Pomadki i szminki

Sephora Collection, Glossed Vinyl Lip Lacquer Lakier do ust

• 22 kwietnia 2024 o 19:38
    OK ale nie zakochałam się
    Nazwany jest lakierem do ust ale absolutnie nie jest tego typu produktem. Nie daje efektu błysku. Według mnie jest to kremowa pomadka w płynie. Mam kolor 14 endless rose (brudny róż). Zapach taki sobie, konsystencja typowa jak dla pomadki w płynie. Bardzo dobrze rozprowadza się na ustach. Już jedna warstwa daje intensywny kolor bez konieczności poprawiania czy dokładania kolejnej warstwy produktu. Nie klei się . Jednak jestem zawiedziona, ponieważ liczyłam na inny efekt. Zgodnie z tym co pisze producent, spodziewałam się efektu vinylu i błysku ale tutaj tego nie znajdziemy. Ładnie prezentuje się na ustach, daje poprostu kremowy efekt. Nie jest to trwały produkt , szybko "zjada się". Może inny kolor tego kosmetyku daje efekt lakieru, błysku. Nie skreślam jeszcze tego produktu natomiast to nie jest to czego szukałam, przynajmniej wariant nr.14 nie jest taki jak oczekiwałam.
    Zalety:
    • bardzo dobre krycie
    • dostępna, szeroka gama kolorystyczna
    Wady:
    • wysoka cena
    • nie jest taki jak deklaruje producent(nie daje vinylowego efektu)
  • 20 listopada 2022 o 13:33
    dobry produkt
    Pomadka ma spore krycie przy czym ma błyszczące (vinylowe) wykończenie na czym mi zależało i bardzo ładny odcień mam nr 14. Formuła jest komfortowa, nie wygląda ciężko na ustach i nie podkreśla faktury, a jeśli chodzi o wytrzymałość to jest dość długa patrząc na wykończenie pomadki. Najczęściej używam tego produktu wypełniając prawie całe usta konturówką i daje tylko trochę go na środek i tak sprawdza się lepiej niż na całe usta bez niczego pod spodem. Daje 4 bo nie zgadzam się z opisem producenta, że produkt wytrzymuje 10 godzin zdecydowanie mniej. Czy kupiłabym ten produkt ponownie? Nie, wolałabym kupić tańszy Golden Rose Vinyl
    Zalety:
    • kolorystyka, formuła
    Wady:
    • cena, trwałość
  • 31 października 2022 o 11:45
    Sephora co się stało???
    Ten lakier do ust znalazłam w kalendarzu adwentowym Sephora, co wiele tłumaczy, bo sama z własnego wyboru prawdopodobnie bym czegoś takiego nie kupiła. Nie do końca też rozumiem zamysł tego produktu, nie nadaje się w sumie do niczego. Zalety? Nie potrafię znaleźć ani jednej. Za to całe mnóstwo wad: -regularna cena -cały czas transferuje się na zęby - nie tylko przy aplikacji, jak niektóre pomadki -kolor - mało twarzowa, pomarańczowa czerwień -rozlewa się poza kontur ust - mimo konturówki -cały czas jest bardzo płynna -nawet od samego mówienia zaczyna wyglądać bardzo źle -brzydko się zjada -brudzi wszystko dookoła -odciśnięta na chusteczce schodzi całkowicie Po prostu nie da się zrobić NIC z tą pomadką żeby wyglądała dobrze.
  • 19 września 2022 o 11:29
    Porażka za te pieniądze
    50 zł błyszczyk który błyszczy tylko przez chwilę ,później matowieje . Brzydko się "zjada" brudzi zęby,trzeba się pilnować . Zdecydowanie odradzam suchym ustom . Żałuję zakupu .Są o wiele tańsze i lepsze .
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Drogi
    • Zjada się
    • Wysusza usta
    • Zostaje na zębach
    • Czuć lepkość
    Seyli
    16 stycznia 2022 o 14:13
    Bardzo fajny
    Zadziwiająco dobry lakier z Sephory, co do którego nie miałam zbyt wielu oczekiwań. Krycie bardzo dobre, już przy pierwszej warstwie uzyskujemy pełne. Kolor można stopniować. Dość wytrzymały, o błyszczącym (i jak sama nazwa wskazuje- winylowym) wykończeniu. Cena bez promocji dość wysoka (50 zł)
    Zalety:
    • Oryginalne wykończenie
    • Świetne krycie
    • Dobra trwałość
    Wady:
    • Cena bez promocji ciut za wysoka