Chusteczki do higieny intymnej

Floralys Biodegradowalny nawilżany papier toaletowy `Sensitive`

• 15 października 2024 o 10:45
    Przydatny produkt
    Jako posiadaczka delikatnej skóry cenię sobie tego typu produkty. Zdecydowanie przydatny w pielęgnacji. Jest przydatny w domu, a także w podróży. Jest bardzo delikatny dla skóry. Pozostawia ją nawilżoną i oczyszczoną. Posiada neutralny zapach. Pomaga w niektórych schorzeniach. Szczęśliwi ci, którzy spokojnie siedzą na pupie i nigdy hemoroidów nie doświadczyli - ja niestety spotkałam się z nimi spotkałam. Tego typu papier pomaga w codziennej pielęgnacji ciała z takim problemem. Skoncentrowany krem to jedno, a dobre nawilżenie po oczyszczeniu skóry to drugie. Problem rzadziej nawraca, gdy stosuje się taki papier profilaktycznie co jakiś czas w przypadku podrażnienia. Dodatkowo ten papier jest spłukiwalny, można go wyrzucić do toalety i nie grozi to zapchaniem. Produkt dostępny w Lidlu.
    Zalety:
    • delikatny
    • skutecznie oczyszcza
    • nawilża i koi
    • spłukiwalny
    • dobrze nasączony
    • wygodne opakowanie
    • wydajny
  • 22 czerwca 2024 o 8:46
    Klasyczny produkt tego typu
    Papier dobrze spełnia swoje zadanie, oczyszcza bez podrażnień. Jest miękki, wytrzymały, dobrze wyjmuje się go z opakowania. Dobrze nasączony, pomaga w codziennej higienie. Nie powoduje uczuleń, jest bardzo delikatny i nadaje się nawet do wrażliwej skóry. Bez problemu się spłukuje, nie zapychajac toalety. Dodatek pantenolu i alantoiny sprawia, że dodatkowo delikatnie pielęgnuje skórę. U nas w rodzinie w ciągłym użyciu, naprzemiennie z innymi tego typu papierami.
    joanakk
    9 listopada 2023 o 5:15
    Troszkę jakościowo odbiega nawet od tych najtańszych
    Papier nawilżany jest produktem który zawsze mam u siebie. Przeważnie kiedy mi się kończy kupuję inny niż miałam. Tak było i tym razem. Liczyłam na produkt, na którym się nie zawiodę. Niestety - ale papier jest mocno „rwący” tzn przy wyciąganiu go z opakowania często urywały mi się kawałki. Mniej takich sytuacji było kiedy papieru było mniej w opakowaniu i łatwiej udawało się go wyciągnąć. Zapach ma zwyczajny, nic mnie w nim nie zaskoczyło ani nie przekonało. Na pewno za jakość u mnie już nie znajdzie miejsca.
    Wady:
    • Rwie się
    • Średnio przyjemny zapach
  • 18 października 2023 o 19:33
    Wolę biedronkowy, ale ten też może być.
    Kupiłam go bez większego zastanowienia, dla odmiany od mojego biedronkowego ulubieńca z zieloną herbatą. Zapłaciłam chyba jakieś 4 zł. Pierwsze użycia, a raczej wyjmowanie listków było - dla mnie - nieco zaskakujące. Papier rwał się aż miło. Później, gdy w paczce zrobiło się trochę miejsca nie było już tego problemu. Był delikatny dla skóry, nie podrażnił mnie, nie drapał, pod względem działania wszystko było więc ok. Nadawał się też do szybkiego przetarcia umywalki lub brodzika w łazience. Dużym atutem jest jego biodegradowalność, właściwie wybieram tylko takie papiery. Zapach - z daleka przyjemny, ale z bliska już mniej, lekko kwaśny, typowy dla produktów bezzapachowych i typu "sensitive". Można się przyzwyczaić. Szkoda, że na otwarciu nie ma klapki, a zwykłą naklejkę, ale i z tym sobie poradziłam - przekleiłam klapkę od zużytego biedronkowego papieru, trzymała się do samego końca. Gdybym nie miała tej alternatywy, trzymałabym opakowanie naklejką do spodu. Podsumowując, generalnie wszystko jest ok. Co prawda nadal wolę swojego ulubieńca, ale i ten wariant można kupować dla odmiany.
    Ariessa
    19 lutego 2023 o 18:26
    Przydatny w domu i podróży
    Papier toaletowy to tak trywialna rzecz, że trudno napisać na jego temat coś oryginalnego. Co innego nawilżany papier toaletowy, nowinka ostatnich lat - ten się jednak wyróżnia. Marka Floralys dostępna jest w sieci sklepów Lidl, wrzuciłam do koszyka ten konkretny papier szukając po prostu "jakiegoś", zupełnie w ciemno. Na szczęście nie mam czego żałować. Patrząc na zdjęcie zgłoszeniowe wygląda na to, że marka wprowadziła niedawno zmiany w opakowaniu i rodzaju zabezpieczenia. Papier zamykany jest nie naklejką, lecz plastikowym zatrzaskiem, co gwarantuje świeżość materiału do ostatniej sztuki. Całość opakowania jest biodegradowalna, sam papier również. Poza tym można spłukiwać go w toalecie. Pomimo zmian wizualnych skład produktu jest wciąż taki sam - za funkcję pielęgnującą odpowiadają ekstrakt z nagietka, pantenol, alantoina i gliceryna. Na opakowaniu widnieje informacja, iż papier jest bezzapachowy. To akurat nie do końca prawda, ale zakładam, że chodziło o brak sztucznych substancji zapachowych i właśnie z tego, oraz ze składu, wynika dopisek "sensitive". Zapach jest niezbyt przyjemny, jakby kwaśny, ale to zapewne pokłosie naturalnego zapachu składników. Nie jest to materiał pachnący kwiatkami, owocami czy morską bryzą. Włóknina jest poprawnie nasączona, chociaż moim zdaniem mogłaby być bardziej. Papier nie rwie się w dłoniach, co jest częstą przypadłością tego typu produktów, więc wytrzymałość na plus. Biorąc pod uwagę dobrej jakości materiał, szczelne zamknięcie, łagodzące i pielęgnujące komponenty odpowiednie nawet dla skóry wrażliwej, papier nawilżany Floralys jest dobrym "uzupełnieniem tradycyjnego papieru toaletowego", jak zapewnia producent. Sądzę, że warto mieć taki wynalazek zarówno w domu, jak i na wyjeździe. Poza odrobinę zbyt słabym nasączeniem właściwie nie mam zastrzeżeń i jak najbardziej mogę ten papier polecić.
    Zalety:
    • Dobrej jakości włóknina
    • Składniki łagodzące
    • Brak kompozycji zapachowej
    • Odpowiedni dla skóry wrażliwej
    • Szczelne zamknięcie (w nowszej wersji)
    Wady:
    • Nieco zbyt słabe nasączenie materiału
    • Zapach, ale to taki plus/minus będący pochodną braku sztucznego perfumowania