WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

L'biotica Biovax Limited Collection, Japońska Wiśnia i Mleko Migdałowe, Regenerujący szampon do włosów suchych i zniszczonych

Nasi użytkownicy zostawili 125 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

rerith
    4 lipca 2023 o 13:00
    Taki średniaczek
    Szampon kupiłam skuszona promocją i wyczytanymi kiedyś opiniami, że szampony Biovax są dobrym rozwiązaniem dla problematycznych włosów. Postanowiłam to sprawdzić. Szampon ma lekką konsystencję o pięknym i słodkim zapachu wiśni (szkoda, że zapach nie utrzymuje się na włosach po myciu). Nie pieni się (przy drugim myciu już tak, piana się pojawia, ale jest jej stosunkowo niewiele). Nie powiem, by intensywnie odżywiał i nawilżał włosy, ale po myciu i wysuszeniu (naturalnie, bez pomocy suszarki) są lekkie, trochę wygładzone, ale w dalszym ciągu suche i nienawilżone. Może w połączeniu z innymi produktami Biovax efekt jest lepszy, przy samym szamponie nie ma porażających efektów. Ot, taki średniaczek.
    Zalety:
    Wady:
    • nie nawilża i nie odżywia w dużym stopniu
  • 22 lipca 2022 o 9:48
    Średni
    Szampon z limitowanej serii z japońską wiśnią i mlekiem migdałowym. Kosmetyk zamknięty w plastikowej butelce z zamykaniem. Zapach bardzo ładny, słodki zapach i dość luźną konsystencję. Nie pieni się. Kosmetyk ten był polecany, jednak mi niestety nie przypasował. Plątał moje włosy, sprawiał, że ciężko je było rozczesać, a na sam koniec miałam wrażenie, że włosy są przesuszone.
    ika5559
    12 kwietnia 2021 o 19:20
    Rewelacyjny!
    Rewelacyjny szampon do włosów suchych i zniszczonych. Dodaje im blasku, nawilża dzięki czemu włosy się nie puszą, łatwo rozczesują i wyglądają na zdrowsze. Końcówki są mniej rozdwojone. Wspaniale regeneruje włosy. Polecam, najlepszy z najlepszych!
    Zalety:
    • działanie
    • wygląd włosów po stosowaniu
  • 28 lutego 2021 o 12:31
    Super produkt
    Szampon otrzymałam w ramach testowania klubu recenzentki za co bardzo dziękuję. Szampon bardzo dobrze oczyszcza skórę i włosy. Po umyciu włosy są miękkie i pachnące. Szampon ma bardzo dobrą konsystencję i dobrze się rozprowadza na włosach. Dla mnie to jest numer 1 .
    Zalety:
    • Piękny zapach który się utrzymuje na włosach
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 21 stycznia 2021 o 19:07
    Moja sucha i wrażliwa skóra głowy go lubi
    Szampon Biovax Japońska Wiśnia i Mleko Migdałowe to naprawdę ciekawa propozycja dla tych którzy szukają szamponów bez SLS. Po wielu szamponach moja skóra swędzi i jest mocno przesuszona. Z tego właśnie powodu starałam się znaleźć łagodniejszy szampon, który ukoił by skórę głowy i znalazłam wiele pozytywnych opinii na temat Biovaxa. Pod tym względem szampon sprawdza się świetnie. Nawilża moja skórę głowy i absolutnie nic nie podrażnia. Należy jednak zauważyć, że nie jest on kompletnie pozbawiony drażniących substancji (Sodium C14-16 Olefin Sulfonat w składzie). Mi natomiast ten składnik nie przeszkadza tak bardzo jak SLS. Czasem zdarza się, że takie łagodne szampony bez SLS nie do końca dobrze oczyszczają skalp i włosy, zwłaszcza takie przetłuszczające się jak moje. Ten szampon akurat bardzo dobrze oczyszcza, włosy są sypkie i świeże tak samo długo jak po tradycyjnym szamponie z mocniejszymi detergentami. Jak każdy produkt bez SLS i pokrewnych substancji, szampon nie pieni się tak mocno jak większość tradycyjnych szamponów. Zauważyłam natomiast, że pieni się już bardzo dobrze przy drugim myciu. Zatem nakładam go dwukrotnie, nie przejmując się, że na początku nie ma piany. Jeżeli chodzi o minusy to przeszkadza mi jego zapach. Jest mleczno słodki, przypomina mi śmietankowy shake i nie kojarzy mi się z odświeżeniem. Kupując produkt spodziewałam się, że będzie pachniał nieco inaczej (być może więcej wiśni a mniej mleka). Myślę natomiast, że jest to zapach który albo się kocha albo nienawidzi. Mi osobiście przeszkadza ale moja mama mówi że jest cudowny :) Kolejny drobny minus to zamknięcie na klik. Podczas otwierania i zamykania plastik powyginał się na boki i ciężko trafić w klik żeby je zamknąć. Produkt mógłby mieć również lepszą wydajność. Opakowanie starczyło mi na około miesiąc mycia codziennie lub co drugi dzień a zazwyczaj szampony o podobnej pojemności starczają mi na dłużej.
    Zalety:
    • Dobry dla suchej i podrażnionej skóry głowy
    • Sypkie i miłe w dotyku włosy
    • Dobre oczyszczenie mimo braku SLS
    • Nie przyspiesza przetłuszczania
    • Zdyscyplinowane i mniej puszace się włosy
    • Dostępność
    Wady:
    • Zapach (subiektywna opinia - jednym się bardzo spodoba, drugim niekoniecznie)
    • Opakowanie - kłopotliwe zamknięcie