin, ale...
    Krem kupiłam, ponieważ potrzebuje czegoś co pomoże mi zniwelować widoczność porów i tu faktycznie się sprawdził. Krem znajduje się w plastikowym mlecznym słoiczku o pojemności 50 ml. Kolor kremu jest jasno pistacjowy. Konsystencja jest kremowa, gęstawa, ale lekka. Bardzo dobrze się rozprowadza, wystarczy niewielka ilość kremu na porycie twarzy, nie roluje, nie waży. Jest dobry pod makijaż. Dość szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Na pewno na plus jest to, że posiada filtr, każda dodatkowa ochrona w porze wiosenno letniej u mnie mile widziana. Buzia po aplikacji jest gładka, nawilżona i miękka taka nawet bym powiedziała świeża i odżywiona. Faktycznie zmniejsza widoczność porów, ale ja zauważyłam że jest to efekt tylko wtedy gdy używa się kremu, w dni kiedy nie używałama było ich kilka pod rzad, wszystko wróciło do stanu wyjściowego. Efektu przeciwzmarszkowego oczywiście nie zauważyłam, być może jest, ale ja mam bzika na punkcie swoich zmarszczek i nawet jak ktoś mi mówi, że u mnie nie widać, to ja i tak je widzę ;) Lekkie ujędrnienie jest, ale nie wiem czy to zasługa tylko tego kremu i wszystkich specyfików razem wziętych. Krem posiada delikatny zapach, taki typowy kosmetyczny dla kremu, nie jest przeszkadzający, ale też nie jest dla mnie porywacjacy. Czy do niego wrócę? Tak, bo to czego potrzebuje w jakimś stopniu w sobie ma.