Olejki do twarzy

The Ordinary Matrixyl 10% + HA Olejek peptydowy z kwasem hialuronowym

• 7 listopada 2023 o 8:57
    Używam od lat.
    Od kilku lat używam peptydów The Ordinary i zawsze do nich wracam. Peptydy są stałym elementem w mojej pielęgnacji. Widzę działanie przy stosowaniu przez dłuższy czas. 1. Opakowanie. Butelka z pipetą, bardzo dobrze dozuje produkt. 2. Działanie. / Konsystencja. Serum jest wodno-żelowe, przezroczyste, świetnie się rozprowadza, nie roluje się. Idealne jako pierwszy krok pielęgnacji. Przy dłuższym czasie stosowania widać zmniejszenie zmarszczek, skóra jest nawilżona, napięta, wygląda młodziej. Ponadto, zauważyłam szybsze gojenie niedoskonałości i przebarwień po nich. Jestem zadowolona z działania, szczególnie w porównaniu z ceną. Dla mnie to jeden z najlepszych kosmetyków z peptydami.
    Zalety:
    • zmniejsza widoczność zmarszczek
    • nawilża
    • przystępna cena
  • 28 sierpnia 2023 o 21:59
    Ulepsza wygląd twarzy
    Nie wiem do końca jak to się dzieje, ale po nałożeniu tego serum twarz wyglada lepiej. Zmarszczki jakby lepiej się prezentują, skóra jest jakby bardziej nawodniona, podkrążone oczy trochę mniej podkrążone? Moja cera to typ normalnej z tendencją do wrażliwej, naczynkowej. Mam pierwsze zmarszczki mimiczne, w okolicy bruzdy nosowo wargowej i przy oczach. Nie jest to jeszcze jakoś super widoczne, ale ja to widzę. Zmieniła mi się też objętość twarzy, mam trochę bardziej pociągłą i „kościstą” twarz niż jeszcze z 8 lat temu. Działanie tego serum trochę poprawia takie ogólne wrażenie, jakie ma moja skóra. Wiadomo, że nie poprawi skory głębokiej, ale powierzchniowo trochę napina skórę. Jest to efekt doraźny. Po zmyciu tego serum wszystko jest jak wcześniej. I tu trochę szkoda, miałam nadzieję, że przyniesie zmiany na dłużej. Trochę taka subskrypcja na lepszą twarz. Jak przestaję je stosować to przestaje działać. Poza tym nawilża. Ma bardzo lekką, żelową konsystencję. Super się sprawdza jako dzienne serum, z racji swojego działania doraźnego. Na wieczór niekoniecznie chcę się napinać. Trochę dziwnie, technologicznie pachnie, ale tylko mój mąż na to narzeka, ja w ogóle tego zapachu nie wyłapałam. Szata graficzna charakterystyczna dla całej marki, taka minimalistyczna, apteczna - ja bardzo ją lubię. Buteleczka jest szklana z wygodną pipetą. Wydajność też jest przyzwoita, bo serum dobrze się rozprowadza po twarzy i nawet parę kropel jest w stanie ją pokryć. Bardzo ciekawy produkt, chętnie będę do niego wracać. Polecam każdemu ze względu na działanie. Ma skórki skład, więc nie powinien robić krzywdy.
    Zalety:
    • efekt polepszenia wyglądu twarzy przez delikatne napięcie skory
    • lekka żelowa konsystencja
    • dodatkowe działanie lekko nawilżające
    • brak kompozycji zapachowej
    • wygodna pipeta i szklane opakowanie
    Wady:
    • nie odwraca istnienia zmarszczek, ale poprawia sam wygląd skóry
  • 2 sierpnia 2023 o 15:38
    Porównując efekty po kuracji retinoidami, to szczerze mówiąc to serum nie jest do końca takie "anti-aging", jak obiecuje TO
    Uwielbiam kosmetyki z The Ordinary, wypróbowałam juz kilka różnych serów, lepszych i gorszych. Bardzo lubię ich sera z retinolem, po których widzę ogromną różnicę kolejnego dnia. Mam cerę suchą, wrażliwą i skłonną do zaczerwień. W swojej pielęgnacji staram się używać kosmetyków, które kontrolują mój rumień, nawilżają, odżywiają i właśnie minimalizują oznaki starzenia na skórze. Serum Matrixyl 10% po prostu musiałam kupić, żeby odhaczyć na mojej liście kolejny produkt z TO. Serum ma konsystencję wodno-żelową, bardzo szybko się wchłania. W składzie mamy też kwas hialuronowy, więc zazwyczaj nakładałam serum na lekko wilgotną twarz, żeby poprawić penetrację kosmetyku oraz uniknąć nadmiernego wysuszenia. Stosując już różne sera z kwasem hialuronowym, mogę powiedzieć, że to nie jest mój ulubiony składnik, nie sprawdza się on najlepiej przy mojej suchej skórze, lepiej wypadają produkty z ceramidami, gliceryną i skwalanem. Jednak w tym serum mamy jeszcze Matrixyl, czyli kompleks peptydów, które powinny zapobiegać starzeniu się skóry. Po retinoidach, byłam nastawiona, że zobaczę niewielkie efekty już po kilku miesiącach stosowania. Wiem, że przy tego typu produktach potrzeba naprawdę sporo czasu, żeby zobaczyć efekty, stosuję je zazwyczaj prewencyjnie. Nadal po retinoidach widzę różnicę w spłyceniu zmarszczki na czole, przy tym serum z Matrixyl nie zauważyłam takich efektów. Dodam tylko, że na czas używania serum z Matrixyl odstawiłam serum z retinolem na miesiąc, chciałam po prostu zobaczyć najlepsze efekty. Serum stosowałam rano i wieczorem. Nie odnotowałam żadnej zmiany.
    Zalety:
    • serum nie podrażniło mojej wrażliwej skóry
    • NEUTRALNE:
    • słabo nawilżył moją suchą skórę
    Wady:
    • brak efektów po ciągłym używaniu przez 2 miesiące (1 miesiąc wyłącznie serum Matrixyl, potem używałam tylko rano, a wieczorem retinol), które obiecuje producent (tzn. minimalizacja oznak starzenia się skóry, brak spłycenia zmarszczek, które udaje mi się np. osiągnąć przy stosowaniu retinoidów)
  • 25 kwietnia 2023 o 15:37
    Bardzo dobry produkt
    Serum Matrixyl 10% z kwasem hialuronowym to świetny produkt, który skutecznie działa przeciwzmarszczkowo i zapewnia długotrwałe nawilżenie nawet bardzo suchej skóry. Produkt ma przyjemną lekką, żelową konsystencję i szybko wchłania się. Połączenie dwóch składników w postaci Matrixyl 10% oraz HA sprawia, że regularne stosowanie produktu rano i wieczorem daje namacalne efekty w postaci redukcji drobnych zmarszczek. ujędrnienia skóry oraz ogólnej poprawy jej kondycji. Serum świetnie współgra z kremami do twarzy na dzień i na noc. Ważne, by zastosować się do uwag producenta w zakresie nie łączenia serum z innymi produktami, które zawierają np. witaminę C, kwas salicylowy, kwas ferulowy itd. Serum jest wydajne a forma aplikacji za pomocą pipety jest bardzo wygodne. Cena produktu jest dość wysoka, ale efekty działania są bardzo satysfakcjonujące.
    Zalety:
    • redukcja drobnych zmarszczek, ujędrnienia
    • widoczne efekty działania przy stosowaniu rano i wieczorem
    • wygodna forma aplikacji
  • 31 marca 2023 o 9:25
    Pozytywne zaskoczenie!
    Mam cerę suchą. Produkt stosuje razem z serum Argireline Solution 10%. Efekty działania są widoczne, ale trzeba na nie poczekać (kilka tygodni conajmniej). Drobne zmarszczki mimiczne wygładzone. Skóra przyjemnie nawilżona, napięta. Produkt jest bezzapachowy i szybko się wchłania. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • widoczne efekty, ale pojawiają się po kilku tygodniach stosowania
    • drobne zmarszczki mimiczne wygładzone
    • bezzapachowy
    • szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy na twarzy