Pomadki i szminki

Celia Pomadka `Magia Kolorów`

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 marca 2023 o 9:25
    Pomadki Celia są jednymi z lepszych
    Pomadek Celia używam nieprzerwanie od wielu lat. Serię "Magia Kolorów" uważam za jedną z bardziej udanych. Te pomadki są mocno kremowe, otulają usta, pozostawiają przyjemnie satynową warstwę. Na lato mogą być zbyt ciężkie, wtedy wybieram pomadko-błyszczyki Celia, ale teraz na chłodniejszą porę są dla mnie niczym balsam ochronny na usta. Posiadam odcień nr 28 - jest to taki chłodny róż, nieco przybrudzony. Pięknie ożywia twarz, jest to kolor bardzo kobiecy. Polecam na wiosnę. Pomadka nawilża usta, odżywia, wygładza. Może nieco podkreślić suche skórki, więc polecam stosowanie peelingów do ust przed. Całkiem trwała, ściera się równomiernie. Minusem jest opakowanie. Bardzo słaby plastik, nakrętka się poluzowała i niestety nie mogę nosić pomadki w torebce. Uważam, że to klasyk, jedna z najlepszych pomadek na rynku i to Celia:)
    Zalety:
    • kremowość
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • kolor
    Wady:
    • słabe opakowanie
  • 11 października 2018 o 14:39
    Bardzo średnia
    Ja mam nr 9, taką ciemną czerwień. Szminka owszem jest tania, bo kupiłam ją za 5 zł, ale będę oceniać produkt (ceny dla mnie są poboczne i pomimo jakiejkolwiek ceny mają mniejszą lub większą jakość). Użyłam jej dwa razy - chcę zaznaczyć to już z samego początku. Uważam, że jednak nie jest to krem itp., więc mogę już coś o niej powiedzieć. Na którejś stronie zakupowej pod zdjęciem znalazłam informację z poradą, aby najlepiej przed pomadką nałożyć balsam - faktycznie polecam dać jako bazę coś nawilżającego, bo po zmyciu czuć ściągnięcie i wysuszenie na ustach. Druga porada to taka, aby utrwalić ją podkładem (i nie bez przyczyny). Szminka nie ma pełnego krycia, może tylko z początku po paru ruchach. Dosłownie po chwili to krycie i tak schodzi. Produkt na ustach stapia się z nimi, wygląda bardziej jak zwykła pomadka pielęgnacyjna z jakimś pigmentem, by nadać delikatny kolor. I to jest nawet fajny efekt - nie ma grubej warstwy na ustach więc wygląda to naturalnie, ale za dużo pobocznych wymagań do jej użytkowania. Po co mi szminka którą muszę dodatkowo utrwalać? Plusem jest to, że kolor utrzymuje się po jedzeniu, delikatnie zjada się od środka. Natomiast bałabym się wyjść z nią. Duże 'ale' mam do zapachu/smaku. Przypomina mi z początku krem Nivea pomieszany z czymś starym, potem tylko ze starą babą. Nie jestem w stanie z nim wytrzymać, a szminka już przy pierwszym użyciu wypadła z opakowania.
    Klutka
    8 stycznia 2016 o 17:50
    za tą cenę - perełka
    Mam jeden odcień tej pomadki matowy, ale niestety nie pamiętam jaki, coś pomiędzy czerwienią a bordo idealny na zimowe dni ♥ + cena + nawilża usta + piękny kolor - nie utrzymuje się zbyt długo Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 19 czerwca 2015 o 17:10
    Zaskoczenie
    Dopadła mnie szminkomania! A że jestem osobą, która lubi kupować dużo, ale za to tanio, odkryłam firmę Celia, która spełnia moje wszystkie oczekiwania - świetniej jakości szminki za ok. 10 zł to jak żyła złota w mojej drogerii. Czuję, że zaprzepaszczę tam fortunę... Pierwszą pomadką Celii była właśnie ta. I niewyobrażalnie się zawiodłam! Przed kupieniem zajrzałam pobieżnie na wizaż, co tu ludzie piszą o szminkach Celii, same wysokie oceny, no to dawaj, lecę do sklepu wybierać. Jest! Idealny kolor i to jeszcze nie za 10, a za 6 zł! Bo szminek było kilka rodzajów, każdy w innej cenie, ale niestety nie podpisane, co to za rodzaj. No i wracam do domu i zaglądam tu, żeby poczytać o tym konkretnym modelu (rozpoznałam po zdjęciu opakowania). I jakże się zawiodłam, kiedy zobaczyłam, że wszystkie inne Celie mają ocenę od 4 w górę, a ta jedna ledwo ponad 3! No nic to, pomaluję się, może będzie dobrze. I... nie było. Twardawa konsystencja, tak różna od tej w sklepie, po bokach jakieś dziwne grudki (patrzę na etykietkę - ważność do października... suuuuper, takie rzeczy tylko w mojej drogerii, żeby sprzedawać rzeczy za 5 miesięcy tracące ważność jako nowe, mogę się założyć, znając ten sklep, że i po terminie by sprzedawali), niby się jakoś rozsmarowało, ale już po chwili poczułam się jakby ktoś mi wysuszył usta suszarką. A tak się nastawiłam! Czas mijał, kupiłam dwie inne pomadki Celii - tu już pełen zachwyt. W międzyczasie odkryłam pewną zależność, mianowicie, że szminki muszą się przystosować do nowych warunków w nowym miejscu zamieszkania. Nie ważne jak dziwnie to brzmi - tak jest, w każdym razie u mnie. Dziś, jakiś miesiąc po zakupie, postanowiłam spróbować jeszcze raz. Jaka odmiana! Na początku okazało się, że konsystencja jest o wiele bardziej kremowa niż za pierwszym razem. Do tego całkiem nieźle kryje i kolor jest taki piękny! Może to dlatego, że wcześniej użyłam balsamu, który starłam tuż przed nałożeniem szminki, ale to moje podstawowe zaskoczenie - nie wysusza! To znaczy wysusza, ale na pewno nie tak strasznie jak przy poprzednim podejściu. Miałam takie uczucie, jakby usta pokrywała mi jakaś substancja (coś między woskiem a balsamem), całkiem przyjemna, choć trochę ściągająca. Jeżeli chodzi o trwałość, to trudno mi powiedzieć, bo lubię często poprawiać szminki, ale wydaje mi się, że i bez tego by długo wytrzymała. Niestety przegrała z pączkiem :( Mogą też pojawić się prześwity, zwłaszcza w tej gładkiej części warg, w środku ust. Także podsumowując mój długi wywód: Plusy: + ładne krycie + przyjemna konsystencja + matowa, ale nie jest to płaski, tępy mat, ma lekki połysk + długo się trzyma + pozostawia miłe uczucie na ustach + nie zjada się przy oblizywaniu + zamknięcie na klik + zapach... wyobrażam sobie jakby to była pomadka należąca do jakiejś pięknej, eleganckiej aktorki 50 lat temu, odrobinę babciowy, ale jaki przyjemny! Minusy: - wysusza - znika przy jedzeniu (ale w miarę dyskretnie) - robią się prześwity - już po zmyciu usta są szorstkie - lekko chemiczny smak - dziwne grudki na bokach sztyftu, tak jakby był omszały, ale za to winię to, że jest już dość stara - BARDZO tandetne opakowanie, plastik sprawia wrażenie, jakby zaraz miał popękać, złote elementy się ścierają - jest jakaś dziwnie cienka, czuję, że muszę uważać, żeby się nie połamała... W ostatecznym rozrachunku wyszło więcej plusów niż minusów, ale jednak zdecyduję się na 3,5 zamiast 4, które dostała ode mnie Celia 2w1, nieporównywalnie lepsza. Używam tego produktu od: właściwie to dzisiaj Ilość zużytych opakowań: jedno zaczęte
  • 13 maja 2014 o 18:16
    ideał jeśli chodzi o czerwony kolor
    Posiadam kolor 15 - czerwień, której długo poszukiwałam Jeżeli chodzi o kolor pomadka jest moją ulubienicą (jeśli chodzi o czerwienie). Baaardzo trwała - pomalowałam się nią przed imprezą i zapomniałam zmyć makijaż, na drugi dzień część pomadki jeszcze na ustach została. Niska cena. Nie zauważyłam, żeby wysuszała usta, nie nawilża ich. Denerwuje mnie w niej zapach, który kojarzy mi się z starą pudernicą. Trudno dostępne Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie