Mydła

Lifebuoy Hygiene Handwash Antibacterial (Mydło antybakteryjne w płynie)

• 14 listopada 2023 o 13:13
    To mydełko zdecydowanie nie wzbudziło mojego zachwytu.
    Na mydło to natrafiłam w jednej z internetowych drogerii. Zapłaciłam za nie coś koło 7 złotych za pojemność 250ml. Z Isany w tej cenie można mieć 500ml lub nawet 750ml płynu zapakowanego w pojemnik uzupełniający, wiem. Ale czasem trzeba sobie odmienić :) Ja kupiłam wersję zamkniętą w klasycznej butelce z dozownikiem w postaci pompki działającej sprawnie do samego końca użytkowania. W moim przypadku były to jakieś niespełna 2 tygodnie, więc wydajność nie powala na kolana. Produkt ma żelową, wręcz glutkowatą konsystencję o różowej barwie i dość dziwny zapach. Recenzentka wcześniej napisała, iż przypominał jej ocet. Faktycznie może być to coś w ten deseń, dla mnie to woń jakiegoś takiego trochę nadpsutego jedzenia. No bez dwóch zdań nie powala na kolana. Na szczęście aromat nie utrzymuje się na dłoniach. Mydło dobrze się pieni i trzeba przyznać, że porządnie oczyszcza skórę z zabrudzeń. Niestety przy okazji nie tylko nie pielęgnuje, ale i wpływa negatywnie na stan skóry, mocno ją wysuszając. Wręcz naskórek mnie przy myciu nieraz szczypał i trochę pękał... Co do składu, również nie powala na kolana. Na szczycie mamy mogący wysuszać mocny detergent, a dalej konserwanty i substancje zapachowe wręcz w nadmiarze. Z pielęgnacji mamy tylko glicerynę i witaminę E, więc trochę za mało, by okiełznać ten wysuszający skórę skład. Plus za olejki mające zabijać zarazki. Podsumowując: mydełko to mnie rozczarowało. Raz, że szkodzi skórze. Dwa, iż niezbyt zachęcająco pachnie. Trzy, jego zakup średnio się opłaca, gdyż nie jest jakoś szaleńczo wydajne. Ja niestety nie mogę polecić i na pewno nie sięgnę po nie znowu.
    Zalety:
    • dobrze sobie radzi z oczyszczaniem skóry dłoni z zabrudzeń
    • żelowa konsystencja
    • dobrze się pieni
    • wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • nie tylko nie pielęgnuje, ale wręcz wysusza skórę
    • niezbyt atrakcyjny zapach
    • wydajność również mogłaby być lepsza
    • zbyt wysoka cena jak na te właściwości
    • skład ze zbyt małą ilością pielęgnacji
    mm2991
    18 września 2022 o 7:55
    Ok lekko przesusza
    Mydło a tzn zapas kupił mój mąż. Mydło charakteryzuje się kremową, lejąca się konsystencją w kolorze jasno różowym. Produkt ma dla mnie dziwny zapach ale nie dokucza mi on. Zapach przypomina najpierw zapach octu potem przyjemne kwiaty. Podczas używania dobrze się pieni i dobrze oczyszcza. Niestety przy częstym używaniu kilka razy dziennie do rąk wysusza dłonie. Produkt wydajny.