Wody perfumowane męskie

Olfactive Studio Selfie EDP

5 na 51 opinię

• 4 grudnia 2020 o 21:32
    Nowoczesny miejski zapach
    Przyznam sie szczerze, że zapach ten namierzyłam dopiero w tym roku (premiera była w 2015 roku) - zaintrygowały mnie liczne recenzje na Fragrantice w stylu kochaj albo rzuć. Zapach wzbudza skrajne emocje, niektórzy odsuwają się ze wstrętem, a niektórzy wielbią! Muszę aż przytoczyć jedną z recenzji - zapach totalnie miejski, dla bohemy (bohemian) lub też raczej boho-chic, artystyczny, a nawet intelektualny. Nadaje się dla muzyka jazzowego lub pianisty w berecie, golfie, ubranego na czarno, palącego papierosy, w stylu Eltona Johna. Paczula nie jest tutaj ziołowa, ale konopna. Bardzo liberalny. To jest zapach do klubu nocnego na wabia i dla zachowania tajemniczości, jak również do galerii sztuki i muzeum. Bardzo wyszukany i ekscytujący. Napaliłam się jak szczerbaty na suchary, bo takiego jazzowego zapachu szukałam całe życie. Jak więc pachnie Selfie? Pierwszy niuch i się załamałam, bo to smrodliwy rosół z jakimiś ziołami. Idealna zupa z saganka czarownicy, parujący, tłusty rosołek zdjęty z paleniska nad którym wisi stare zielsko. Za doznania te odpowiedzialne jest elemi - żywica z drzewa kanarecznika stosowana m.in. w produkcji farb i lakierów. Czuć również nuty ziołowego absyntu - anyż, dzięgiel (to dlatego Selfie zapachem dla bohemy jest). Rosół na terpentynie znika po kilku minutach i pojawia się przepiękna nuta syropu klonowego - zapach staje się przyjazny i śniadaniowy (naleśniki z syropem i cynamonem), następnie zaczynają przeplatać się nuty skórzane ze słodyczą. Zapach staje się powoli zamszowy i tak sobie trwa, trwa i trwa przez kilka godzin. Mocne jest tutaj tak naprawdę otwarcie, a generalna projekcja jest bliskoskórna. Selfie to olfaktoryczna przygoda, zaspokojenie egoistycznego dążenia do zostawienia po sobie śladu - zapach ten jest tak ‚wyczesany’ i inny niż wszystkie, że twórcy udało się spełnić swój cel. Polecam indywidualistom, artystom, ludziom idącym pod prąd i oczywiście lubiącym testować nietuzinkowe zapachy. Flacha piękna, prosta, idealnie mieści się w dłoni. Unisex idealny - dla artystycznych, niespokojnych dusz. Niestety zapach ma zostać wycofany z produkcji.
    Zalety:
    • Nietuzinkowe nuty zapachowe, oryginalnosc
    Wady:
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie