Podkłady

Guerlain L’essentiel High Perfection 24h Wear Foundation Podkład do twarzy

• 26 maja 2021 o 9:55
    Rozczarowanie
    Używa od:próbka
    Szukałam podkładu tak długotrwałego jak ELDW, ale nieco lżejszego. Pani w perfumerii poleciła mi właśnie ten podkład twierdząc, ze ma taką samą trwałość jak ELDW, ale jest dużo lżejszy z lepszym składem. No i cóż.. dobrze że wzięłam próbkę a nie kupiłam całego opakowania bo byłabym ponad 200 zł w plecy. Konsystencja jest bardzo fajna. Podkład wydaje się lekki, ładnie się rozprowadza. Krycie określiłabym na średnie (przy czerwonych zmianach konieczny jest dodatkowy korektor). Po nałożeniu faktycznie miałam wrażenie że ten podkład to będzie cudo.. i był.. ale przez 3-4 godziny. Moja skóra twarzy jest sucha ale i tłusta jednocześnie - głównie w strefie T. No i po tych 3-4 godzinach już zaczęło być widać świecenie. Potem było aby gorzej. Podkład na czole lekko się zważył. Dodatkowo.. miałam w 2 miejscach lekkie czerwone krostki. Użyłam więc korektora pod podkład.. no i tutaj kolejny problem, bo podkład tak utlenił korektor, że w miejscach, w których go użyłam miałam ciemniejsze, pomarańczowe plamy. Podsumowując, przy takiej cerze jak moja nie polecam.
    Zalety:
    • lekki
    • dobrze wygląda przez pierwsze 3-4 godziny
    Wady:
    • zważył się
    • utlenił korektor i zrobił ciemne plamy
    • wyświecił
  • 13 marca 2021 o 14:12
    Guerlain l’essentiel high perfection
    Podklad zamknięty jest w przepięknym opakowaniu z matowego szkła. Pojemność 30 ml. Zapach bardzo ładny, wizytówka firmy Guerlain. Trzyma się u mnie cały dzień, bez żadnych poprawek. Ładnie kryje niedoskonałości. Plus za bardzo duża gamę kolorów.