Pomadki i szminki

Catrice Generation Matt, Comfortable Liquid Lipstick Płynna pomadka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

azileiz
    3 sierpnia 2024 o 6:07
    Rewolucja w pomadkach do Ust ?!?
    Absolutny must-have dla każdej miłośniczki makijażu, która poszukuje idealnej równowagi między komfortem a trwałością. Ta pomadka to prawdziwy klejnot w świecie kosmetyków, zachwycający od pierwszego użycia. Pierwsze, co przyciąga uwagę, to eleganckie opakowanie - minimalistyczne, a jednocześnie stylowe, które z dumą prezentuje się na każdej toaletce. Jednak to, co najważniejsze, kryje się w środku. Pomadka ma jedwabistą konsystencję, która płynnie rozprowadza się na ustach, pozostawiając je nieskazitelnie gładkimi. Dzięki doskonałemu aplikatorowi precyzyjne nałożenie staje się dziecinnie proste, nawet dla osób, które nie są mistrzami makijażu. Kolory? Po prostu zachwycające! To prawdziwa paleta odcieni oferuje coś dla każdego - od subtelnych nude, przez soczyste czerwienie, aż po głębokie burgundy. Każdy odcień charakteryzuje się niesamowitą pigmentacją, dzięki której już jedna warstwa zapewnia pełne krycie. Kolor utrzymuje się na ustach przez wiele godzin, nie rozmazuje się i nie blaknie, co sprawia, że pomadka jest idealna zarówno na intensywny dzień w pracy, jak i na wieczorne wyjście. Jednak prawdziwą rewolucją jest formuła Catrice Generation Matt. W przeciwieństwie do wielu matowych pomadek, które potrafią wysuszać usta, ta dba o ich nawilżenie. Składniki pielęgnacyjne sprawiają, że usta pozostają miękkie i elastyczne przez cały dzień, a komfort noszenia jest na najwyższym poziomie. To sprawia, że pomadka jest nie tylko piękna, ale również przyjazna dla naszych ust. Nie można zapomnieć o tym, jak łatwo pomadka zmywa się pod koniec dnia, co jest dodatkowym atutem dla osób ceniących wygodę. Wystarczy delikatny demakijaż, by usunąć produkt bez wysiłku i bez podrażnień. Łączy w sobie wszystko, czego można oczekiwać od idealnej pomadki: niesamowitą trwałość, intensywny kolor, komfort noszenia i dbałość o nawilżenie ust. Jeśli szukasz niezawodnej pomadki, która sprawi, że Twoje usta będą wyglądały perfekcyjnie przez cały dzień, ten produkt jest właśnie dla Ciebie. POLECAM
    • kolor (kolory)
    • usta są miękkie i elastyczne
    • matowe wykończenie
    • trwałość
    • nawilżenie
    zuzazal
    8 lutego 2021 o 16:16
    kocham je
    Mam dwa kolorki i uważam, że to jest taki przyjemny dzienniaczek. Przyjemna 'puszysta' konsystencja. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale uważam, że są one po prostu dobre do wrzucenia do torebki. Za taką cenę to można wykupić kilka sztuk i porozstawiać po domu :D.
    • kolory
    Wady:
    • nie są bardzo trwałe
    Iga1212
    11 sierpnia 2020 o 14:58
    Fajna!
    Niska cena zachęciła mnie do kupienia tego produktu. Kolor, który mam to 090 i jest bardzo ładny. Pomadka posiada precyzyjny aplikator, który pozwala na dokładne nałożenie produktu na usta. Konsystencja na początku jest płynna, a z czasem zasycha. Co bardzo ważne usta nie kleją się, nie są suche. Po prostu produkt tworzy bardzo fajną taflę na ustach. Trwałość pomadki jest okey, ale mogła być nieco lepsza. Za taką cenę nie ma co się zastanawiać tylko brać i testować, ja osobiście poleca! :)
    kama_m1
    25 lipca 2020 o 0:34
    Mój odcień 080 - bardzo naturalnie wygląda na ustach.
    Pomadki i wszelkiego rodzaju mazidła do ust to moja największa kosmetyczna słabość. :D Tę pomadkę w płynie zakupiłam na promocji w Hebe za ok. 8 zł, odcień jaki sobie wybrałam to 080 Pillow Fight i to właśnie temu odcieniowi będę wystawiać opinię. :) Zacznę od tego, iż jest to moja pierwsza pomadka do ust tej marki. Kocham tą firmę głównie za świetny korektor oraz kredkę do brwi ! <3 Mój odcień 080 to kolor Hm.. zgaszony róż.. bardziej wpadający już w odcienie delikatnego brązu. Bardzo często stosuje ją na brązową pomadkę w celu podbicia koloru. Solo jest bardzo delikatna, a ja lubię sobie czasem mocno podkreślić usta. :) w opakowaniu wygląda na bardzo ciemną natomiast na ustach prezentuje się znacznie delikatniej. Krótko wspomnę co obiecuje nam producent, a mianowicie długotrwały efekt aksamitnego matu na ustach. Czy tak jest? Zaraz Wam powiem. :) Duży plus za to, iż kosmetyk jest wegański, a w składzie INCI znajdziemy słynny olejek jojoba, który ma zadbać o to aby nasze usta były dobrze wypielęgnowane. Opakowanie ma formę błyszczyku, jest prostokątne, o pojemności 5ml, jest wygodne w użyciu, posiada również aplikator, który jest dość specyficzny ale wygodny, jest wąski i zwężany ku górze lekko do szpica. Aplikacja przebiega bardzo sprawnie, łatwo nią też obrysować kontur ust. Co do samej formuły/konsystencji pomadki zgodzę się z producentem jest niesamowicie kremowa, lekka, i dobrze na pigmentowana. Bardzo łatwo nabiera się ją na aplikator a potem na usta. Jest komfortowa w noszeniu, wręcz nie wyczuwalna na ustach. Zapach jest intensywny i specyficzny, nie wiem co on może przypominać, dla mnie jest taki średni, zbyt słodkawy, ale da się przeżyć, na szczęście czuć go tylko podczas aplikacji potem się ulatnia. Pomadka jest na tyle lekka, że nie tworzy tak zwanej skorupy na ustach jak to bywa z wieloma matowymi pomadkami.. ta jest inna.. to nie jest tępy mat, nie daje uczucia ściągnięcia, co bardzo mnie zaskoczyło. Efekt jaki można uzyskać na ustach po nałożeniu tej pomadki to bardzo delikatny mat w kierunku aksamitnego wykończenia, nie zastyga ona w całości, daje bardzo delikatny metaliczny połysk. Nie pozostawia uczucia lepkości. Jedna warstwa daje już bardzo ładny naturalny efekt, nic nie prześwituje, pokrywa usta w całości. Ja zawsze daje dwie warstwy dla lepszego, intensywniejszego efektu :) co jeszcze z plusów? Fakt, iż pomadka nie podkreśla suchych skórek, (może to zasługa, że zawsze przed robię peeling ust) - ale nie zdażyło mi się to przy niej :) jest bardzo wydajna, ubywa mi jej bardzo powoli, mam ją już 2 miesiące i w opakowaniu jeszcze coś jest. Gama kolorystyczna jest bardzo szeroka i zróżnicowana, znajdziemy ok. 7 odcieni. Tyle z plusów. Przejdźmy do wad. Jedyną .. tylko albo aż wadą jest trwałość.. trochę się tu zawiodłam na niej. U mnie na ustach utrzymuje się bardzo krótko, do 2h już jej nie ma pod warunkiem, że nic nie jem, nie piję, jeżeli zrobię to wcześniej zejdzie równo z jedzeniem. Na szczęście schodzi równomiernie, nie tworzy brzydkiego odcięcia i nie roluje się. Czy mam ją solo czy na innej szmince to schodzi tak samo szybko. Szkoda bo liczyłam na długotrwały efekt, ale niestety.. nie można mieć wszystkiego .. :) Kolor sam w sobie mi się podoba i uważam, że całkiem mi pasuje i sprawdzi się dla blondynek. Wygląda bardzo naturalnie na ustach. Krótkie podsumowanie: Ogólnie wszystko mi odpowiada w tej pomadce, formuła, konsystencja, efekt na ustach, nie rozmazuje się, no i fakt że nie jest ciężka, ale niestety muszę odjąć gwiazdkę za trwałość bo nie zadowala mnie ona w 100%. Czy kupię ponownie? Nie wiem.. nie skreślam jej całkowicie, może kiedyś skuszę się na inny kolor jak będzie w promocji, póki co szukam dalej czegoś fajniejszego... :)
    Zalety:
    • wygodne opakowanie w formie błyszczyka,
    • wygodny aplikator, który ułatwia aplikacje,
    • szeroka gama kolorystyczna,
    • produkt wegański,
    • w składzie znajdziemy olejek jojoba,
    • odpowiednia, lekka, aksamitna formuła,
    • komfortowa w noszeniu, wręcz nie wyczuwalna na ustach,
    • nie tworzy skorupy na ustach, nie warzy się, nie roluje, nie daje uczucia ściągnięcia, nie podkreśla suchych skórek,
    • efekt delikatnego matu z lekkim połyskiem,
    • współgra z innymi pomadkami,
    • bardzo wydajna,
    • przystępna cena dla portfela,
    • łatwo dostępna.
    • specyficzny zapach.
    Wady:
    • trwałość.
  • 29 maja 2020 o 15:57
    Całkiem fajna
    Pomadkę mam w odcieniu zgaszonego różu. Kolor bardzo mi odpowiada, konsystencja również - produkt utrzymuje się na aplikatorze i na gąbeczce, nie spływa. Nakładanie jest łatwe, trzeba uważać żeby za dużo nie nałożyć bo przy zagryzaniu ust może wyjść poza krawędzie warg. Zapach dość specyficzny ale mi się podoba :) Po nałożeniu wgl go nie czuć. Sama trwałość jak na cenę okej, nie przetrwa w stopniu nienaruszonym całego dnia czy posiłków ale jest na przyzwoitym poziomie. Ogólnie oceniam ją na plus i być może kupię kiedyś inny odcień.
    Zalety:
    • kolor
    • aplikacja
    • ładnie trzyma się na ustach i nie wysusza ich