Mimo tego, iż staram się dbać o swoje włosy najlepiej, jak tylko potrafię i stosować na nich pielęgnacje, która oprócz tego, że posiada konkretne działanie, to jednocześnie jest delikatna w składzie, raz na jakiś czas zmuszona jestem użyć raz na jakiś czas suchego szamponu. Niestety czasami przeciągnę stosowanie odżywki czy nie znajdę czasu na umycie włosów co drugi dzień tak, jak je do tego przyzwyczaiłam, więc potrzebuję szybkiego, natychmiastowego odświeżenia, a tego typ kosmetyki są w tym najlepsze i najskuteczniejsze. Tym razem zdecydowałam się na propozycję od marki Seyo, którą zakupiłam całkowicie spontanicznie, podczas zakupów w drogerii Natura.
Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w poręcznej butelki z dozownikiem w formie psikacza o pojemności 200 ml. Jest ona dość bogata pod względem graficznym, mianowicie znajdziemy tutaj grafikę owoców mango na jasnoniebieskim tle. Dodatkowo, w centralnej części, umieszczone zostały wszelkie, najważniejsze informacje o produkcie, takie jak logo producenta, jego skład, zalecany sposób użytku czy bardziej szczegółowy opis. Cena regularna produktu wynosi około dziesięć złotych, także jak kosmetyk z tej kategorii jest to naprawdę niewiele.
Szampon posiada formę białego, naprawdę drobno zmielonego pyłku. Dość łatwo pozwala aplikować się na włosy. Pachnie bardzo ładnie, delikatnie, ale wyraźnie czuć tutaj nuty mango, które utrzymują się przez cały dzień. Z początku daje efekt, jakbyśmy w dane miejsce nałożyli zdecydowanie za dużą ilość lakieru, jednak z czasem tworzy na powierzchni włosa biały nalot. Nie jest łatwe, aby się go pozbyć, jednak najlepsza metoda, jaką udało mi się tutaj zastosować bo przeczesanie kosmyków lekko wilgotną od wody szczotką, aby zebrać nadmiar produktu.
Jeżeli chodzi o efekt odświeżenia, to moim zdaniem jest on jak najbardziej zadowalające. Kosmetyk bardzo dobrze odświeża naszą fryzurę i pozbywa się z niej nadmiaru sebum. Dodatkowo nie plącze kosmyków i nie zauważyłam, aby miał negatywny wpływ na ich kondycję. Jednocześnie nie sprawia, żeby fryzura prezentowa się nienaturalnie. Jest bardziej matowa, ale jest to efekt do zaakceptowania. Jednocześnie kosmetyk jest bardzo wydajny, mi starczył na około trzy miesiące stosowania.
Suchy szampon od marki Seyo okazał się bardzo dobrym produktem, który zapewnia nam ciekawe odświeżenia i jednocześnie posiada bardzo ładny zapach. Jest wydajny i atrakcyjny cenowo. Zdecydowanie polecam, dobry, łatwo dostępny kosmetyk.
Zalety:
- Cena