Balsamy do ust

Nivea Pomadka Ochronna Original Care 4,8 G
Nivea Pielęgnująca pomadka do ust Original 4.8g

• 15 marca 2025 o 3:46
    nie polubilismy sie
    Zaczne od tego, ze moje usta sa baaardzo suche wiec jestem bardziej wymagajaca pod wzgledem produktow do ust. A ta pomadka w teorii ma świetne właściwości nawilżające, jednak dla moich ekstremalnie suchych ust okazała się niewystarczająca. Moja skóra ust jest bardzo przesuszona, więc nawilżanie to dla mnie codzienność, a ta pomadka niestety nie radzi sobie z takimi potrzebami. Chociaż ma przyjemną konsystencję i ładnie nawilża, efekt nie utrzymuje się zbyt długo, a moje usta potrzebują czegoś znacznie bardziej intensywnego. Z plusow to musze przyznac, ze ten balsam zostawia przyjemne uczucie na ustach, konsystencja jest bardzo przyjemna. Teraz zdarza mi się używać jej, gdy moje usta są w lepszym stanie lub po prostu gdy jest pod ręką, ale niestety nie spełnia moich oczekiwań w przypadku naprawdę przesuszonych warg. Pomadka nie daje mi takiego uczucia ulgi i intensywnego nawilżenia, jakiego oczekiwalam. Z tego względu raczej nie zdecyduję się na jej ponowny zakup – potrzebuję czegoś bardziej odżywczego, co poradzi sobie z moimi wymagającymi ustami. Ale jesli szukasz czegos takiego lekkiego na usta co tylko je musnie- to bedzie cos dla Ciebie!
    Miroku
    10 stycznia 2025 o 0:17
    I po co te zmiany?
    Ostatnie lata to były dla mnie czasami eksperymentów oraz testów przeróżnych balsamów oraz pomadek do ust. Ostatecznie doszłam do wniosku, że zaliczałam bubla/mocno przeciętny produkt za bublem/mocno przeciętnym produktem i postanowiłam wrócić do dawnych hitów-kremu Nivea na noc, Blistexu w tubce na trudne przypadki, a na co dzień Bebe niebieska oraz klasyczna Nivea. Te dwie ostatnie przeszły w ostatnich latach zmiany-opakowania, składu, formuły. I jak się okazało-wszystkie te zmiany wyszły na gorsze. Granatowa Nivea kiedyś była treściwa, odżywcza oraz przyjemna w noszeniu. Dzisiaj jest śliska, tłusta i zbita jednocześnie-na ustach zostawia zbyt lekką warstwę, która łatwo się ściera, nie daje dobrej ochronny oraz opatulenia przed niekorzystnymi warunkami(pomadkę testowałam w ciągu kilkunastu miesięcy, zarówno latem jak i zimą, zużywając dwa opakowania), a najgorsze jest to, że jak już produkt zejdzie to usta są wręcz w gorszym stanie niż przed aplikacją-napięte, suche, z nową porcją suchych skórek. Ta pomadka sprawdza się jedynie latem, jedynie przy nawilżonych oraz zadbanych ustach, jedynie gdy nie ma żadnych złych warunków zewnętrznych. Z założenia miała być lekką i bezbarwną pomadką do kieszeni fartucha, abym mogła na szybko użyć jej w pracy(suche i klimatyzowane powietrze, dużo mówienia-to sprawia, że zawsze muszę na ustach mieć coś ochronnego przed wysuszaniem) i w tej roli w ogóle się nie sprawdziła. Może bym była mniej czepliwa(ponieważ pomadka jest deklarowana jako ochronna, więc głównie zabezpieczająca usta przed wysuszaniem), ale pamiętam klasyczną pomadkę Nivei jako produkt, który aplikowałam nawet na noc i wargi miałam rano jak nowe. Nawet miałam myśl, że z wiekiem mi się naskórek warg zmienił ( :D ), ale moim zdaniem to jednak zmiana formuły oraz składu-stara wersja była miękka oraz otulająca, aż czuło się takie zmiękczające odżywienie. Obecnie granatowa Nivejka jedynie lekko natłuszcza. Chociaż uczciwie przyznam, że nie jest najgorsza, spotkałam jeszcze gorsze produkty do ust(które wręcz masakrowały delikatny naskórek), więc tu uczciwie daję 2 gwiazdki. Zmianie uległ także zapach-kiedyś przyjemny, jak cytrynowy olejek do ciasta, obecnie mdły i nijaki. Troszkę szkoda, lubię jak produkty do ust ładnie pachną umilając użytkowanie :) Jedynie opakowanie nadal świetne-trwałe, porządne, może podróżować luzem w torebce i nic się samo nie otworzy, nie niszczy oraz nie ściera/rysuje. Mechanizm wysuwania/zasuwania także bez zarzutu.
  • 31 października 2024 o 19:28
    Dla mało wymagających ust
    Ogólnie kojarzę pomadki, ale daaawno ich nie używałam. Kiedyś w czasach szkolnych używałam truskawkowej (która tak jakoś barwiła moje usta, że moja rodzicielka nie mogła uwierzyć, że użyłam tylko ochronnej pomadki, a nie jakiegoś błyszczyku. Ogólnie w tamtym czasie przetestowałam chyba wszystkie warianty smakowe tej pomadki. Jednak w czasach licealnych bardziej zwróciłam uwagę na pielęgnację ust i zauważyłam, że istnieją bardziej nawilżające pomadki i porzuciłam niveę m. in. dla carmexa. Ostatnio natknęłam się na te pomadki znowu przy okazji zakupów w Lidlu. Pomyślałam, że w sumie nigdy nie używałam niesmakowej wersji tego balsamu. Szata graficzna się trochę zmieniła. Stwierdziłam, że spróbuję, może tak będzie lepsza. Pomadka jest w typowym dla swojej kategorii opakowaniu w sztyfcie. Fajnie wygląda ten mat na zatyczce. Dodaje więcej klasy do tej i tak klasycznej już pomadki. Sam kosmetyk jest koloru mleczno-białego. Początkowo pomadka jest dosyć tępa, ale po kilku aplikacjach jest już lepiej. Daje taki efekt matowego nawilżenia, tzn. usta wyglądają naturalnie, co najwyżej nadaje lekki satynowy połysk. Nie jest to kosmetyk nabłyszczający. Uczucie na ustach jest trochę takie jakby nałożyć cieniutką warstwę wazeliny. W sumie nie odczułam ukojenia ani specjalnego nawilżenia. Po czasie pomadka się ściera, gdy dużo mówimy, przebywamy na wietrze albo jemy i pijemy. Trzeba często powtarzać aplikację. Co do właściwości regeneracyjnych to chyba bardziej chroni przed następnymi uszkodzeniami niż jakoś specjalnie leczy już powstałe. Producent więc trochę przecenił możliwości tej pomadki. Oczywiście lepiej jej użyć niż nie używać żadnego balsamu do ust. Nie wyrzucę tej pomadki, zużyję do końca. Jednak nivea wciąż nie znajdzie się na liście moich ulubionych pomadek.
    Zalety:
    • tania
    • łatwo dostępna
    • daje naturalny efekt na ustach - dobra dla każdego, również dzieci i mężczyzn
    • trochę zabezpiecza usta
    • wygodne, poręczne opakowanie
    Wady:
    • nawilżenie i właściwości regeneracyjne oceniam na zbyt słabe
    • trzeba często powtarzać aplikację
  • 9 lipca 2024 o 12:30
    Godna polecenia pomadka
    Pomadka NIVEA Lip Care Classic zyskała moją sympatię dzięki swojej nowej formule zawierającej Hydraminę i wyciąg z pestek winogron. Produkt ten obiecuje nie tylko nawilżenie, ale również ochronę i odżywczą pielęgnację ust, co postanowiłam sprawdzić na własnej skórze. Po ponad roku regularnego stosowania, mogę śmiało powiedzieć, że obietnice te nie są bezpodstawne. Co mi się podoba: Nawilżenie: Od pierwszego użycia zauważyłam, że moje usta stały się bardziej miękkie i gładkie. Formuła z Hydraminą naprawdę działa, zapobiegając wysychaniu ust nawet w trudnych warunkach pogodowych. Ochrona: Niezależnie od tego, czy jest zima, czy lato, pomadka skutecznie chroni usta przed wysychaniem i pękaniem. To dla mnie bardzo ważne, ponieważ często przebywam na świeżym powietrzu. Odżywienie: Dzięki wyciągowi z pestek winogron moje usta wyglądają zdrowo i są dobrze odżywione. Regularne stosowanie sprawiło, że zauważyłam wyraźną poprawę kondycji skóry ust. Wygoda użytkowania: Pomadka jest łatwa w aplikacji i ma przyjemną, kremową konsystencję. Nie zostawia nieprzyjemnej warstwy i szybko się wchłania. Co mogłoby być lepsze: Trwałość: Choć pomadka nawilża usta, efekt mógłby utrzymywać się nieco dłużej. W ciągu dnia muszę aplikować ją kilka razy, aby utrzymać optymalne nawilżenie. Podsumowanie: Pomadka NIVEA Lip Care Classic to produkt, który z pewnością mogę polecić. Po roku stosowania widzę wyraźne efekty w postaci miękkich, zdrowych i dobrze nawilżonych ust. To niezawodny produkt, który warto mieć zawsze pod ręką, niezależnie od pory roku. Jeśli szukasz pomadki, która skutecznie chroni i odżywia usta, NIVEA Lip Care Classic będzie świetnym wyborem.
  • 6 lipca 2024 o 10:50
    Wersja wiśniowa jest lepsza
    Moje usta są bardzo suche, więc stale poszukuję odpowiednich produktów do ich pielęgnacji. Na co dzień regularnie używam różnych balsamów do ust, a pomadki od Nivea należą do moich ulubionych. Ostatnio miałam okazję przetestować Nivea Original 24h Melt-In Moisture. Opis produktu: Nivea Original 24h Melt-In Moisture to balsam do ust, który obiecuje długotrwałe nawilżenie przez 24 godziny. Jego lekka formuła ma łatwo wnikać w usta, pozostawiając je miękkimi i gładkimi. Skład: W składzie znajdują się naturalne oleje, masło shea oraz pantenol, które mają za zadanie intensywnie nawilżać i chronić usta przed wysychaniem.
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja
    • Dobrze nawilża, jednak efekt nie jest długotrwały
    Wady:
    • Osobiście wolę wersję wiśniową, która ma bardziej intensywny zapach i smak.
    • Jest dla mnie zbyt słaba i nie zapewnia wystarczającego nawilżenia przez całą noc.
    • Rano efekt jest bardzo słaby, a usta nadal są suche.

Zobacz także inne Balsamy do ust