Serum i maski do ciała

OnlyBio Ritualia Mindfullness, Rozkoszne serum do ciała

Horla
    2 października 2022 o 18:50
    Rozkoszniak
    Sporo kręciłam się wokół marki OnlyBio zanim wreszcie zdecydowałam, który produkt chciałabym wypróbować. W końcu padło na rozkoszne serum (przyznaję, że nazwa mogła zaważyć na decyzji...). Olejek zamknięty jest w przezroczystej buteleczce z pompką. Sam kosmetyk ma żółty kolor. W konsystencji przypomina rzadką oliwkę. Zapach serum jest słodki, powiedziałabym wręcz, że bardzo słodki. Mnie kojarzy się z bananami. Choć osobiście nie jestem największą fanką mocno cukrowych aromatów, to z tym akurat przeszłam do porządku dziennego i nauczyłam się czerpać z niego przyjemność. Jeśli chodzi o inne aspekty stosowania... Olejek jest rzadki, dzięki czemu z łatwością można rozprowadzić go na skórze. Idealnie nadaje się również do masażu - łatwo rozgrzać go w dłoniach. Jest całkiem wydajny. Na uwagę zasługuje oczywiście też "czysty" skład, a także obietnica wegańskości. Ja stosuję go na najbardziej przesuszone miejsce - ramiona, plecy, kolana. Moja skóra dosłownie go pochłania. Za to daję duży plus, ponieważ nie cierpię długo wchłaniających się kosmetyków. Nie zauważyłam też, by kosmetyk zostawiał plamy na ubraniach. Co do działania, to skóra istotnie staje się miękka już po pierwszym użyciu. Regularnie stosowany ukoił moje przesuszone ramiona, które nie tylko zregenerowały się do stanu "względnej używalności", ale wręcz nabrały ładnej gładkości i miękkości. Koniec z przesuszonymi plackami, niech żyje rozkoszne serum! Nie wiem, co mogłabym więcej napisać. Może tylko tyle, że naprawdę lubię stosować ten kosmetyk, nie żałuję ani złotówki wydanej na jego zakup, a jakoś tego produktu zachęca mnie do spróbowania innych produktów do pielęgnacji od OnlyBio.
  • 3 czerwca 2022 o 14:45
    Dla mnie HIT!
    Mój faworyt wśród olejków do ciała, a używam ich sporo, szczególnie latem. Pięknie pachnie i ten zapach utrzymuje się dosyć długo. Skórę mam po nim gładką i nawilżoną. Konsystencje ma bardzo fajną, dobrze i równomiernie się rozprowadza. Zostawia na skórze delikatną warstwę, jak to olejki. Dla mnie latem to akurat duży plus. Używam już trzecie opakowanie.
    • nawilża
    • dobrze się rozprowadza
    Wady:
  • 7 kwietnia 2022 o 21:40
    Rozkoszne , domowe SPA :)
    Używałam już w swym życiu balsamòw, olejków , kremów oraz maseł do ciała, serum natomiast jest dla mnie nowością , mimo że każdego dnia takowe wklepuję w twarz :) Recenzowane mazidło to po prostu olejek,choć może jest odrobinę gęstsze niż standardowe oliwki. Chwilę wchłania się w skórę pozostawiając na niej delikatny , tlustawo-satynowy film, który bardzo memu ciału odpowiada. Wiem jednak,że nie każdemu taki efekt przypadnie do gustu. Mimo wspomnianej wcześniej powłoki na skórze, nie brudzi on na szczęście ani ubrań ani pościeli. Skóra po zastosowaniu specyfiku jest delikatnie nawilżona , natłuszczona, miękka i elastyczna. Jednak w przypadku bardzo suchego ciała bez wspomagacza w formie nawilżającego balsamu czy kremu się nie obejdzie. Aromat serum jest intensywny, słodkawy, kwiatowy...Rozkoszny jednym słowem, choć nie wywołał efektu "wow" memu zmysłowi powonienia :) Niemniej jest to zapach przyjemny i odprężający dla nozdrzy. Kolejnym plusem recenzowanego jest jego opakowanie. Elegancki kartonik skrywa w sobie szklaną buteleczkę z miłą dla oka etykietą oraz higieniczną pompką ,która zdecydowanie ułatwia aplikację mazidła. Całość prezentuje się naprawdę ciekawie i myślę ,że świetnie sprawdzi się w roli upominku dla bliskiej persony:) Przyjazny dla skóry skład olejku jest kolejnym jego zdecydowanym atrybutem. Nie podrażnia, nie uczula, ani nie zapycha mojej skóry. Chętnie wobec tego wrócę do niego ponownie w przyszłości.
    Zalety:
    • Skład, opakowanie , przyjemny aromat, właściwości pielęgnacyjne skórę.
  • 11 października 2021 o 7:07
    Lubię!
    Zakupiłam kilka kosmetyków tej linii i stwierdzam, że to serum jest najlepsze. Kompozycja naturalnych olejów nadaje piękny zapach oraz pięknie pielęgnuje skórę. Osobiście używam go głównie do masażu, ponieważ dość ciężko się wchłania i zostawia tłustą warstwę jednak jest to idealna alternatywa dla oliwek. Kolejnym plusem jest piękne opakowanie (cała seria złapała mnie za serce) i jest bardzo wydajny. Dla mnie to bardzo dobry produkt.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • długo się wchłania pozostawiając tłustą warstwę
  • 30 września 2021 o 13:36
    zachęca leniwca do stosowania
    Produkt kupił mnie pierwotnie nazwą i szatą graficzną, a skład sprawił, że wylądowałam z nim przy kasie (w składnikach znajdziecie oleje z pestek malin, brzoskwini, baobabu, nasion słonecznika i awokado). Po otwarciu ZAPACH produktu totalnie skradł moje serce! jest nieziemski! Jestem strrrrasznie leniwą osobą, która balsamy wklepuje raz na ruski rok, a tu moja łapa po niego sięga regularnie. Jak na oleje przystało serum jest rzadkie, lejące się, a pompka świetnie ułatwia jego wydobycie i jest mega wydajne. Produkt sprawia, że skóra staje się miękka i genialnie pachnącą. Pozostawia delikatną warstwę na skórze, ale nie przeszkadza mi ona jak przy innych tego typu produktach.