Cienie do powiek

Rare Beauty Discovery Eyeshadow Palette True to Myself Paleta cieni do powiek

• 16 kwietnia 2025 o 8:31
    Mieszane uczucia
    Tak jak uwielbiam markę Rare Beauty i podziwiam podejście do makijażu, tak przy tej palecie mam trochę mieszane uczucia. Wizualnie prezentuje się naprawdę przepięknie – eleganckie opakowanie, ciekawe zestawienie kolorów. Ale… zastanawiam się, czy naprawdę jest warta swojej ceny. Cienie są okej ponieważ ładnie się nakładają i mają dobrą pigmentację, ale szczerze mówiąc, używałam tańszych paletek, które dawały mi bardzo podobny efekt. Nie ma tu jakiegoś „wow”, którego się spodziewałam, zwłaszcza biorąc pod uwagę ten hype wokół marki. Nie żałuję zakupu, bo fajnie było ją przetestować, ale raczej nie wróciłabym do niej ponownie. Jeśli zależy Ci na efekcie za rozsądną cenę, spokojnie znajdziesz coś równie dobrego albo i nawet lepszego w niższej półce.
    W perfumerii
  • 13 marca 2023 o 21:20
    Cienie bardzo ładne i paletka ma lusterko
    Paletkę dostałam w prezencie. Jest mała więc można zabrać ją w podróż czy zabrać do torebki na jakąś imprezę. Ma 7 odcieni, które uwielbiam. Trzy odcienie są matowe i trzy metaliczne, a w środku przepiękny odcień brokatowy różowo-brązowy. Cienie można rozprowadzić nawet palcem i dobrze się to sprawdzi. Ale polecam do matowych odcieni pędzel by je dobrze wyblendować. Metaliczne cienie jest dobrze użyć z mokrym pędzlem wtedy będzie lepszy efekt. A na koniec brokacik, który sprawdzi się pewnie super w sylwestra, będzie wyglądać wystrzałowo, a żeby się utrzymał i nie sypał najlepiej jest go nałożyć palcem, zwilżyć go mgiełką z tej marki i docisnąć do zwilżonej powieki. Makijaż z tą paletką to po prostu sztos, bo bardzo łatwo się pracuję z tymi cieniami
    Zalety:
    • piękne odcienie
    • małe opakowanie
    • łatwo się blenduje
    • nie sypią się
    • dobrze trzymają
    • wydajne
    • jest lusterko
  • 10 października 2021 o 16:56
    Średnio...
    Do teraz zastanawiam się po co kupiłam tę paletę i nie znam odpowiedzi. A mam ja już dłuższy czas. Sięgam sporadycznie. Środkowy cień, który tak bardzo mnie kusił jest,w moich oczach, najsłabszym ogniwem tej palety. Maty są poprawne,dobrze się blenduja i mają przyjemna,gładka konsystencję. Błyski są bardzo stronowane,eleganckie. Niestety największy,środkowy cień,to po prostu... GRUZ. Niby ma jakąś bazę,niby do powieki się klei,ale również niestety łatwo odkleja. Jest też dość tandetny. O ile na Sylwestra może fajnie wyglądać,o tyle w tak ,ujmijmy to,dziennej palecie jest po prostu zbędny,a wręcz nie na miejscu. To jest po prostu bardzo grubo zmielony,odpustowy brokat,który nie nadaje się do codziennego użytku. Niestety. Zamysl palety był fajny,ale jeden cień popsuł wszystko. Zamiast niego chyba bym wolała oklepany matowy beż... Naprawdę szkoda,bo potencjał był .