Pomadki i szminki

Yves Saint Laurent Loveshine, Pomadka o mokrym połysku

notino.pl
Yves Saint Laurent Loveshine pomadka nadająca ustom efekt mokrego połysku 207 Scenic Brown 3.2g
Sephora
Yves Saint Laurent - Ysl Loveshine - Pomadka Nadająca Ustom Efekt Mokrego Połysku - Rouge Volupte Shine 208 - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 grudnia 2024 o 14:13
    Nawilżenie, kolor, błysk... i krótkotrwały efekt
    Kupiłam tę pomadkę w czasach największej fali jej popularności. Opakowanie jest piękne, eleganckie, pomimo trzymania kosmetyku w wielu torebkach i miejscach jest trwałe i nie przeciera się, ma fajny "klik" przy otwieraniu. Kolory są fantastyczne, gama jest bogata i z łatwością dopasujesz coś do różnych typów kolorystycznych. Pomadka jest mięciutka i fajnie nawilża usta i efekt zmiękczenia zostaje później naprawdę na długo. Dlatego, że jest miękka fajnie odbija światło, co daje efekt błyszczących, soczystych ust. Niestety dużym mankamentem jest trwałość, a raczej jej brakuje. Pomadka niestety nie trzyma się na ustach długo. Szybko i łatwo się rozciera i zostawia ślady na wszystkim, czego dotknie. Także używanie jej nie może iść w parze z jedzeniem, piciem itp. Ja mam dość czerwony kolor, więc na nim jeszcze szybciej widać otarcia, zjadanie i znikanie produktu niż np. na kolorze nude. Ta wada niestety bardzo wpływa na mój subiektywny odbiór produktu i zaniża znacznie stosunek jakości do ceny.
    Zalety:
    • Nawilża, zmiękcza usta, szeroka gama kolorów, odbija światło
    Wady:
    • Bardzo szybko się ścierwa, krótko utrzymuje się na ustach
  • 16 listopada 2024 o 16:16
    Boska, ale czemu taka droga?!
    Długo kręciłam się wokół tej szminki i równie długo nie mogłam się na nią zdecydować - a wszystko z powodu...ceny. Wiecie - ogólnie mogę wydać sporo na kolorówkę, ale 200 zl za nabłyszczającą (a więc z automatu mniej trwałą od matowych) szminkę wydawało mi się kwotą dość wygórowaną. Ostatecznie jednak ją kupiłam i cóż mogę powiedzieć - no jest to prawdziwe cacko, nie da się ukryć, przez co moje serce i portfel cierpią ;). YSL jak zwykle nie zawodzi w kwestii wizualnej - Love Shine ma srebrne, biżuteryjne i naprawdę solidne opakowanie (ten klik przy zamykaniu!). Sztyft szminki jest wąski i ukośnie ścięty, co znacznie ułatwia aplikację. Jest również porządnie osadzony, nie rusza się czy - broń Boże - nie wypada podczas użytkowania. Dużym plusem jest gama kolorystyczna - wybrałam dla siebie nr 200 Rosy Sand, to jasny nudziak (bardzo jasny) z delikatnym różowym podbiciem - coś pięknego, jeśli oczywiście lubi się tak jasne pomadki. Nie jest on na pewno tandetny czy wulgarny - tutaj czuć i widać sznyt YSL. Formuła Love Shine jest niesamowita - błyszczy niczym błyszczyk, całkiem nieźle kryje (jest półtransparentna), a do tego jest lekka, mocno nawilżająca i jednocześnie dość trwała - jasne, że obiadu nie przetrwa, ale kawę i ciacho już tak ;). Zjada się ładnie i równomiernie, bez nieestetycznej białej kreski na styku warg. Nosi mi się tę szminkę niezwykle komfortowo, bo nie tylko nie wysusza, ale nawilża wargi, co naprawdę doceniam. Co jeszcze w niej kocham? To wykończenie, z którym naprawdę jeszcze się nie spotkałam. Usta są tak apetyczne i soczyste, że to aż niewiarygodne - i żaden błyszczyk czy duet pomadki i błyszczyka nie prezentuje się tak pięknie, jak robi to Love Shine. I do tego ten zapach mango... No cudo, po prostu! I tylko cena regularna powstrzymuje mnie przed zrobieniem zapasów, ale pewnie i tak jeszcze kupię inny kolor - kusi mnie coś różowego i widocznego z daleka ;). Czy polecam? Oczywiście, że tak, jednak uczciwie przyznam, że to po prostu droga inpreza - 200 zł za szminkę to dużo, ot co. Daję piątkę z minusem, bo prócz ceny nie znajduję tutaj żadnych wad. I będę polować na promki, zdecydowanie ;).
    kasinaa
    12 czerwca 2024 o 20:12
    Nie dla mnie
    Pomadkę mama w cudownym kolorze 150 nude. Opakowanie jest cudowne, kolor boski, efekt na ustach piękny ale ta pomadka a raczej błyszczyk ma coś w składzie co drażni moje usta. Często tak mam że pomadki mi nie smakują - a ich nie jem - są takie drażniące , leżą ciężko na ustach czy powodują jakby mrowienie. Dokładnie takie coś mam z tą pomadką którą ja całkowicie skreśla. Szkoda bo i kolor i efekt jest cudowny ale jest bardzo niekomfortowa w noszeniu . Nie mam pojęcia który składnik powoduje takie uczucie
  • 25 kwietnia 2024 o 12:32
    Piękna
    Pomadka ma piękne wykończenie. Usta są pełne blasku. Świetnie nawilża i jest bardzo komfortowa na ustach. Mój odcień to 150 , który jest bardzo przyjemnym nudziaczkiem.
    Zalety:
    • Formuła oraz wykończenie
  • 16 kwietnia 2024 o 11:18
    Od dziś to moja ulubiona pomadka Loveshine Yves Saint Laurent
    Recenzja tej pomadki to sama przyjemność :) Zacznę od opakowania - tu jak większość produktów marki YSL mnie nie zawiódł. Piękny design tym razem króluje kolor srebrny z przebiciem koloru pomadki pod pięknie wkomponowanym logiem, wysoka jakość materiałów, wygląda pięknie, elegancko Pomadka jest świetna od delikatnego koloru (testowałam 201 ROSEWOOD BLUSH) z efektem połysku, świetnie nawilża i odżywia, ma bardzo przyjemny zapach, przy aplikacji lekko wyczuwalny posmak mango, po kremową konsystencję, która sprawia, że łatwo się nakłada.
    Zalety:
    • Piękne, eleganckie opakowanie
    • Kremowa konsystencja
    • Fantastyczne nawilżenie i odżywienie
    • Miły posmak przy aplikacji i zapach
    Wady:
    • Wysoka cena
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl