Pomadki i szminki

Guerlain KissKiss Lipstick Szminka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 listopada 2024 o 20:56
    I was made for lovin' you, baby
    Nie jestem już aż tak bardzo szminkowa, jak byłam kiedyś, choć nadal uważam, że ten element to podstawa kosmetyczki. Naprawdę potrafi zdziałać na twarzy cuda, gdyż odpowiednio dobrany kolor upiększa, a źle dopasowany - szpeci. Sprezentowano mi pomadkę od Guerlaina z linii KissKiss w odcieniu "Sexy Coral" z numerem 344 i jest to doskonały przykład szminkowego upiększenia ze względu na idealnie dobrany kolor. Karnację mam jasną (wręcz bladą), jednocześnie jestem kobietą o raczej ciepłym typie urody... (tak mi się wydaje) w każdym razie "Sexy Coral" mi podpasował totalnie! Kolor - jak sama nazwa wskazuje - jest koralowy (ni to pomarańcz, ni to róż), a do tego... seksowny! I to jak! Nasycony, głęboki, wyrazisty, intensywny, szlachetny i czysty. Wysoki stopień pigmentacji pozwala, by za jednym pociągnięciem idealnie przykryć usta kolorem (koralem). Patrząc na ociekający luksusem i elegancją awangardowy sztyft - zbudowany z czarnych lakierowanych kostek trzon, można ulec wrażeniu, że mamy do czynienia ze skomplikowanym i wymagającym produktem, ale nic bardziej mylnego! Aplikacja bowiem jest dziecinnie prosta. Usta malują się z prędkością Kiss-Kiss! :D praktycznie same. Nie trzeba używać konturówki - ale można! Dzięki kremowej formule, sztyft gładko sunie po powierzchni ust pozostawiając po sobie - w moim przypadku - seksownie koralowy ślad. ;) Szminka pozostawia satynowe wykończenie, kolor nie rozmazuje się, nie spływa, nie wyjeżdża poza granicę ust (a ewentualnych zjazdów można się raz-dwa pozbyć, wycierając je palcem) i jak na NIEmat to trzeba przyznać, że jest trwała. Bardzo trwała. Jeśli spytajcie, czy zostawia ślady na powierzchniach, do których przywarły usta nią pokryte, to odpowiedź brzmi: TAK - ale przecież nie jest to żadna zastygająca pomadka. Podczas tłustego jedzenia, też się zjada - znika raczej równomiernie, jednak im bliżej wnętrza, tym kolor staje się odrobinkę bledszy (krótko mówiąc: niestety zjada się od środka) i jest to w zasadzie jedyna 'wada' KissKiss, jakiej się doszukałam. (wada - a właściwie po prostu cecha). Proponuję nie traktować jej jak ultratrwałej zastygającej szminki, która wytrzyma na ustach do dnia następnego - bo nią nie jest, ale spokojnie wytrzyma ok. 8 godzin przy oszczędnym podejściu. Pomadka zawiera woski i oleje, zatem oprócz właściwości upiększających, działa na wargi pielęgnująco - nawilża je, chroni przed niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych i wygładza ich strukturę. Szmince nie mam absolutnie nic do zarzucenia, a cena mnie nie dziwi (w końcu Guerlain to marka selektywna). Jestem bardzo szczęśliwa, że posiadam w swojej kosmetyczce tak świetny i luksusowy kosmetyk, który: - nosi się super komfortowo, - nakłada się w przysłowiowym biegu, - pięknie wygląda i na ustach (kolor, krycie, szlachetny połysk, wykończenie) i na toaletce (lakierowane kostki), - zawiera emolienty mające za zadanie zadbać o kondycję i poziom nawilżenia naszych ust, - i co tu dużo mówić - JEST NAPRAWDĘ TRWAŁA jak na tak delikatną kremową formułę Nie da się jej odradzić! :)
  • 28 listopada 2023 o 13:35
    Polecam, 10/10
    Uwielbiam produkty do ust... Kocham przede wszystkim za trwałość, fajną cenę oraz działanie! Moje usta z natury są wąskie i nie zbyt pełne. Niestety... Miałam okazję używać szminki KissKiss i jestem zachwycona!! Produkt nawet po kilku godzinach jest idealny!!! Nie sypie się, wygląda jak po nałożeniu. Z pewnością ten produkt spełnił moje wszystkie oczekiwania! :) Woooow!!! Produkt godny przetestowania
    Zalety:
    • Konsystencja, trwałość szminki
    Wady:
  • 12 maja 2022 o 19:35
    Szminka w cudownym odcieniu ,,sexy coral,,....
    Szminkę w mini formacie marki Guerlain Kiss Kiss dostałam jakichś czas temu w gratisie do zakupów. Szminka ma standardowe opakowanie sztyftu które jest proste a zarazem eleganckie. Jest ono plastikowe, czarne i błyszczące, na jego górze znajduje się złoty ornament – logo marki. Ma delikatny i nie drażniący zapach. Posiadam numer 344 ,, sexy coral,, który jest bardzo ślicznym, intensywnym koralowym odcieniem. Szminka ma półkryjącą formułę, dzięki czemu można ją bardzo dobrze budować, delikatnie rozprowadza się na ustach. Nie jest zastygająca, potrafią się odbijać, jednakże jej formuła zapewnia dość długie utrzymywanie i równie zjadanie się, bez tworzenia nieestetycznych plam czy prześwitów. Jest bardzo komfortowa w noszeniu, dobrze nawilża usta dając przy tym śliczny kolor, który prezentuje się cudownie. Idealna na co dzień jak i do wieczorowego makijażu.
  • 3 lipca 2018 o 8:31
    Połysk i kolor
    Może zacznijmy od tego, że pomadka ta, co jest znakiem rozpoznawczym wszystkich kosmetyków tej marki, bardzo fajnie pachnie. Taki owocowy, słodki zapach który dodaje nutki luksusu. Ale sama pomadka też jest po prostu dobrym produktem. Nadaje ładny połysk na ustach, ale nie jest to tani efekt błyszczyka na szczęście i kolor, który jednak stapia się z ustami, czyli efekt, którego oczekuję od szminki. Całość mieni się maleńkimi drobinkami, ja mam akurat kolor fuksjowy i to świetnie wygląda zwłaszcza na lekko opalonej twarzy. Nawilża, może nie aż tak jak Estee Lauder Pure Envy, ale na pewno ładnie się wchłania i usta po niej nie wysychają. Trwałość jest średnia, ale mnie to akurat nie przeszkadza. Warto wspomnieć tez o wydajności, ponieważ mam już tę pomadkę ponad rok i w sumie prawie nie widzę, żeby była choć trochę zużyta. Generalnie mogę powiedzieć, że jest to, moim zdaniem, pomadka idealna, jeżeli weźmiemy po uwagę także walory estetyczne tego małego przedmiociku, co dla mnie akurat nie jest bez znaczenia.
    Zalety:
    • Kolor, połysk wielowymiarowy (nie płaski, błyszczykowy), nawilżenie, lekkość i naturalnie upiększający efekt, wydajność
    Wady:
    bkt
    16 maja 2017 o 3:46
    Rewelacyjne! Piękne kolory, długo utrzymują się na ustach i do tego nawilżają! Bardzo je lubię!
    Cudne pomadki. Mam 3 i stosuję je na zmianę od roku. Są bardzo wydajne. Poza tym same plusy: + nawilżanie +połysk i kolor trzyma się kilka godzin +nie ścierają się szybko nawet podczas spożywania posiłków + łatwe do sprania z ubrań (co przy trwałości na ustach jest rzadkim plusem :) +piękny zapach, taki typowy dla tej marki - lekko fiołkowy +miłe odczucie nawilżenia na ustach nawet zimą Znakomite! Jedne z moich ulubionych! Polecam!