Szampony do włosów

Tołpa Green, Wzmacnianie, Szampon odżywczy do włosów słabych, zniszczonych i pozbawionych witalności

Tołpa
tołpa. wzmacnianie. szampon do włosów słabych, zniszczonych i pozbawionych witalności, 300 ml
Tołpa Green Wzmacnianie

• 21 lutego 2025 o 18:47
    Dziwna konsystencja
    Pierwsze co kojarzy mi się z tym produktem to dość dziwna konsystencja, gęsta/żelowa. Dość ciężko go rozprowadzić na zwilżonych włosach. Zazwyczaj myje włosy dwa razy kiedy przy drugi myciu są bardzo mokre to zdecydowanie łatwiej szło rozpuszczenie szamponu na włosach, jednak nada dość trzeba się „namachać” żeby zrobić z niego pianę na włosach. Mało wydajny przez ten problem z rozpoczęciem pienienia. Zapach bardzo lekki i świeży. Dobrze domywa tłuste włosy. Poprawy jakości włosa i wzmocnienia nie zauważyłam po użyciu całego opakowania. Szampony tej marki zawsze powodują u mnie efekt matowych „tępych” włosów, które po myciu są mocno poplątane i tu znowu ten efekt mam. Szampon ciekawy, ale cieszyłam się, że już go skończyłam. Cena okazyjna i łatwa dostępność, ale nie kupię ponownie.
    • Dobrze domywa tłuste włosy
    • Nie podrażnia skóry
    Wady:
    • Zbyt gęsta konsystencja
    • Słaba wydajność
    • Brak ożywienia i wzmocnienia włosów
    • Plącze cienkie włosy
    • Nieprzyjemne włosy w dotyku po myciu
  • 18 lutego 2025 o 1:52
    Tołpa Green, Wzmacnianie – Szampon do włosów osłabionych: moje doświadczenie
    Ostatnio miałam okazję przetestować szampon Tołpa Green Wzmacnianie, który jest przeznaczony do pielęgnacji włosów osłabionych, zniszczonych i pozbawionych witalności. Muszę przyznać, że moje wrażenia są bardzo pozytywne, ale jak w każdym produkcie, zauważyłam również kilka rzeczy, które warto mieć na uwadze przed zakupem. Opakowanie i konsystencja Szampon ma bardzo wygodne, estetyczne opakowanie, które dobrze się zamyka, dzięki czemu nie muszę się martwić o przypadkowe wylanie produktu. Konsystencja jest średnio gęsta, co sprawia, że szampon dobrze się rozprowadza na włosach, ale jednocześnie nie jest zbyt ciężki. Produkt jest przezroczysty, a jego zapach jest świeży i przyjemny, delikatny, co jest dużym plusem. Skład i działanie Formuła szamponu Tołpa Green jest w 99% oparta na składnikach pochodzenia naturalnego, co jest zdecydowaną zaletą, zwłaszcza dla osób, które szukają produktów delikatnych, ale skutecznych. Szampon zawiera między innymi olej z nasion konopi siewnych (Cannabis Sativa Seed Oil) oraz olej awokado (Persea Gratissima Oil), które nawilżają i wzmacniają włosy, przywracając im zdrowy wygląd. Znajdujący się w składzie ekstrakt z torfu (Peat Extract) działa detoksykująco i regenerująco na włosy i skórę głowy. Z kolei gliceryna (Glycerin) zapewnia nawilżenie, a olej roślinny (Olus Oil) poprawia elastyczność włosów. Szampon dobrze oczyszcza skórę głowy, nie powodując jej podrażnień. Co istotne, nie przesusza włosów, co często zdarza się w przypadku innych produktów do włosów osłabionych. Po jego użyciu włosy są miękkie, a także bardziej lśniące i witalne. Wydaje mi się, że zyskują również na objętości i nie sprawiają wrażenia oklapniętych, co jest bardzo ważne, jeśli ma się włosy pozbawione życia. Moje wrażenia po testach Zacznijmy od tego, że szampon Tołpa Green naprawdę spełnia swoje zadanie – po kilku użyciach zauważyłam, że moje włosy stały się mniej szorstkie, bardziej miękkie i gładkie. Dodatkowo, stały się bardziej błyszczące i miały zdrowy wygląd. Co ważne, produkt nie obciąża włosów i łatwo się spłukuje. Jednakże, jak każdy produkt, ma również swoje wady. Szampon jest dość delikatny, co może sprawić, że osoby, które mają bardzo zanieczyszczoną skórę głowy, będą musiały go używać kilka razy, aby dokładnie usunąć resztki produktów do stylizacji. Dla mnie to nie stanowi problemu, bo preferuję delikatne oczyszczanie, ale warto mieć to na uwadze. Podsumowanie Szampon Tołpa Green Wzmacnianie to świetna opcja dla osób, które szukają delikatnego, naturalnego produktu do pielęgnacji włosów osłabionych. Działa regenerująco, nawilżająco, przywracając włosom blask i witalność. Jego skład jest w większości naturalny, co stanowi dużą zaletę. Używałam go przez kilka tygodni i zauważyłam poprawę stanu moich włosów – stały się gładsze, mniej łamliwe i bardziej błyszczące. Zdecydowanie polecam go osobom, które poszukują produktu, który nie tylko oczyszcza, ale również wspiera zdrowie włosów na dłuższą metę!
  • 24 lutego 2024 o 15:04
    To jeeest dobreee
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Najlepszy szampon z tej serii. Pieknie domywa skórę głowy, jest tani i łatwo dostępny. Super się pieni, a przez zapach mycie głowy to dla mnie duża przyjemność. Zużyłam już kilka opakowań i zawsze chętnie do niego wracam, gdy widzę go na promocji w hebe lub Rossmanie :) Tołpa to Ci się udało :)
    Zalety:
    • zapach, cena, wydajność
    • włosy są uniesione u nasady po użyciu
    • nie podrażnia skóry głowy, a nawet ją dodatkowo łagodzi
    Wady:
    • brak brak :)
    izzybo
    3 lutego 2024 o 23:41
    Ładnie domywa i pachnie, tylko mało wydajny
    Bardzo dobry szampon, ładnie domywa skórę głowy, zapach jest delikatny i bardzo ładny. Jedyny problem to wydajność, szybko się kończy. Fajne opakowanie, nie ma problemu z nakładaniem szamponu.
  • 14 stycznia 2024 o 19:45
    Mój numer jeden do codziennego oczyszczania
    Do szamponu miałam dwa podejścia, dosyć dawno temu użyłam go i byłam niezadowolona czemu? Nie mam zielonego pojęcia, ale od jakiegoś czasu postanowiłam go wykończyć i byłam bardzo zaskoczona jak on świetnie myje skórę głowy. Zużyłam już całą butelkę i na tym się chyba nie skończy, bo jestem zachwycona jak cudownie działa na moje włosy. Mam włosy cienkie i delikatne ze skłonnością do przetłuszczania się, a czasami są szorstkie i kołtuniące się. Szampon super oczyszcza skórę bez podrażnień, a włosy są uniesione, miękkie i sypkie jeszcze przed nałożeniem odżywki. Zapach bardzo przyjemny i nie za mocny. Jest dosyć wydajny, a cena nie jest wysoka. Polecam do codziennego stosowania!!!!
    Zalety:
    • Świetnie myje skórę głowy
    • Włosy są miękkie i błyszczące
    • Wydajny