Maseczki w płachcie

Eunyul Collagen Sheet Mask Ujędrniająco-uelastyczniająca maseczka w płachcie z kolagenem

• 8 stycznia 2024 o 3:44
    Bardzo dobra do zastosowania od czasu do czasu
    Maska działa świetnie. Jedyny minus to to, że wymiarowo nie pasuje do twarzy i jednak trzeba ją przyciąć w odpowiednich miejscach co było niemiłym zaskoczeniem (zazwyczaj w innych maskach w płachcie nie jest to konieczne; w tej akurat trzeba było). Jest raczej dobrze nasączona. Cera po niej jest bardzo nawilżona, lekko ujędrniona (mam młodą cerę, domyślam się że efekt będzie lepszy dla pań z dojrzałą cerą), promienna, świetlista. Bardzo dobra maska do zastosowania na jakieś ważniejsze wyjścia lub gdy chcemy cerę "napoić" żeby dobrze wyglądała. Następnego dnia cera również wyglądała korzystnie, może nie tak jak w dniu jej noszenia, ale i tak na ogromny plus że efekt utrzymuje się długo. Na ogromny plus również bardzo korzystna cena jak za kolagen oraz wyciągi (z jagód, malin, róży, portulaki i peonii).
  • 18 czerwca 2023 o 16:47
    Najmocniejsze karmienie skóry w celu niwelowania skutków starzenia się
    Biała saszetka z okienkiem, które lekko przesłania grafika kulistych kropel w różowym odcieniu i kontrastującymi do mleczno przezroczystego i matowym wykończeniu opakowania różowymi napisami. Opakowanie łatwo otworzyć poprzez boczne nacięcia, a maseczka jest zanurzona w dużej ilości esencji, której duża ilość pozostaje w saszetce. Zapach ledwo wyczuwalny, identyczny jak w przypadku maseczki w płachcie nawadniającej z tej samej serii, tak samo delikatny i bardzo świeży. Płachta jest inaczej skrojona niż w przypadku maski z grafiką błękitnych kostek lodu, wydaje się być węższa ale mimo nacięć ciężko było mi ją dopasować, musiałam robić zakładki na policzkach w kierunku żuchwy, mam wrażenie, że mam do niej zbyt małą lub zbyt owalną twarz, a otwory na oczy są zbyt małe, żeby lepiej ją wyrównać musiałam maksymalnie naciągnąć ją w tym obszarze, dlatego odstawała między oczami i pod nosem, a sam nos przykrywała w 2/3 długości. Płachta jest dobrze nawilżona, nie rwie się w trakcie nakładania, nie spływa z twarzy, na dłoniach po aplikacji jej na twarz miałam masę esencji na dłoniach, wmasowałam ją w szyję i dekolt. Przyjemnie chłodzący efekt przez cały czas noszenia (pewnie dlatego, że czekała na mnie w lodówce od dwóch tygodni razem ze swoimi koleżankami), jednak było to znacznie dłużej niż zaleca producent, mianowicie 80 minut, bo płachta nadal była tak samo mokra jak w momencie aplikacji, wycisnęłam jeszcze sporo esencji na dłonie po ściągnięciu i wsmarowałam. Nic nie piekło ani nie szczypało na twarzy, szyi, dekolcie oraz na dłoniach. Po zdjęciu maski skóra powleczona była lepkim filmem, na którym dobrze rozprowadzało sie krem pod oczy i na noc, żeby je nałożyć musiałam odczekać jeszcze 30 minut, ponieważ skóra była tak mokra, że nie przyjęłaby chyba już nic na siebie; cera była mocno nawilżona i wygładzona, nawet policzki i okolice pod oczami, które mają tendencję do przesuszeń były nawodnione; zmarszczki na czole i w zęwnętrzych kącikach oczu oraz bruzdy nosowo-wargowe mocno zredukowane, prawie całkowicie niewidocznie. Esencja nie zapchała mojej mieszanej cery, nie wystąpiły żadne podrażnienia ani niespodzianki, wszystkie zmiany skórne uspokojone. Dłonie były mocno nawilżone, suche skórki wokół paznokci i na kostkach odżywione, nic nie odstawało nawet następnego dnia, skóra wyglądała tak jak normalnie chwilę po nałożeniu bogatego odżywczego kremu do rąk. Cera na kolejnego dnia była mocno odżywiona, napięta i wygładzona, zadziwiająco miękka - zazwyczaj taki efekt występuje kilka minut po zmyciu kremowych odżywczych maseczek, kiedy widoczne jest lekkie glow zdrowej skóry, a nie na drugi dzień po użyciu maseczki w płachcie. Stwierdzam, że jej działanie nie jest poprawą stanu na kilka minut ani do rana po wieczornej aplikacji, a znacznie wydajniejsze.
  • 12 marca 2023 o 13:26
    Krystaliczne opakowanie
    Ciekawe przeźroczyste opakowania, dzięki czemu widzimy co jest w opakowaniu. Maski koreańskie 22ml. Mocno nasączone, po wyjęciu, w opakowaniu pozostaje jeszcze serum. Ładny, delikatny zapach. Przyjemne uczucie na skórze. Dobrze przylega. Efekt? Skóra wygląda lepiej, jest ujędrniona, nawilżona. Cena przystępna kupiłam w Dealz za ok. 4-5 zł.
    Zalety:
    • efekt
  • 27 grudnia 2022 o 19:30
    Ujędrnienie i ukojenie skóry
    Maseczka Eunyul Collagen Sheet Mask zawiera płachtę, jest ona średnio docięta, ale ja zawsze mam z tym problem. Zawiera sporo esencji, jest dobrze nasączona. Zapach owocowo-kwiatowy, mamy tu jagody, maliny, różę, peonie i portulakę. Jest średni w moim odczuciu. Nie podrażnia mojej delikatnej buzi. Po zdjęciu na twarzy zostaję delikatnie tłusta warstewka, trochę mi to przeszkadza. Buzia pozostaje ujędrniona i odświeżona.
  • 8 listopada 2022 o 19:53
    Maseczka w płachcie
    Kupiłam tę maseczkę w mniej znanej drogerii przede wszystkim dlatego, że przyciągnęła moją uwagę. Moja twarz po ściągnięciu maseczki była promienna, odżywiona i lekko ściągnięta. Niestety skóra była też trochę tłusta, czego nie lubię.
    Zalety:
    • wygląd – minimalistyczny, przyciąga uwagę
    • efekt – lekkie ściągnięcie skóry, odżywienie
    • płachta – trwała, nie targa się, idealnie wycięta
    Wady:
    • tłusta skóra

Zobacz także inne Maseczki w płachcie