Olejki do twarzy

Organic Life Cannabis Clinic, Rescue Facial Oil Serum Regenerujące olejowe serum do twarzy

5 na 51 opinię

• 21 sierpnia 2021 o 13:07
    Bardzo ciekawy produkt o naturalnym składzie. Polecam!
    RESCUE FACIAL OIL SERUM z Seri Cannabis Clinic marki Organic Life kupiłam, bo byłam ciekawa działania owianej dobrą sławą substancji CBD, pochodzącej z kwiatów konopi siewnych, która stymuluje skórę w procesach regeneracyjnych, co jest szczególnie ważne przy stanach zapalnych, AZS i alergiach. Wspomaga także cerę trądzikową, ponieważ wpływa na ograniczenie wydzielania sebum. Opakowanie, konsystencja i zapach kosmetyku Produkt otrzymujemy w papierowym kartoniku z oszczędną szatą graficzną, w którym znajduje się niewielkich rozmiarów szklana buteleczka z pompką. Serum w formie olejku do twarzy ma kolor zielonkawo-miodowy ( zgniłą zieleń). Jego konsystencja jest płynna i oleista. Zapach ma ciekawy, ale jednocześnie dziwny. Przypomina mi do złudzenia zapach ściółki leśnej, na której rosną grzyby, zbierane w lasach jesienią. Jest to zapach z cyklu: ziołowy. Nie jest najpiękniejszy na świecie, ale jest naturalny, co jest jego zaletą. Nie jest drażniący ani nachalny. Świadomość, że pochodzi z dobrych, naturalnych składników rekompensuje jego nieco zaskakujący aromat. Skład serum Wszystkie użyte w serum oleje są tłoczone na zimno, co pozwala zachować całe dobro, jakie w sobie kryją. Produkt zawiera, m.in takie oleje jak: OLEJ KONOPNY Pomaga on zatrzymać nawilżenie i elastyczność skóry. Olej konopny odżywia skórę, regeneruje jej barierę hydrolipidową i jest szczególnie cenny przy stanach zapalnych, łuszczycy, egzemach i AZS. Jest bogatym źródłem witaminy K, fitosteroli, fosfolipidów i chlorofilu. Pomaga łagodzić reakcje alergiczne i świąd, ma właściwości przeciwutleniające i łagodzi skutki promieniowania słonecznego i niekorzystnych warunków atmosferycznych. Działa na skórę odmładzająco. CBD to substancja zawarta w kwiatach konopi siewnych, stymuluje skórę w procesach regeneracyjnych, co jest szczególnie ważne przy stanach zapalnych, AZS i alergiach. Wspomaga także cerę trądzikową, ponieważ wpływa na ograniczenie wydzielania sebum. Ma działanie przeciwbólowe i przeciwzapalne, zmniejsza reakcję zapalną skóry i swędzenie. Znane są jego właściwości przeciwutleniające, dzięki którym działa odmładzająco. MORINGĘ - Już w 1400 p.n.e. używano go przeciwzmarszczkowo. Doskonale się rozprowadza i jest bardzo lekki, stanowi źródło antyoksydantów, ułatwia oczyszczanie skóry, reguluje wydzielanie sebum. Ma także właściwości przeciwzapalne, antyseptyczne i wspomaga gojenie. AMARANTUS - Jedna z najstarszych uprawnych roślin świata, którą cenili Majowie i Inkowie. Jest bogatym źródłem NNKT i skwalenu, daje mu to właściwości regenerujące, antyalergiczne i dobrą wchłanialność. Olej nawilża skórę i chroni przed promieniowaniem UV, jest bogaty w przeciwutleniacze, działa przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie, zmniejsza opuchlizny. OGÓRECZNIK – cenny dla skóry suchej, łuszczącej się, z uszkodzeniami, atopowej, naczynkowej wrażliwej. Ma właściwości regenerujące i łagodzące, odmładza, ujędrnia i wzmacnia skórę. CHIA - wykorzystywali go już Aztekowie, ze względu na nawilżające i pielęgnujące właściwości. Bogaty w antyoksydanty, działa przeciwzapalnie, przeciwalergicznie i łagodzi swędzenie. Znakomity do skóry suchej, wrażliwej i przesuszonej. Wzmacnia barierę hydrolipidową skóry, wspomaga regenerację i procesy gojenia. Z PESTEK DYNI - bardzo bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Zawiera skwalen, ułatwiający wchłanianie i działa nawilżająco, przeciwzapalnie i odmładza skórę. Stymuluje gojenie i reguluje wydzielanie sebum. DZIKA RÓŻA - Zawiera bogactwo kwasów tłuszczowych, które regenerują i naprawiają komórki skóry, wygładzając zmarszczki i blizny. Olej reguluje wydzielanie sebum, łagodzi i nawilża. Stymuluje skórę do produkcji kolagenu i jest źródłem antyoksydantów i działa przeciwzapalnie. GRANAT – uprawiany ponad 3000 lat p.n.e., od samego początku znany był ze swoich właściwości pielęgnacyjnych. Bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, między innymi punikowego (od nazwy granatu), który wpływa na właściwości przeciwzapalne, pielęgnuje skórę suchą, łuszczycową, z egzemami, poparzeniami oraz starzejącą się. Olej odżywia, nawilża, zmniejsza opuchliznę, wspomaga walkę z trądzikiem i gojenie, stymuluje syntezę kolagenu. LNIANKA (RYDZOWY) - Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych i antyoksydantów, ma znakomite właściwości odżywcze, wspomaga skórę wrażliwą i dojrzałą. Przeciwutleniacze hamują procesy starzenia skóry, a regenerujące właściwości oleju używane są przy egzemach, łuszczycy i innych zmianach skórnych. ROKITNIK - Bogate źródło karotenoidów i antyoksydantów, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i regenerujące, szczególnie istotne przy egzemach, łuszczycy, podrażnieniach, alergiach i gojeniu. PERRILLA - Nasiona pachnotki zawierają bogactwo kwasów tłuszczowych i flawonoidów. Olej ma właściwości kojące i przeciwutleniające, wspomaga skórę wrażliwą, atopową, naczynkową, starzejącą się i z tendencją do przetłuszczania. Ma właściwości przeciwzapalne, regenerujące, nawilżające i zmniejsza objawy trądziku. TSUBAKI - Nasiona kamelii japońskiej zawierają olejek stosowany od VIII w., jako środek ochronny i odmładzający skórę. Stymuluje produkcję kolagenu, opóźnia oznaki starzenia, nawilża, łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Jest znakomitym antyoksydantem, doskonale się wchłania i wspomaga skórę wrażliwą, suchą i dojrzałą. W serum znajdują się także: WYCIĄGI ROŚLINNE: ALOE ARBORESCENS - Zawiera bogactwo składników odżywczych i mineralnych, a jego właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne, przeciwbólowe i regenerujące są znane od starożytności. Szczególnie pomocny przy schorzeniach skóry i błon śluzowych, oparzeniach, owrzodzeniach, na pękającą skórę, wspomaga gojenie i łagodzi ukąszenia i reakcje alergiczne, odleżyny, świąd oraz wiele innych problemów skórnych. ARNIKA GÓRSKA - w tradycji zielarskiej stosowana na siniaki, krwiaki i stłuczenia, owrzodzenia, do łagodzenia objawów reakcji alergicznych i stanów zapalnych. Ma działanie bakteriostatyczne, wzmacnia naczynia krwionośne, zmniejsza obrzęki, używana przy oparzeniach I i II stopnia, egzemach, uszkodzeniach skóry i ukąszeniach owadów. OMAN WIELKI - Uprawiany od wieków, polecany przy egzemach, trądziku, owrzodzeń, zmian alergicznych i wyprysków, wspomaga gojenie, regenerację skóry i ma właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwalergiczne. PRZYWROTNIK - w historii zielarstwa stosowany był na rany, skaleczenia, problemy skórne i przeciwzapalnie. Jego substancje aktywne wykazują właściwości antyseptyczne, wzmacniają naczynia krwionośne (żylaki i hemoroidy), używa się go także na trądzik i stany zapalne skóry. Działa wygładzająco, ściągająco i przyspiesza gojenie. KOCANKA PIASKOWA - zasobna we flawonole, flawanony, olejki eteryczne, triterpenoidy oraz woski. Te składniki dają jej właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, łagodzące i przeciwobrzękowe. Szczególnie polecana do skóry problematycznej, naczynkowej, w wypadku siniaków, krwiaków, hamuje krwawienie i wspiera regenerację skóry. NAWŁOĆ POSPOLITA – często traktowana jako chwast, od wieków ma znaczące miejsce w tradycji zielarskiej, stosowano ją na uszkodzenia skóry, trudno gojące się rany i owrzodzenia. Jest bogata w antyoksydanty, działa przeciwzapalnie, antyalergicznie, ma właściwości antyseptyczne. Używana była także do przemywania skóry z tendencją do nadmiernego wydzielania sebum, ponieważ oczyszcza i zmniejsza pory skóry. Wrażenia z użytkowania oraz efekty działania Ze względu na oleistą konsystencję recenzowanego produktu, wystarczy go niewiele, by zaaplikować serum na całą twarz. Zaczęłam od dwóch pompek, ale było to zbyt dużo (dłużej się wchłaniało), więc ostatecznie każdorazowo stosowałam jedną pompkę. Serum rozprowadza się dobrze na twarzy. Nie wchłania się jednak natychmiast. Czemu trudno się dziwić skoro jest tak bogate w oleje. Zaraz po aplikacji serum moja mieszana skóra nieco się świeci, ale nie wygląda na tłustą, raczej na lekko rozświetloną. Na serum nakładam po około 10 minutach naturalny krem matujący marki Soraya do cery mieszanej i tłustej. W związku z tym serum olejowe u mnie nie wyświeca twarzy. Makijaż (krem BB) aplikuję na mieszankę serum i kremu po 5-8 minutach. Produkt Organic Life bardzo dobrze z nim współpracuje. Krem BB mi się nie roluje na twarzy ani pozostawia smug. Obawiałam się nieco tego serum z uwagi na moją mieszaną cerę – myślałam, że będzie ją jednak zapychało. Ale w zasadzie spotkała mnie miła niespodzianka. Po kilku dniach pojawiła mi się wprawdzie jedna niedoskonałość na twarzy, ale nie wiem, czy mogę ją wiązać z używaniem recenzowanego produktu. Moja twarz od początku dobrze zareagowała na recenzowany kosmetyk. Wyglądała zdrowo, a pod makijażem prezentowała się bardzo dobrze. Nie wyświecała mi się też w ciągu dnia szybciej niż, gdy nie używałam serum z CBD. Po miesiącu stosowania zauważyłam, że jest dużo lepiej nawilżona, ładnie rozświetlona i wygładzona. Jednym słowem: zregenerowana, a także optycznie odmłodzona. Pory nieco mi się zmniejszyły, choć oczywiście nie znikły, ale tego nie oczekiwałam, bo musiałby się jednak wydarzyć cud nad Wisłą, aby to nastąpiło. Podsumowanie Serum w postaci olejku do twarzy CBD to produkt o bardzo dobrym, bogatym, naturalnym składzie. Producent przestrzega, że może brudzić tkaniny, więc profilaktycznie, gdy nakładam je na noc, to odczekuję 10-15 minut zanim przyłożę głowę do poduszki i u mnie taki problem nie występuje. Serum nadaje się pod makijaż, ładnie się z nim prezentuje. Przy systematycznym stosowaniu serum widocznie nawilżyło mi twarz, wygładziło, sprawiło, że wygląda zdrowo. Produkt rozświetla moją skórę, widocznie ją regenerując. Ma dziwny, ziołowo-leśny zapach, ale nie jest on uciążliwy. Polecam ten produkt do wypróbowania, bo u mnie się sprawdził.
    Zalety:
    • Szklana buteleczka z pompką
    • Bogata konsystencja
    • Nadaje się pod makijaż przy cerze mieszanej
    • Nie wyświeca twarzy, bardziej niż dzieje się to zwyczajowo przy cerze mieszanej
    • Przy systematycznym stosowaniu widocznie nawilża skórę, wygładza ją i regeneruje
    • Moja twarz jest rozświetlona i optycznie odmłodzona
    • Bardzo dobry, naturalny skład produktu
    • Polska marka
    • Stosowane umiejętnie nie brudzi tkanin
    • Podczas aplikowania 1 pompki na jedno użycie, serum jest wydajne
    Wady:
    • Ma dziwny, choć naturalny zapach ( mnie nie przeszkadza, ale może się nie spodobać wszystkim)
    • Dostępne chyba tylko w Internecie