Szampony do włosów

Natura Siberica Blanche, Odbudowujący szampon do włosów `Arktyczna róża`

• 16 lipca 2021 o 18:05
    Różana kąpiel włosów
    plusy: + delikatny różany zapach + dobrze oczyszcza + dobrze się pieni + nie plącze włosów minusy: - nieco zbyt rzadka konsystencja - odrobinę obciąża włosy inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność - nieco zbyt wysoka cena
  • 28 kwietnia 2021 o 22:15
    Klapa
    Szampon niestety się u mnie nie sprawdził mimo, ze na początku jego używania nie miałam żadnych zastrzeżeń, jednak po miesiącu zaczął przesuszac skórę głowy, niestety. Produkt dobrze się pieni, łatwo splukuje, pachnie delikatnie różą, czuć że włosy są domyte :) mąż zużył szampon do końca, jemu jak najbardziej odpowiada :) produkt jest mega wydajny ! Zakupiłam w HEBE na promocji za ok. 20zł.
  • 18 kwietnia 2021 o 19:51
    zaskarbił sobie wiele moich względów.
    Za marką marką Natura SIberica bardzo przepadam, szczególnie jeśli chodzi o produkty do włosów. Seria Blanche ciekawiła mnie od dawna, stąd przy nadarzającej się sposobności nabyłam szampon ARCTIC ROSE, określany przez producenta jako reperujący, regenerujący. Seria o tyle mnie zachwyciła, że chętnie sięgnęłam również po jeden z żeli pod prysznic. Zacznę od tego, że mój początek stosowania tego szamponu nastąpił w bardzo trudnych dla skóry mojej głowy warunkach. Było to kilka miesięcy temu- skóra cierpiała katusze, reagowała podrażnieniem w zasadzie na wszystko, okrutnie swędziała. Oczywistym było dla mnie stosowanie szamponu możliwie delikatnego, niepodrażniającego. Początkowo ARCTIC ROSE stosowałam do każdego mycia. Analizując skład wydawał mi się przecież delikatny. Okazało się jednak, że stan skóry głowy co prawda się nie pogorszył, a pozostał bez zmian. Podrażnienie i swędzenie nie ustępowało. Przyczyny doszukiwałam się w obecności Cocamidopropyl Betaine i na ten nieszczęsny detergent złożyłam całą winę. W tym czasie w moje ręce wpadł bardzo łagodny szampon w kostce już bez CB i bez wahania wprowadziłam go do swojej pielęgnacji. Ten z Natura Siberica też w niej pozostał, ale pełnił w niej funkcję tego szamponu mocniejszego, stosowanego co jakiś czas, co któreś mycie. Wtedy sytuacja uległa diametralnej zmianie, oczywiście na lepsze. Problemy skóry głowy zostały w zasadzie wyeliminowane. Obecnie śmiało stosuję ARCTIC ROSE już częściej, problemy skóry głowy okazały się sezonowymi. Teraz nie dzieje się nic złego, więc w najgorszych czasach trudno powiedzieć, czy głównym winowajcą faktycznie był Cocamidopropyl Betaine. Szampon ma idealną konsystencję. Średniogęstą, nie lejącą się, nie przelewającą przez palce. Pachnie przecudnie, zapachem przypominającym naturalny. Tak pachnie dzika róża, słodko, ale nie w sposób przesłodzony. Szampon ma różowe/malinowe zabarwienie; nie jest do końca przeźroczysty, ma nieco mleczną formułę. Bez problemu wydobywa się go z butelki (ta ma aplikator typu klik- niektórzy narzekają na wielkość otworu dozującego, jak dla mnie wydaje się idealny). Do jednorazowego umycia naprawdę nie potrzeba go wiele, bo nawet niewielka ilość tworzy satysfakcjonujące ilości piany. Piana jest gęsta, kremowa, zdecydowanie pozwala na dobre umycie skóry głowy i włosów. Szybko się spłukuje bez pozostawienia osadu. Już na etapie spłukiwania włosy wydają się gładkie i niesplątane. A w moim przypadku to raczej rzadkość. Jak działa na włosy? O skórze głowy już nie wspomnę, bo się na ten temat rozpisałam :) Szampon świetnie doczyszcza ze wszelakich zanieczyszczeń. Po użyciu włosy są lekkie i uniesione u nasady. Błyszczące! Oczywiście używam po myciu odżywki, ale wiem, że i tu ten szampon ma swoją zasługę. Nie plącze włosów przeokrutnie, po myciu zawsze łatwo było mi je ułożyć. Wydaje mi się również, ze dzięki niemu włosy zachowują świeżość na dłużej (ot, takie porównanie do innych szamponów). Czy reperuje ? Hmmm może bardziej przeciwdziała przesuszeniom i łamliwości włosów, ale czy faktycznie ma moc regeneracji? Skład zasługuje tu na chwilę uwagi, bo wydaje się składem bogatym i wartościowym. Multum najróżniejszych ekstraktów, wysoko łagodzący pantenol, proteiny ryżu, woda różana, zapach na szarym końcu. Wydaje się przemyślany na tyle, by faktycznie pozytywnie wpłynąć na stan włosów. Chętnie do niego jeszcze kiedyś powrócę. Choć ostrzegam: butla o pojemności 400 ml jest szalenie wydajna i wystarcza na baaaaardzo długi czas używania.
  • 11 grudnia 2020 o 19:34
    różany raj
    Kupiłam buszując w drogerii, bo spodobało mi się eleganckie opakowanie i skład. Teraz kończę już drugą butelkę i wiem, że zawsze muszę go mieć w łazience. Przede wszystkim pięknie, różanie pachnie. Znakomicie się pieni (pomimo braku SLS), jest gęsty, wydajny. Dobrze się wypłukuje. Zawsze używam odżywki, więc nie wiem czy po użyciu tylko samego szamponu włosy dobrze się rozczesują. Nie używam przy każdym myciu włosów, bo lubię zmieniać szampony, ale jest zdecydowanie moim ulubionym. Lubię też bardzo jego partnerkę - odżywkę Natura Siberica Arktyczna Róża. Po użyciu tego duetu włosy są miękkie, nie puszą się, końcówki są wygładzone. Moje włosy są krótkie, cienkie, farbowane.
    Zalety:
    • przepiękny różany zapach
    • skład (bez SLSs)
    • bardzo ładne opakowanie
    • działanie (zwłaszcza razem z odżywką Natura Siberica)
  • 3 listopada 2020 o 20:44
    Szampon na który warto zwrócić uwagę
    Kupiłam ten szampon bo intrygowała mnie nazwa Arktyczna róża. Kojarzył mi się tak odświeżająco i mroźnie. Opakowanie też przyciąga uwagę. Jasna butelka ze srebrną różą. Szampon ma oczywiście super skład -ekstrakt z róży damasceńskiej która ma działanie nawilżające -ekstrakt z maliny arktycznej która jest bogactwem witamin i aminokwasów -D-pantenol który wzmacnia cebulki włosów -hydrolizowane proteiny ryżu które chronią przed łamliwością Szampon nie zawiera parabenów, silikonów, PEG czy olei mineralnych. Szampon ma kolor biały i pięknie pachnie. Dobrze się pieni i łatwo zmywa. Włosy łatwiej się rozczesują i mniej puszą. Lepiej się modelują. Wiadomo że sam szampon nie ułoży nam włosów i musimy użyć odżywki a czasami też innych kosmetyków do stylizacji, ale ten szampon ma super skład i bardzo przyjemnie się go używa więc myślę że wart jest uwagi. Jest też niedrogi i bardzo wydajny. Butelka jest duża 400ml.
    Zalety:
    • Skład jest super