Serum do twarzy

Natura Eko Żel aloesowy

• 11 marca 2025 o 17:25
    Nie rozumiem fenomenu tego gluta
    Ja chyba jestem z innej planety, bo czasami kosmetyki wychwalane przez wszystkich wkoło, u mnie się totalnie nie sprawdzają. Żel aloesowy powinien świetnie łagodzić i nawilżać skórę.. i o ile zgodzę się, że podrażnioną skórę koi (zwłaszcza, gdy jest zimny), nie powodując pieczenia, to jednak nawilżenia i poprawy kondycji skóry (nawet zdrowej) totalnie nie zauważam. Żel pozostawia po sobie wkurzającą kleistą warstewkę - nie tłustą, tylko tak dziwnie lepką. Potem się wchłania jednocześnie nieco napinając skórę, co nie jest przyjemnym doznaniem. Taki sam efekt mam zwykle stosując kwas hialuronowy, a rzekłabym, że kwas użytkuje się przyjemniej. Bardzo szybko zaprzestałam stosowania żelu aloesowego do skóry, bo nie sprawdzał się w żaden sposób. Stosuję go więc, jako podkład pod olej do włosów i w ten sposób wymęczę tę tubkę. Niestety, tego typu produkty są nie dla mnie - moja skóra najwyraźniej ich nie lubi i nie potrafi docenić.
  • 23 września 2023 o 20:04
    Nie ustępuje tym droższym
    Kupiłam z braku laku, bo potrzebowałam, a akurat był w promocji w drogerii Natura. I muszę przyznać, że jest dla mnie na równi z Holika Holika. Z tym, że ten z Natura Eko pięknie pachnie, dosłownie jak w dzieciństwie Vibovit. To jego atut. Konsystencja idealna, żelowa, nie za gęsta ani nie za rzadka. Świetnie chłodzi i łagodzi poparzenia słoneczne. Najczęściej jednak stosowałam go jako podkład do olejowania włosów. Fenomenalnie się sprawdzał. Produkt łagodny, wydajny, pachnący, a przy okazji zakupu wspieramy zwierzęta. Starczył mi na kilka miesięcy.
  • 3 lutego 2023 o 16:29
    Poprawny żel aloesowy
    Żele aloesowe różnych firm goszczą w moim domu od wielu lat ponieważ ich działanie jest tak wszechstronne że zarówno ja , mąż a także córka z nich korzysta. Nie będę się za bardzo rozpisywać bo o tego typu produktach powiedziano już chyba wszystko. Ja ostatnio stosuje aloes jako podkład do olejowania włosów i bez względu na markę wszystkie się u mnie sprawdzają bardzo dobrze. Na skóre używam go głównie latem do złagodzenia poparzeń słonecznych, ugryzień komarów itp W składzie żelu z Natury mamy na pierwszym miejscu sok z aloesu, dalej wode i glicerynę. Później znajdziemy ekstrakt z herbaty , ogórka , kokosa, Tak więc mamy 98% naturalnych składników reszta to konserwanty i substancje zagęszczające. Całość zamknięta w miękkiej , półprzeźroczystej zielonej tubie. Konsystencje ma odpowiednią , nie jest wodnisty ani bardzo gęsty. W moim odczuciu produkt jest wydajny. Zapach ma typowo świeży, ogórkowy, Faktycznie nie klei się na skórze Można stosować jako podkład pod olej, do nawilżania skóry na ciało i twarz , do włosów, do golenia jako kosmetyk łagodzący wrastanie włosków Nie podrażnił mojej suchej skóry ani delikatnej skóry dziecka(8lat) Pewnie do niego nie wróce bo lubię testować nowe produkty i zapewne sięgne po coś innego ale Eco Żel Natura mogę polecić Plusy -odpowiednia konsystencja -ogórkowy zapach -wygodna tuba -skład -cena -działanie -brak podrażnień
  • 11 stycznia 2023 o 14:11
    Lepszy i tańszy niż odpowiednik w kształcenia aloesu
    Żel jest lepszy i tańszy niż ten firmy holika holika w kształcie aloesu. Jest wydajny, nie podrażnił mojej skóry ani nie uczulił, używałam go głównie jako podkład pod olejowanie lub na skórę głowy (odświeża i nawilża, nie jest to taki efekt jak po suchym szamponie, ale włosy są odświeżone).
    Zalety:
    • cena (w promocji)
    • działanie
    • lepszy skład niż ten z holika holika
    Wady:
    • substancje zapachowe w składzie produktu który ma za zadanie łagodzić
  • 4 marca 2022 o 20:29
    Meine Katastrophe
    Konsystencja: Żelowa, bezbarwna. Szybko się wchłania i nie lepi się. Zapach: Bardzo mocny. Wyraźnie czuć w nim aloes i ogórek. Dla mnie jest zbyt intensywny. Opinia: Wcześniej użyłam go już, gdy wąchając jego zapach przypadkiem wycisnęłam żel. Przejechałam wtedy po policzku, aby wytrzeć. Kolejne użycie było w momencie, gdy podrażnił mnie ananasowy krem z Bielendy. Nałożyłam go i czułam, jakby moja twarz stanęła w płomieniach. Była cała czerwona, bardziej niż po zmyciu tamtego kremu. Było mi także okropnie ciepło, że nie mogłam usiedzieć bez wachlowania się. Czułam, że jest coś nie tak, jednak nie zmyłam go. Po ok. 15-20 minutach wszystko ustało. Aktualnie używam go już tylko jako podkład, gdy olejuję włosy.
    Zalety:
    • jest w miarę fajny jako pokład do olejowania,
    • super konsystencja,
    Wady:
    • zbyt mocny zapach, dla mnie wręcz duszący,
    • podrażnił i zaczerwienił mocno moją twarz (mimo tego, że nie ma do tego skłonności).