Tampony

E-Glamour.pl
o.b. Organic Tampony Normal 16 sztuk

• 6 października 2024 o 19:01
    O.B.
    **O.B. 100% Organic Cotton Tampons Normal** to higieniczne tampony, które zdecydowanie polecam. Wykonane z organicznej bawełny, są delikatne dla skóry i zapewniają wysoki komfort użytkowania. Doskonale chłoną, co czyni je idealnym wyborem na co dzień. To świetna opcja dla osób szukających naturalnych produktów!
    Zalety:
    • Skład
  • 20 marca 2023 o 12:24
    Wolę tradycyjną wersję
    Na tampony natrafiłam podczas zakupów w hipermarkecie Lidl. Podczas miesiączki zazwyczaj używam podpasek ale jeśli gdzieś muszę wyjść z domu to wolę tampony ponieważ są bardziej dyskretne. Tampony znajdują się w kartoniku. Katonik w kolorze przypominającym kolor tektury czyli jasno brązowym. Na kartoniku znajduje się zielona aplikacja z kwiatkami i napisem ob. Napisy na opakowaniu w kolorze białym i złotym . Napisy czytelne lecz w obcym języku. Wewnątrz opakowania znajduje się 16 szt tamponów. Tampony zapakowane każdy w oddzielna folie. Niestety tampony nie posiadają siateczki która ułatwia wkładanie przez co czuje dyskomfort podczas apliakcji i chodzenia. Tampony posiadają rowki i biały sznurek do wyciągania. Tampony chłonne. Nic nie przecieka. Ale jednak nie wrócę do nich kolejny raz. Zostanę przy starej wersji z siateczką.
    Zalety:
    • 16 szt w opakowaniu
    • Każdy tampony osobno zapakowany
    • chłonność
    Wady:
    • Tampony nie posiadają siateczki przez co aplikowanie staje się bolesne a chodzenie sprawia dyskomfort
    mm2991
    7 marca 2023 o 5:55
    Niestety nie przekonały mnie
    Tampony jeśli chodzi o opakowanie to standardowe - kartonik, w którym znajdują się pojedynczo zapakowane tampony. Jeśli chodzi o tampon do użytku, jest pozbawiony otoczki śliskiej z zwierzchu i niestety nie jest to zbyt fajne, uważam że utrudnia aplikację. Co do pozostałych aspektów nie mam uwag, są chłonne, nie wypadają wszystko ok. Nie podrażniają i nie powodują alergii.
  • 4 czerwca 2022 o 8:26
    Nie przekonały mnie
    Osobiście wole tradycyjne tampony OB te miały być organiczne przyjazne dla środowiska itp. Niestety mi brakuje w nich tej otoczki która jest śliska i ułatwia aplikacje mi osobiście ciężko jest je aplikować co do reszty zastosowania to nie różnią się one niczym od tradycyjnych tamponów OB. Osobiście więcej ich nie kupię właśnie za brak otoczki silk
    Zalety:
    • Robią to co maja robić czyli dawać komfort
    Wady:
    • Brak otoczki silk
    Edith14
    4 maja 2022 o 11:47
    Naturalne nie znaczy lepsze
    Od lat używam tamponów i najlepiej sprawdzają mi się te z OB więc jak zobaczyłam nową bio wersje od razu kupiłam ,niestety okazały się dla mnie gorsze niż te starsze "normalne" wersje. Wcześniej wystarczyło przekręcić tampon i był on już otwarty z folii ochronnej, tutaj mamy inną formę odrywania folii . Zdecydowanie więcej jest przy tym roboty, ciężko się to otwiera, przez co nie potrzebnie marnujemy czas. Tampony są też bardzo twarde, jakby zbite i o wiele trudniej się je aplikuje. Wiadomo, że tampony są stosowane w bardzo delikatnych miejscach więc również powinny być delikatne. Kilkakrotnie miałam problem przy aplikacji i niestety to bolało. Poprzednie wersje były o wiele delikatniejsze i bardziej miękkie, tutaj jest to po prostu nie komfortowe. Kolejny minus i zmiana na gorsze to to , że mają o wiele krótszy czas wytrzymałości i trzeba je częściej zmieniać niż te poprzednie. Jak dla mnie super, że są bio itd ale zdecydowanie jeśli chodzi o wykonanie są o wiele gorsze niż te wcześniejsze "normalne" wersje. Producent chyba skupił się tylko na naturalnym składzie, ale zapomniał o jakości. Spróbowałam i nie polecam, będę używać tych starszych wersji OB, te są nie dla mnie.
    Zalety:
    • Produkt Bio
    Wady:
    • Zbyt twarde i zbite
    • Krótko wytrzymują

Zobacz także inne Tampony