Mydła

Ziaja Jeju, Białe mydło do ciała z nutą mango, kokosa i papai

• 20 lutego 2024 o 23:52
    Jest ok, ale od czasu do czasu
    Skóra mojego ciała jest normalna, bezproblemowa. Mogę myć się nawet najtańszymi żelami i wszystko jest w najlepszym porządku. Kupiłam cały zestaw różowej serii Jeju, więc cena była napewno okazyjna. Gdybym chciała kupić samo mydło pod prysznic, to na oficjalnej stronie Ziaji kosztuje około 10 zł. No sporo jak na tą markę, a mamy tu tylko 300 ml. W porównaniu z żelami Isany wychodzi sporo drożej. Zapach bardzo ładny, słodki, tropikalny. Niestety w moim przypadku jest tak, że jeśli często używam tego mydło-żelu, to zapach zaczyna mnie przytłaczać swoją słodkością. Raz na jakiś czas jest ok. Skład raczej typowy dla drogeryjnych żeli. No może wyróżnia się nawilżającą betainą gdzieś w połowie składu. Po za tym bazuje na mocnym detergencie SLES, więc skóry suche i wrażliwe powinny uważać. Jednak żel swoje zadanie spełnia bardzo dobrze. Poprawnie się pieni, dobrze oczyszcza, nie wysusza, nie podrażnia, skóra po myciu jest całkiem gładka. Po prostu typowy żel pod prysznic. Jest OK. Napewno nie będę go kupować regularnie ze względu na zapach, który po długim czasie używania męczy, ale raz na jakiś czas? Czemu nie.
    Zalety:
    • urocze opakowanie
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    Wady:
    • pojemność (zaledwie 300 ml)
    • cena w stosunku do pojemności nieco zawyżona
    • zapach przy dłuższym używaniu męczy
    • uwaga na SLES w składzie
    Netili
    8 lutego 2024 o 21:42
    Egzotyczny zapach
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Próbki mydła do ciała z nutą mango, kokosa i papai dostałam w drogerii przy okazji większych zakupów, może zacznę od tego że produkt ten jest gęstej białej konsystencji i pachnie egzotycznie owocowo, mydło te dobrze się pieni i świetnie oczyszcza bez wysuszenia i ściągnięcia, skóra jest gładka i dobrze odświeżona i wydaje się nawet dość dobrze nawilżona za co duży plus, ponad to produkt ten nie uczula ani nie powoduje podrażnień i zaczerwienień, jedyny minus to taki że wyczuwam w nim również lekko mydlany zapach który mało mi się podobał, mimo to mam w planach kupić pełnowymiarowy produkt, z mojej strony jak najbardziej polecam.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Nie wysusza
    • Wygładza
    • Odświeża
    • Nie uczula
    • Nie powoduje podrażnień
    Wady:
    • Czuć w nim lekko mydlany zapach
  • 2 lutego 2022 o 22:03
    Piękny egzotyczny zapach mango kokosa i papai ♡
    Białe mydło do ciała jest kremowo zelowej konsystencji bardzo dobrze się pieni fajnie oczyszcza i odświeża skórę i mimo ze jest mocno perfumowany nie wysusza ani nie podrażnia skóry niestety piękny zapach czujemy tylko podczas kąpieli nie zostaję na skórze ani na chwilę buuu produkt zamknięty w ładnej butli koloru pastelowy róż jest bardzo wydajny i tani jego kluczowe składniki to olej z kamelii japońskiej wyciąg z czystka aktywne salicylanty z kory topoli osikowej roślinna pochodna aminokwasu glicyny produkt przyjemny polecam
    Zalety:
    • Oczyszcza i odświeża skórę nie wysusza ani jej nie podrażnia piękny zapach przystępna cena
  • 19 września 2021 o 18:29
    Bardzo przyjemny produkt
    Kosmetyk bardzo przyjemny tak jak napisałam. Fajny w użytkowaniu ze względu na urzekający zmysły zapach mango i kokosa - faktycznie czuć go :) Dobrze się pieni i rozprowadza i jednocześnie pozostawia skórę oczyszczona i nawilżoną. Polecam :)
  • 12 września 2021 o 15:09
    Ze względu na zapach zostanie ze mną na dłużej
    Mydło ma tak piękny zapach, że mogę przymknąć oko na nieidealny skład, małą wydajność i to, że raczej słabo się pieni. Mam już chyba ósme opakowanie. Stosunkowo niska cena sprawia, że zawsze kiedy jestem w sklepie Ziaja, to wrzucam jedno lub dwa opakowania do koszyka. Używam go na zmianę z bardziej nawilżającym żelem pod prysznic, bo mam suchą skórę i to mydło nie sprawdziłoby się u mnie na co dzień, ale jak chcę sobie poprawić humor po ciężkim dniu, to to mydło daje radę. Trzeba przyznać, że świetnie trafili z tą kompozycją zapachową. Nie jest ani zbyt mdła, ani zbyt słodka, ani za sztuczna. Dla mnie bajka ;)
    Zalety:
    • Zapach, zapach i jeszcze raz zapach
    • Piękne opakowanie
    Wady:
    • Mała wydajność
    • Za mało się pieni