Dezodoranty i antyperspiranty

CD Citrus Deo Dezodorant roll-on `Bio cytryna`

• 4 marca 2023 o 12:51
    Pięknie pachnie i skutecznie działa
    Citrus Deo, dezodorant roll-on Bio cytryna marki CD to kolejny produkt z tej serii, który miałam okazję testować. Postawiłam na cytrynę, choć, gdy go kupowałam po raz pierwszy trochę się obawiałam tego zapachu w dezodorancie. Ale zupełnie niepotrzebnie. Produkt jest zamknięty w szklanej, przezroczystej butelce, jak poprzednie. Dzięki temu dokładnie widać jego zużycie. Istotne dla mnie jest to, że nie zawiera soli aluminium. Od dawna używam tylko takich produktów z tej kategorii. Bo u mnie się sprawdzają. Co do jego zapachu – ekstrakt z bio cytryn to strzał w dziesiątkę. Zapach nie jest nachalny, nie przypomina toaletowych odświeżaczy powietrza, czego się trochę obawiałam przed zakupem. Recenzowany dezodorant pachnie subtelnie, świeżo i naturalnie. Ten aromat bardzo przypadł mi do gustu. Dezodorant jest przezroczysty, w sam raz lejący. Kulka działa bez zarzutu, nie sprawia żadnych problemów podczas aplikacji produktu. Bio cytryna od CD nie pozostawia na skórze lepkiej warstwy, nie moczy jej. Dezodorant nie brudzi ubrań, nie powoduje powstawania żółtych plam na odzieży. Testowałam go w różnych porach roku. U mnie spełniał doskonale swoją rolę przez 8-10 godzin, a jesienią i zimą często nawet dłużej. Po jego użyciu moja skóra była odświeżona, pachnąca. Produkt nie podrażniał skóry w miejscu aplikacji i bardzo dobrze zabezpieczał przed niechcianymi zapachami. A ponadto ma przyjazny skład – nie zawiera barwników syntetycznych ani składników pochodzenia zwierzęcego. Kupuję go zazwyczaj w sieciówce na promocji, więc tym bardziej zakup uważam za udany. Wracam często do recenzowanego produktu, bo u mnie sprawdził się bez zastrzeżeń. Polecam!
    Zalety:
    • Dobra cena w promocji
    • Szklane, przezroczyste opakowanie – widać zużycie produktu
    • Piękny, subtelny, naturalny zapach – ekstrakt z bio cytryn
    • Nie zawiera soli aluminium ani barwników syntetycznych
    • Zabezpiecza przed niechcianymi zapachami 8-10 godzin, a nawet dłużej
    • Nie pozostawia ani białych, ani żółtych śladów
    • Nie jest lepki
  • 14 czerwca 2022 o 17:37
    Bezpieczny dla skóry
    Dezodoranty dostępne są w kilku wariantach zapachowych, z dobrym i bezpiecznym składem. Nie zawierają soli aluminium, a takich szukam na drogeryjnych półkach. Opakowanie jest szklane, przezroczyste, z czytelną szatą graficzną i składem. Szkło jest grube, dość ciężkie.Zapach cytryny jest delikatny, nie jest nachalny. Dla mnie subtelny i łagodny. Sama kulka jako mechanizm jest dość oporna, muszę stawiać na zakrętce (niestety nie jest do tego dedykowana), aby uzyskać efekt szybkiego pokrycia skóry kulką, mam uczucie słabego nawilżenia i to jest dla mnie dość denerwujące. Sam dezodorant sprawdza się dobrze pod warunkiem braku skłonności do nadmiernego pocenia. W moim przypadku aplikacja zabezpiecza na ok. 4-5 h. Nie podrażnia skóry, nawet po depilacji. Nie zapycha porów i jak na tą półkę cenową i skład uważam, że jest to bardzo dobry produkt.
    Zalety:
    • bez soli alu
    • skład
    • nie podrażnia
    • ładny zapach
    Wady:
    • źle się rozprowadza na skórze
    • nie chroni zbyt długo
  • 14 czerwca 2022 o 10:08
    Ładnie pachnie, lecz... jest nieskuteczny.
    Miałam już różne warianty zapachowe "kulek" CD. Tym razem mój wybór padł na BioCytrynę. Zapach produktu jest bardzo ładny, przyjemny - to połączenie woni cytryny z nutą alkoholu. Kulka działa bez zarzutów - w sensie technicznym: nie zacina się. Jeżeli chodzi o sam kosmetyk - tu nie jest już nazbyt kolorowo. Zaaplikowany pod pachę specyfik nie chroni przed przykrym zapachem. Trzeba go często reaplikować, jeśli chcemy podstawowej ochrony. Dezodorant nie jest długotrwały. Ochrona bardzo słaba. Zapach i opakowanie na plus. Bez żalu wyrzucę puste opakowanie - nie będę tęsknić za tym produktem. W tej cenie można kupić coś bardziej skutecznego (również bez soli aluminium). Napis "48h" na buteleczce ma się nijak do rzeczywistości. Z pozytywnych aspektów stosowania tegoż produktu - faktycznie (jak podaje producent na opakowaniu) nie pozostawia śladów na ubraniu. Jestem nieco zawiedziona, ale zakupu nie żałuję, bo w gruncie rzeczy zapach produktu rekompensował braki. Wydajność niska.
    Zalety:
    • zapach.
    Wady:
    • działanie.