Olejki do kąpieli i pod prysznic

CeraVe Nawilżający pieniący się olejek do mycia do twarzy i ciała

CeraVe Nawilżający olejek do mycia 236 ml 236 ml
CeraVe
E-Glamour.pl
cerave Cerave - Olejek nawilżający do mycia 236ml
Bodyland.pl
cerave Cerave - Olejek nawilżający do mycia 473ml

• 8 kwietnia 2025 o 9:09
    Najlepszy wielofunkcyjny kosmetyk
    Super się pieni, nie jest tłusty, nie zapycha. Idealny dla cery tłustej i mieszanej. Używam go do zmycia makijażu, do mycia ciała, do golenia. Ma dużą pojemność i cenę adekwatna do jakości. Nie ma zapachu, jest super wydajny
    Zalety:
    • Duże opakowanie
    • pieni się
    • wielofuncyjny
    • Nie zapycha
    • nie jest tłusty
    Dariax_
    26 marca 2025 o 16:38
    Myjąca rewolucja - olejek, który nawilża i oczyszcza jednocześnie
    Szukając skutecznego, ale jednocześnie łagodnego produktu do mycia twarzy, natrafiłam na pieniący się olejek do mycia od CeraVe. Przyznam, że sięgnęłam po niego głównie z ciekawości – w końcu w sieci krąży mnóstwo pozytywnych opinii na jego temat. I muszę powiedzieć, że się nie zawiodłam. Produkt świetnie łączy w sobie delikatność z efektywnym oczyszczaniem, co przy mojej wrażliwej, ale mieszanej cerze jest ogromną zaletą. ➡️ Opakowanie Olejek zamknięty jest w dużej butelce, ja posiadam wersję o pojemności ponad 400 ml, dzięki czemu produkt starcza mi spokojnie na kilka miesięcy. Butelka ma wygodną pompkę, co dla mnie jest ogromnym ułatwieniem – nie muszę się bawić w odkręcanie i wylewanie produktu, co w przypadku produktów do mycia twarzy zawsze uważam za praktyczne rozwiązanie. Sam design opakowania jest typowy dla marki CeraVe – minimalistyczny, apteczny, ale estetyczny. Nic nadzwyczajnego, ale spełnia swoją funkcję. ➡️ Zapach Producent deklaruje, że olejek jest bezzapachowy – i faktycznie tak jest. Nie ma żadnych intensywnych aromatów ani chemicznego zapachu, co docenią osoby, które są wrażliwe na wszelkiego rodzaju substancje zapachowe w kosmetykach. Dla mnie to plus, bo czasem zapachowe żele potrafią podrażniać skórę lub po prostu drażnić nos. ➡️ Działanie No i tutaj zaczyna się cała magia. Olejek rzeczywiście dobrze się pieni, co nie jest takie oczywiste w przypadku produktów olejowych. Po kontakcie z wodą zmienia się w delikatną piankę, która dokładnie oczyszcza skórę. Co mnie zaskoczyło – radzi sobie nawet z makijażem. Nie mówię tu o jakimś ekstremalnie wodoodpornym tuszu, ale z podkładem, korektorem czy kremem z filtrem nie ma najmniejszego problemu. Po umyciu skóra jest miękka, gładka i – co najważniejsze – nie ma uczucia ściągnięcia ani podrażnienia. A muszę przyznać, że z tym ostatnim często mam problem, bo moja cera jest wrażliwa. Tutaj zero zaczerwienień, zero swędzenia, po prostu czysta i nawilżona skóra. Według mnie to produkt, który sprawdzi się przy każdym typie cery – sucha nie będzie przesuszona, a tłusta czy mieszana zostanie dobrze oczyszczona bez agresywnego odtłuszczania. ➡️ Cena i wydajność Olejek kosztuje około 60 zł za butelkę 473 ml – nie jest to najtańsza opcja na rynku, ale biorąc pod uwagę wydajność, uważam, że cena jest całkiem uczciwa. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, żeby umyć całą twarz, więc butelka starcza na długie tygodnie, jeśli nie miesiące. ➡️ Dostępność Produkt można kupić w wielu miejscach – zarówno online (np. na Allegro, gdzie ja go dorwałam w całkiem niezłej cenie), jak i stacjonarnie w drogeriach oraz aptekach. Nie ma więc problemu z jego znalezieniem. ➡️ Podsumowanie Pieniący się olejek do mycia twarzy od CeraVe to świetny wybór dla osób, które szukają delikatnego, ale skutecznego oczyszczania. Nadaje się do każdego typu skóry, radzi sobie z makijażem, a do tego nie podrażnia ani nie wysusza. Cena może na pierwszy rzut oka wydawać się wysoka, ale biorąc pod uwagę wydajność i dużą pojemność, uważam, że jest adekwatna do jakości. Dla mnie to produkt, do którego z pewnością będę wracać. Dla kogo będzie to więc odpowiedni produkt? Dla każdego, kto szuka łagodnego, skutecznego produktu do oczyszczania twarzy – szczególnie polecam osobom z wrażliwą cerą lub tym, którzy nie lubią uczucia ściągnięcia po myciu. Sprawdzi się zarówno do cery suchej, jak i mieszanej czy tłustej.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę, także z makijażu
    • Nie podrażnia ani nie wysusza – idealny dla wrażliwej cery
    • Bezzapachowy – dobry dla osób wrażliwych na zapachy
    • Duża pojemność (473 ml)
    • Wygodne opakowanie z pompką
    • Wydajny – wystarczy niewielka ilość
    Wady:
    • Cena (ok. 60 zł) może być dla niektórych wysoka
    • Dostępność głównie w aptekach i wybranych drogeriach
    • Może nie poradzić sobie z bardzo wodoodpornym makijażem
  • 17 marca 2025 o 13:23
    Olejek myjący
    Co do zasady nie przepadam za olejkami do demakijażu, bo przeszkadza mi ich tłustość i to, że się nie pienią. Ten olejek jest zupełnie inny, to właściwie olejkowy żel do mycia. Ja go stosuję w pierwszym kroku, do demakijażu albo do wstępnego zmycia ciężkiej pielęgnacji typu SPF czy bogaty krem. Ze wszystkim radzi sobie pięknie, myślę, że przy niektórych typach skóry mógłby być jedynym produktem do mycia i oczyszczania w dwóch krokach. Ja mam skórę mieszaną i wolę dla pewności jeszcze domyć innym produktem skórę. Jeśli ktoś ma obawy - ten kosmetyk w ogóle nie zapycha, nie jest tłusty, ma lekką, bardzo przyjemną, gładką konsystencję i świetnie się zmywa wodą. Potrafi się naprawdę dobrze spienić, ale bywa, że się nie pieni, to zależy z jakim przeciwnikiem ma do czynienia, natomiast bardzo dobrze wstępnie usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Pachnie delikatnie olejkowo i kokosowo. Dla mnie to game changer w demakijażu.
    Agafii
    10 lutego 2025 o 0:05
    Świetny i delikatny zarazem
    Ostatnio coraz bardziej popularne jest dwuetapowe oczyszczanie twarzy. Nic dziwnego, bo przynosi wiele korzyści jeżeli chodzi o poprawę stanu cery. Dlatego zdecydowałam się ostatnio na ten olejek z CeraVe jako pierwszy etap. Produkt z konsystencji olejku zmienia się w delikatną piankę, która z łatwością rozpuszcza makijaż i zanieczyszczenia z twarzy. Nie ma zapachu. Wygodne opakowanie z pompką ułatwia aplikację. Olejek nie wysusza, a dzięki niemu moja skóra jest świetnie nawilżona i gładka. Przy tym jest świetne oczyszczona. Zdecydowanie zostaną ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • Bezpieczny dla skóry
    • Nawilża
    • Oczyszcza
    Wady:
    Miziagi
    8 lutego 2025 o 1:19
    Super
    Olejek używam do wrażliwej twarzy oraz nawet do świeżych tatuaży. Nie wiem co trzeba zrobić, żeby zrobił komuś krzywdę. Makijaż zmywa za 1 razem, jest miły dla skóry, delikatny ale robi robotę. Fajny skład. Skoro nie podrażnił dwudniowego tatuażu, to zaufajcie mi, że da radę :) Ładnie doczyszcza buzię, czasami myję dwa razy i jest gładziutka, ale nie przesuszona. Super produkt, nie spotkałam nic podobnego. Hit.
    Zalety:
    • myje delikatnie ale konkretnie
    • olejek ale zmywalny jak żel czy pianka
    • świetny dla skór z atopią, AZS, łuszczycą
    • nie podrażnia nic