Olejki i masła do demakijażu

Eveline Cosmetics Beauty & Glow, Delikatny olejek do demakijażu i oczyszczania `Goodbye Mr. Make-Up!`

Eveline
Lekki olejek do demakijażu i oczyszczania twarzy

• 1 lipca 2024 o 15:31
    Nie polecam
    Generalnie bardzo lubię markę Eveline. Jednak ten olejek bardzo mnie rozczarował. Chyba najgorszy jaki testowałam. Bardzo kiepsko radził sobie z rozpuszczeniem makijażu. Tuszu do rzęs praktycznie w ogóle nie ruszał. Strasznie ciężko się go zmywało z twarzy, no praktycznie w ogóle nie emulował pod wpływem wody. Zostawiam na twarzy okropnie tłusty film. Zauważyłam także, że mnie zapycha. W tym przypadku Evelince się produkt nie udał. Chciałam go chociaż zużyć do mycia pędzli, ale nawet do tego się nie nadał, bo było bardzo ciężko zmyć go z pędzli. No szkoda.
    Wady:
    • Pozostawianie tłustego filmu na twarzy
    • Działanie komadogenne
  • 22 czerwca 2023 o 10:46
    Więcej go nie kupie
    Stosuję dwuetapowy demakijaż i bardzo lubię mieszać, że raz olejek do demakijażu i żel a raz płyn micelarny. Ten olejek skusił mnie dobrą ceną na promocji oraz faktem, że mam do czynienia nie tylko z kosmetykami do makijażu tej marki ale też pielęgnacji i nigdy się nimi bardzo nie rozczarowałam. Do czasu tego produktu... Przy naciśnięciu pompki jakaś ekstazja mnie opanowała jak poczułam piękny zapach tego olejku ale niestety to jedyne co w nim tak lubię. Opis produktu mówi, że olejek dokładnie pomaga pozbyć makijażu i usuwa nawet ten wodoodporny. Moje pytanie brzmi czy osoba tworząca ten opis testowała na pewno właśnie ten produkt. Zamiast usuwać to robi wrażenie jakby się nałożyło nie olejek a olej na twarz, który tylko rozmazuje makijaż a nie zmywa go nawet w małej ilości. Tym bardziej bawi mnie fakt, że w stosowaniu jest zalecane użycie małej ilości i spłukanie wodą i przepraszam tak to ma się zostawić? Przecież to w żadnym stopniu nie ratuję tego co namazał olejek na twarzy. Mi przy nałożeniu go a później zmywaniu go żelem jest trudno się go pozbyć. Na pewno jest wydajny i niewiele trzeba użyć by rozmazać makijaż za to rozmazaną mazie bardzo ciężko zmyć z buzi. U mnie się zdecydowanie nie sprawdził, nie mam nerwów do tego olejku.
    Zalety:
    • wydajny
    • ładny zapach
    Wady:
    • rozmazuję makijaż
    • to co robi na buzi
    • ciężko go zmyć
    • nie domywa dokładnie makijażu
    Rzonka
    21 marca 2023 o 17:52
    Bardzo słaby
    Myślałam że olejku do demakijażu nie da się spiedzielić, ale jednak się da. Używam od kilku dobrych lat olejków do demakijażu, dlatego, że wspaniale rozpuszczają one makijaż - używanie ich to sama przyjemność. Ten produkt również dobrze to robi, jednak jest w nim coś tak ciężkiego, że trudno go zmyć nawet żelem do oczyszczania. Trzeba to zrobić kilkukrotnie, bo inaczej cały czas czuć tłusty film na twarzy, jak po jakimś oleju kujawskim. Nigdy wcześniej się z takim czymś nie spotkałam. Jako, że nie lubię marnować kosmetyków to zmieszałam go z moim ulubionym olejkiem do demakijażu z Miya, i wtedy jakoś dało się tej mieszanki używać. Przez ten problem ze zmywaniem nie mogę tego olejku niestety polecić. Podejrzewam, że gdyby to był mój pierwszy tego typu produkt do demakijażu to natychmiast bym się zraziła i wróciła do płynu micelarnego i wacików.
    Ann976
    1 lipca 2022 o 18:09
    Nie do zmycia
    Olejek kupiłam do pierwszego etapu dwuetapowego oczyszczania twarzy. Ma estetyczną, ładną i lekką (co ważne przy letnich wyjazdach) butelkę z pompką. Jedna pompka to aż za dużo na jedno mycie. Olejek ma delikatny zapach malin, który też mi bardzo odpowiada. Zmywam nim zarówno spf, jak i makijaż. Ten drugi pod wpływem olejku zbiera się w takie grudki, ale trzeba mu przyznać, że zmywa z twarzy wszystko jak należy - łącznie z tuszem z rzęs. Niestety, oczy mnie po nim szczypią mocno - łzawię przez dłuższą chwilę, mimo że moje oczy nie są jakoś szczególnie wrażliwe. Problem z nim jest taki, że pozostawia naprawdę tłusty film na twarzy i trzeba się trochę postarać, żeby go zmyć. Mimo tego nie zapycha skóry, chociaż moja skóra ma takie tendencje. Używałam go zarówno zgodnie z instrukcją, na suchą skórę, jak i na już zwilżoną, pozbyć się tego dziada z twarzy to prawdziwe wyzwanie. Nie sądzę, żebym kupiła go ponownie ze względu na tę tłustą warstwę oraz dosyć wysoką regularną ceną.
    Maze
    20 czerwca 2022 o 14:40
    Całkiem ok
    Niezły olejek. Trochę kopiuje ten z Miya. Nieźle zmywa makijaż, niestety pozostawia tłustą warstwę, którą ciężko zmyć. Ma ładny zapach, jest delikatny dla skóry.