Pomadki i szminki

Inglot AMC, Matte Collection Lip Pencil Ołówek do ust

Inglot AMC Matte
Inglot
INGLOT Ołówek do ust AMC MATTE 24

Nasi użytkownicy zostawili 72 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Ann_ek
    2 września 2023 o 20:33
    Liczyłam, że to będzie mój Święty Graal pomadek, ale trwałość i kolor mocno mnie zawiodły...
    Lata temu natknęłam się na jakiś filmik Mishon, na którym miała ona na sobie właśnie tę pomadkę o numerze 32 i nie powiem, wyglądała bardzo fajnie. Oczywiście jako fanką wszelkich brudnych róży nie mogłam przejść obok tego koloru obojętne. Trochę to zajęło, ale w końcu stała się moją własnością. Bardzo podoba mi się forma zapakowania produktu. To tak jakby grubsza kredka. Mechanizm wysuwający automatyczny, więc nie trzeba strugać. Sztyft można zaostrzyć dołączoną na końcówce temperówką. Chociaż ja z tego nie korzystałam, bo nie potrzebowałam ostrego zakończenia do dokładnego wyrysowania konturu, no ale jakby ktoś chciał to jest i to sprytnie, estetycznie ukryta. Zatyczka na klik, dość mocna, ale nie miałam problemu z otwarciem. Kolor opakowania matowy, czarny, bardzo elegancko się prezentuje. Jakość wykonania bez zarzutu. Wielokrotnie nosiłam ją w torebce i po kilku miesiącach wciąż wygląda jak nowa. Mój kolor to numerek 32. I tutaj zaczynają się schody. W teorii jest to przepiękny, brudny róż, który powinien pasować każdemu. Nie wiem co poszło nie tak, ale ja się w nim nie czuję dobrze, co jest o tyle dziwne, że brudne różne kocham i dobrze w nich wyglądam. Ale ten wygląda na mnie jakoś tak smutno, smętnie, bez energii i pazura. To mocno subiektywna opinia. Minusem jest jeszcze trwałość. Ja mam ogólnie problem z takimi ołówkami, miałam kiedyś Maybelline Matte Ink i tamta również nie chciała mi się trzymać. Amc Matte jest na moich ustach około 2-3 godziny, potem zaczyna się się na środku ścierać. Kontur trzyma ładnie, nie rozlewa się poza niego. Pigmentacja na wysokim poziomie, już jedna, cienka warstwa bardzo dobrze kryje. Aplikacja jest dość prosta, łatwo nią manewrować i obrysować kontur, ale formuła jest troszeczkę tępa, nie sunie tak gładko, jakbym chciała. Komfortowo się nosi, nie ściąga ust. W zasadzie praktycznie jej nie czuć. Po całodniowym noszeniu trzeba jednak zadbać o porządne nawilżenie ust, ale nie uważam tego za wadę. Wykończenie jest ładne, takie mocno matowe, na nawilżonych ustach nie wygląda sucho. Wydajność jest wręcz fenomenalna. Był czas, że malowałam się nią codziennie, a zużycie było praktycznie żadne. Miałam ogrom pomadek i ta zdecydowanie wygrywa złoty medal w rankingu wydajności. Niemniej jednak nie kupię jej ponownie. Chyba jestem odosobniona w swoich odczuciach, przecież kolor 32 to już klasyka gatunku, a i na trwałość nikt tu chyba nie narzekał. No cóż, bywa i tak, że nawet najlepszy produkt nie podpasuje wszystkim.
    Zalety:
    • to tytan wydajności
    • łatwa aplikacja
    • dobrze trzyma się konturu ust, nie migruje poza
    • ładne, matowe wykończenie
    • wygodne opakowanie
    • możliwość zaostrzenia dołączoną temperówką
    Wady:
    • kolor, w opakowaniu przepiękny, u mnie wypada smutno i bez życia, ziemisto
  • 25 lutego 2023 o 18:31
    trwałość i elegancja!
    Mam dwa ołówki do ust z tej kolekcji i je uwielbiam. Moje kolory to 32 oraz 23. Często je nakładam na usta i mam wrażenie, że ten produkt nigdy się nie skończy. Naprawdę ogromny plus za wydajność. Dodatkowo lubię tę ołówkową formę aplikacji, bo można precyzyjniej obrsować usta przed wypełnieniem. I trwałość - fenomenalna! Opakoanie jest minimalistyczne, czarne i eleganckie. Same plusy zero minusów
    U konsultantki
  • 24 marca 2022 o 23:56
    16 tka kolor bajka ????
    Jestem wielka fanka nudziaków wpadających w róż i kto dobrze mnie zna wie jak trafić idealnie w mój gust -wtedy właśnie to się stało na urodziny dostałam tą kredki/pomadkę. Kolor idealny na codzień jak i na jakieś większe wyjścia . Produkt ten jest w miarę trwały . Jedyny minus że na bardzo suche usta się nie sprawdzi - mocno uwydatnia skórki .
    • Jakość
    • Kolor 16 Najlepszy !
    Wady:
    • Uwydatnia suche skórki
  • 26 maja 2020 o 11:12
    Dobry produkt
    Ołówek AMC od Inglota jest bardzo dobrym produktem do ust. Dzięki niemu możemy zaznaczyć kontur ust lub całkowicie je wypełnić. Dodatkowym atutem jest temperówka ukryta na końcu ołówka. Bardzo dobrze się utrzymuje, wykończenie jest matowe, mimo wszystko nie wysusza ust. Dla mnie jedynym minusem jest twardość, trzeba go rozgrzać żeby kolor ładnie się nałożył.
    Zalety:
    • Ładne matowe wykończenie, trwałość, ukryta temperówka
    Wady:
    • Duża twardość, trzeba rozgrzać produkt aby komfortowo go nałożyć
    W strefie wolnocłowej
  • 31 marca 2020 o 19:25
    Suchy mat
    Ołówek do ust Inglot Matte Collection jest dla mnie bardzo dużym zawodem, bo kolor w którym mam go jest bardzo ładny. Niestety formuła pomadki jest nie do zniesienia, jest bardzo sucha i nakładając ją na całe usta bardzo się męczymy. Oprócz tępej formuły, która już bardzo utrudnia aplikację dochodzi nierównomierna pigmentacja, co moim zdaniem już skreśla ten produkt. Nałożenie tej pomadki w pełnym kryciu na usta i nie wyjechanie poza kontury naprawdę nie należy do łatwych. Plusem jest mała temperówka z tyłu kredki. Trwałość słaba jak na matową pomadkę. Brzydko się zjada.
    Zalety:
    • Temperówka
    • Sucha konsystencja
    • Nierównomierna pigmentacja