Kremy na dzień

CeraVe
CeraVe Nawilżający krem do twarzy SPF30 do skóry normalnej i suchej 52 ml

• 20 lutego 2025 o 21:31
    Dobry ale nie ideał
    Krem nawilżający z SPF 50 od CeraVe to produkt, który polubiłam, choć nie stał się moim absolutnym ulubieńcem. Najlepiej sprawdził się u mnie w momencie, gdy moja bariera hydrolipidowa była osłabiona i skóra wymagała solidnej dawki nawilżenia. Jego formuła rzeczywiście dostarcza skórze komfortu, ale nie poleciłabym go osobom z cerą tłustą – ma dość treściwą konsystencję, która może być zbyt ciężka dla skóry skłonnej do nadmiernego wydzielania sebum. Na plus zdecydowanie zasługuje jego wysoka ochrona przeciwsłoneczna, zarówno przed promieniowaniem UVB, jak i UVA. CeraVe pod tym względem spisuje się naprawdę świetnie, a jak wiadomo, ochrona przeciwsłoneczna to jeden z kluczowych elementów pielęgnacji przeciwstarzeniowej. Dodatkowo krem zawiera ceramidy i niacynamid, które wspierają regenerację skóry i pomagają w jej odbudowie. Jest to produkt bezzapachowy, co dla mnie jest ogromnym plusem – nie przepadam za intensywnie pachnącymi kosmetykami do twarzy, zwłaszcza tymi, które stosuję codziennie. Kolejny duży plus to opakowanie – praktyczna tubka pozwala na łatwe wyciśnięcie odpowiedniej ilości produktu, a przy tym umożliwia zużycie go do samego końca. Bardzo doceniam takie rozwiązania, bo nic mnie bardziej nie irytuje niż marnowanie kosmetyku, którego nie da się wydobyć z opakowania. Jeśli chodzi o aplikację, krem rozprowadza się łatwo i stosunkowo szybko się wchłania. Co ważne, dobrze współpracuje z innymi kosmetykami – nie roluje się i nie sprawia problemów przy nakładaniu makijażu. Jego konsystencja jest dość bogata, ale nie zostawia tłustego filmu, choć przy cerze mieszanej czy tłustej może być odczuwalny przez pierwsze kilka minut. Jest też całkiem wydajny – przy codziennym stosowaniu jedno opakowanie wystarczyło mi na około trzy miesiące. Cena, jak na dobry SPF, jest przystępna, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego skład i działanie. Podsumowując, to naprawdę solidny filtr przeciwsłoneczny, który sprawdzi się szczególnie u osób z cerą suchą, odwodnioną lub wymagającą regeneracji. Dla mnie to porządny kosmetyk, ale nie do końca dopasowany do moich potrzeb na co dzień. Moja końcowa ocena? 7/10 – bo choć jest skuteczny i dobrze nawilża, to jego formuła nie jest idealna dla każdego typu skóry.
  • 10 lutego 2025 o 16:20
    nawilżający spf
    CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion SPF 30 to solidny, dobrze nawilżający krem z filtrem, który sprawdzi się u osób z suchą, normalną i wrażliwą skórą. Dla cery tłustej może być nieco za bogaty, ale nadal jest dobrą opcją dla osób szukających prostego i skutecznego produktu do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Nawilża i wzmacnia barierę ochronną skóry
    • Nie powoduje podrażnień i jest odpowiedni dla skóry wrażliwej
    • Nie bieli mocno skóry
    Wady:
    • Może zostawiać lekko tłustą warstwę
    • Dla skóry tłustej może być za ciężki w cieplejsze dni
    • SPF 30 może być niewystarczający latem
  • 7 stycznia 2025 o 11:36
    Kocham!
    Jeden z lepszych kremow z filtrem do twarzy . Szybko sie wchlania , nie bieli , nie roluje sie . Makijaz wyglada na nim bardzo dobrze . Nie podraznia oczu , pozostawia cere nawilzona , miekka . Bardzo sie z nim polubilam i na pewno kupie nie raz .
  • 5 września 2024 o 23:16
    Fenomenalny
    Bardzo długą i męcząca przeprawę miałam przez spf. Jak jedne mnie nie zapychały to inne się rokowały, dawały efekt, którego osobiście nie lubię, bądź po prostu nie były wydajne. Spf od cerave to czysty master mide jeśli chodzi o dermokosmetyki moim zdaniem. Spf jest leciutki, nie świeci się aż tak mocno, ale jednocześnie efekt nie jest matowy- coś po środku, jest bardzo komfortowy do noszenia. Zapach typowy dla kosmetyków dermo wymieszany z odrobiną typowego spf, mi osobiście nie przeszkadza. Czy kupię ponownie? Zdecydowanie, mam największe zaufanie do kosmetyków tej marki.
    Zalety:
    • nie zapycha
    • Nie bieli
    • Nie roluje się
    • Idealny na codzien, pod makijaż
    • Wydajny
    Wady:
    • dostępność ( najczęściej tylko w drogeriach, często niedostępny)
    • cena ( należy porównywać z innymi aptekami gdzie jest najbardziej opłacalny)
  • 19 sierpnia 2024 o 15:55
    Tłusty ale dobry
    Krem jest dobry ale oczekiwałem lepszej jakości. Skóra szybko robi się lepka a krem jest bardzo tłusty. Zmywa się szybko w basenie. Jak za tą cenę nie polecam
    Zalety:
    • Konsystencja,
    Wady:
    • Tłusty krem, zmywa się szybko