Wcierke kupiłam, bo ta z wasabi była niedostępna, a ja akurat robiłam zamówienie i potrzebowałam jakiejś.
Byłam trochę sceptycznie nastawiona do wcierek bez wcierania, ale produkty Agi zawsze mi się świetnie sprawdzają, więc dałam jej szanse.
Moja skóra głowy ma do przetłuszczania się, łatwo ja też przesuszyć. Nie jest reaktywna, ale muszę uważać z wcierkami z alkoholem. Kupując wcierke od Agi, miałam nadzieję na przywrócenie jej równowagi.
Magic Mushrooms, jak sama nazwa wskazuje, została oparta o ekstrakt z grzybów shitake, które z kwasem szikimowym maja rewitalizowac skote głowy, ale też ja nawilżać i przywracać pH.
Wcierka ma bardzo wodna konsystencję, jest zamknięta w szklanej butelce z atomizerem. Poczatkowo bardzo na niego narzekałam, bo wydawało mi się, że strzela zbyt mocnym strumieniem, ale po kilku razach się przyzwyczaiłam i teraz myślę, że to najlepsza metoda aplikacji takiej wcierki.
Tak jak radzi Aga, nakładamy ja wyłącznie na mokra skórę głowy, kilka psikow i tyle. Zazwyczaj wykonuje lekki masaż skóry głowy, ale to ma na tyle wodnista konsystencję, że rozprowadzi się samo.
Pierwsze, co zauważyłam, to że niezależnie jakiego szamponu nie użyje, nie płaczą mi się włosy. Rozczesywanie i suszenie jest dzięki temu o niebo prostsze.
Wcierka faktycznie tonizuje i koi skórę głowy, delikatnie ja złuszczając. Dzięki temu myje włosy raz na dwa, czasem trzy dni. Peelingu używam jak mi się przypomni, bo nie czuje takiej potrzeby często. Nie robi się już sucha. Nie wiem, jak ten produkt sprawdziłby się przy stanach zapalnych, ale na przetłuszczającą się skórę głowy działa świetnie.
Efektem, którego się nie spodziewałam, jest bardzo przyspieszony porost włosów. Nie rosną mi gęstsze, tego nie jestem w stanie póki co uzyskać żadnym kosmetykiem. Ale rosną zauważalnie szybciej.
Wcierka jest bardzo wydajna - myślę, że powinna wystarczyć na 4-5 miesięcy, w zależności od częstotliwości używania.
Nie mogę się doczekać, aż dostanę w łapki wcierke na porost, bo skoro ta sprawdza się tak dobrze, to może wreszcie uda mi się uzyskać gęstsze włosy.
Używam jej czasem jako tonik i tutaj też sprawdza się dobrze, ale atomizer do tego nie jest zbyt wygodny
Zalety:
- sklad
- szklane opakowanie z piękna grafika
- wydajność
- reguluje przetłuszczanie i przesuszanie się skóry głowy
- u mnie znacznie przyspiesza porost wlosow
- dzięki niej, włosy się nie płaczą po myciu
Wady:
- cena, ale jest tego warta