Żele do brwi

Transparent Brow Gel transparentny żel utrwalający do brwi
Lovely Brow Gel Transparentny Żel do Brwi

• 30 października 2023 o 22:26
    Nie działa
    Żel posiada precyzyjną szczoteczkę, która nabiera zbyt dużo kosmetyku z opakowania. Produkt nałożony na brwi nie utrwala włosków. Jedyne co to je wyczesuje i to by było na tyle. W żaden sposób po mimo bezproblemowej aplikacji żel po prostu nie zostaje na brwiach. Tak jakby od razu znika. Ze względu na szczoteczkę, która nabiera zbyt dużą ilość kosmetyk ten nie należy do wydajnych. Fajnie, że jest transparentny, bo ja zazwyczaj używam kredki, a później tylko utrwalam całość żelem. W tym wypadku utrwalenie znika. Nie polecam.
  • 27 lipca 2023 o 23:25
    Nie nie nie
    Niestety ale nie. Nie polubiliśmy się. W żaden sposób nie trzyma on moich brwi, a nie są one ani gęste ani grube. Próbowałam się do niego przekonać wiele razy ale nie daje on żadnego efektu. Nie trzyma, nie utrwala i nie układa włosków. Szczoteczkę ma precyzyjną ale nabiera ona dużo produktu przez co żel jeszcze gorzej wygląda na brwiach. Opakowanie jest praktyczne. Nie jest wydajny. Mimo swojej niskiej ceny nie wrócę do niego.
  • 26 listopada 2022 o 8:48
    Najgorszy żel utrwalający do brwi, jaki do tej pory miałam.
    Żel ten kupiłam w drogerii Rossmann, gdyż akurat skończył mi się jego poprzednik. Zapłaciłam mniej niż 15 złotych za 5g.zawartości Ta ilość starczyła mi na dość krótki czas - chyba przede wszystkim dlatego, że na szczoteczkę często nabiera się zbyt dużo produktu (albo dla odmiany za mało, przez co w opakowaniu bardziej się "grzebie", by dotrzeć do zawartości, co skutkuje pobraniem nadmiaru). Dlatego też żelu z pewnością nie można uznać za szczególnie wydajny. Kosmetyk zamknięty jest w brązowym opakowaniu tubie z zakrętką, do której przymocowana jest szczoteczka. Nie wiem, czemu, ale ten kolor opakowania zupełnie mi nie pasuje do transparentnej zawartości (co innego do np. żelu w takim samym kolorze). Jeszcze słów kilka o samej szczoteczce: nie jest duża i całkiem wygodna w użytkowaniu, gdyż nie drapie skóry podczas czesania włosków, jednak jej funkcja modelująca pozostawia trochę do życzenia. Przede wszystkim nie rozdziela ona pojedynczych włosków. Niestety i sam żel do najlepszych nie należy - szczerze mówiąc utrwalał wymodelowane już brwi w bardzo niewielkim stopniu, nie ujarzmiając co bardziej niesfornych włosków. W ogóle go nie czułam na brwiach - w sumie tak, jakbym i niczego nie nałożyła. Efekt był naprawdę bardzo subtelny i delikatny, ale w tym przypadku to niekoniecznie zaleta... Mam wrażenie, że włoski bardziej utrzymywały kształt dzięki wymodelowaniu szczoteczką niż dzięki żelowi. Produkt mnie nie podrażnił ani nie uczulił, za co oczywiście plus. Podsumowując... Niestety tego produktu nie mogę polecić, gdyż nie spełnia mojego podstawowego oczekiwania, czyli nie utrwala wystarczająco wymodelowanego wcześniej kształtu brwi. Nawet jego cena i łatwa do niego dostępność nie sprawi, że ocenię go na dostateczną notę. Ode mnie naciągana dwója.
    Zalety:
    • szczoteczka niewielkich rozmiarów, która nie drapie i jest wygodna w użytkowaniu
    • brak barwy żelu, więc będzie idealny dla osób chcących podkreślić naturalny odcień brwi
    • niska cena
    • dostępność stacjonarnie m.in. w drogerii Rossmann
    Wady:
    • żel nie utrwala brwi wystarczająco (ba, nie robi tego prawie wcale)
    • szczoteczka nie rozczesuje włosków i ogólnie funkcja modelująca tutaj trochę kuleje
    • brązowy kolor opakowania w przypadku żelu transparentnego trochę mi jednak nie współgra
    • słaba wydajność
    • często na szczoteczkę nabiera się zbyt mała lub zbyt duża ilość zawartości
  • 9 lipca 2022 o 10:02
    Nic specjalnego
    Jestem posiadaczką gęstych ciemnych brwi, które oprócz ułożenia i przeczesania często nie potrzebują nic więcej. Żel posiada mały aplikator, który pozwala na precyzyjne utrwalenie brwi. Produktem tym można nadać i utrwalić brwi, jednak efekt jest delikatny. U mnie trzyma cały dzień, ale moje brwi nie są bardzo wymagające. Wystarczy je trochę przetrzeć i myśle, że bez problemu żel ten by z nich zszedł. Za tą cenę nie spodziewałam się niewiadomo czego, ale produkt ten niczym mnie nie urzekł i przepadnie w zapomnieniu.
    • Dostępność
  • 20 grudnia 2021 o 22:48
    Daje fajny efekt, ale trzeba się trochę napracować
    Transparentny żel z Lovely jest dość wymagającym produktem ze względu na krótką szczoteczkę, trochę w kształcie szerokiego wyciorka, która nabiera dość dużo preparatu. Przez to żel nie nakłada się równomiernie i nadmiar trzeba wyczesać. Dodatkowo chcąc brwi wyczesać do góry, nadmiar żelu czasami przenosi się na skórę ponad brwiami i trzeba go usunąć. Po wyczesaniu brwi na nałożonym żelu, efekt jest naprawdę fajny. Brwi długo utrzymują nadany kształt i są lekkie, miękkie, nie ma efektu sztuczności i sklejenia. Nie są rozdzielone, raczej pogrubione ale ponieważ żel jest transparentny, ewentualne ubytki kamufluje jedynie odpowiednie ułożenie włosków. Reasumując żel jest skuteczny, ale wymagający w aplikacji. Może też być mniej wydajny ze względu na nabieranie się większej ilości preparatu.
    Zalety:
    • cena i dostępność; transparentność - raczej nie zrobimy sobie krzywdy; szczoteczka pasuje dobrze do tuby
    Wady:
    • szczoteczka nabiera za dużo produktu i nie rozdziela włosków

Zobacz także inne Żele do brwi