Płyny do demakijażu

Lirene Dermoprogram Kojący płyn micelarny 3 w 1

• 30 listopada 2023 o 19:10
    Przeciętniaczek
    Płyn micelarny Lirene dość skutecznie zmywa makijaż. Nakładam na codzień dość lekki makijaż i krem z filtrem. Taki rodzaj makijaży zmywa raczej dobrze. Lekko piecze w oczy, więc staram się, żeby się tam nie dostawał. Kojącego efektu nie dostrzegam, ale moja skóra ogólnie nie jest reaktywna. Produkt dobry, niekoniecznie szałowy. Ogółem polecam, ale raczej nie powtórzę.
    Zalety:
    • Dość skutecznie zmywa makijaż
  • 29 marca 2023 o 14:31
    Idealny dla mojej cery
    Płyn micelarny doskonale oczyszcza moją skórę z makijażu i resztek zabrudzeń. Nie podrażnia mojej cery, nie piecze. Jest dla niej łagodny, wręcz ją koi. Moja skóra bardzo go lubi, czuję że po nim moja cera jest dobrze oczyszczona i gotowa do dalszych etapów oczyszczania i pielęgnacji. Stosuję codziennie, nawet najtrwalszy tusz do rzęs nie sprzeciwi się tej wodzie. :) Bardzo dobra cena w stosunku do jakości. Jak najbardziej polecam do wrażliwców!
    Zalety:
    • koi i łagodzi podrażnienia
    • jest bardzo łagodny dla skóry
    • dla każdej cery :)
  • 20 marca 2023 o 15:12
    Taki sobie
    Płyn micelarny zakupiłam w promocji w drogerii. Produkt miał mieć działanie oczyszczające, kojące i odmładzające. Ja niestety odmłodzenia nie odnotowałam, z oczyszczaniem z makijażu tez szału nie ma. Zdecydowanie wolę w tym względzie olejek Garniera. Droższy ale tam widać efekt oczyszczania z makijażu. Na plus w olejku Lirene jest łagodzenie podrażnień. Po aplikacji produktu można odczuć ukojenie dla skóry i wyciszenie drobnych zmian. Bardzo odpowiada mi również delikatny różany zapach olejku. Reasumując, dla mnie ten olejek to produkt przyzwoity ale pod kątem dawania skórze ukojenia. Jako produkt służący usuwaniu makijażu nie sprawdził się u mnie. Stąd 3 gwiazdki w ocenie.
    Zalety:
    • ładnie wycisza podrażnienia cery
    • pieknie pachnie
    • ma dość rozsądną cenę
    Wady:
    • słabo oczyszcza twarz z makijażu
  • 2 marca 2023 o 20:19
    Dobry produkt
    Płyn kupiłam na promocji w Rossmannie. produkt ten posiada dość dobry skład, gdyż zawiera betainy, które pozytywnie wpływają na stopień nawilżenia skóry. Płyn zawiera również ekstrakt z kwiatów róży stulistnej, a także gluconolactone, który działa przeciwstarzeniowo. Jeżeli chodzi o składniki, które są niezbyt mile widziane to przede wszystkim substancje zapachowe, które czasem mogą uczulać. Stosując go nie zauważyłam występowania podrażnień i powstawania stanów zapalnych. Co do efektów po użyciu płynu to skóra jest gładka, napięta i nawilżona. Podkład zmywa bez problemów jednak by zmyć tusz trzeba więcej czasu i cierpliwości, gdyż zajmuje to trochę czasu. Mniej więcej do zmycia całego makijażu potrzebuje 4 płatków kosmetycznych co świadczy o tym, że płyn jest średnio wydajny. Podsumowując lubię ten produkt z powodu przyjemnego komfortu jaki zostawia na buzi, rzadko noszę mocne makijaże więć produkt ten daje sobie radę dobrze ze zmywaniem makijażu codziennego. Polecam wypróbować ten produkt, gdyż myślę że jest dobrym produktem.
    Zalety:
    • nawilżona gładka skóra
    • nie podrażnia
    • nie powoduje powstawania wyprysków
    • uspokaja skórę
    Ann_ek
    21 lutego 2023 o 10:59
    Fantastyczny. Doskonale domywa, jest przy tym bardzo delikatny
    Miałam kiedyś przyjemność przetestować płyn micelarny Lirene, wersję z aloesem (to było moje pierwsze testowanie z Wizażu, więc pozostał mi sentyment). Byłam z tamtego produktu bardzo zadowolona, więc widząc tę wersję na drogeryjnej półce postanowiłam się skusić i sprawdzić, czy też będzie mi odpowiadała. I muszę powiedzieć, że jest chyba nawet lepsza! Mam cerę mieszaną, z przetłuszczającą się strefą T, ale w ostatnich miesiącach często też przesuszoną. Do tego jest wrażliwa, reaguje zaczerwieniem i szczypaniem na skrajne temperatury czy niektóre kosmetyki. Na pewno nie jest łatwa ani bezproblemowa w pielęgnacji. Produkt znajduje się w dużej, plastikowej butli o pojemności 400 ml. Jest wykonana z przezroczystego plastiku, co bardzo mi się podoba, bo na bieżąco widać zużycie produktu. Etykieta w kolorze bieli i różu, bardzo ładna i schludna oraz czytelna. Plastik dobrej jakości, gruby, nic się z nim nie dzieje. Etykieta również trwała, nie odkleja się, napisy nie zmazują. Dozownik super- dziurka jest niewielka, produkt łatwo wylać precyzyjnie na wacik. Zamykanie na klik, nie wiem czy wytrzymałby w podróży, bo nie sprawdzałam, ale na łazienkowej półce sprawdza się świetnie. Butelka wygodnie leży w dłoni. Naprawdę co do opakowania nie mam żadnych uwag, wszystko działa jak należy, a i wygląda bardzo dobrze. Płyn micelarny ma postać po prostu wody i jest bezbarwny. Nie lepi się, nie pozostawia na skórze klejącej warstwy. Ma lekki, delikatny, różany zapach. Być może pozostaje on na skórze, tego nie wiem, bo micele i tak zawsze zmywam dodatkowo żelem bądź pianką. Jest to produkt wydajny, mnie wystarczą 3 waciki do wstępnego oczyszczenia twarzy, oczu i szyi. Świetny skład, 99% składników jest pochodzenia naturalnego. Producent dość dużo nam obiecuje. O ile nie jestem w stanie zweryfikować zapewnienia o odmłodzeniu skóry :) o tyle inne kwestie- jak najbardziej. Zgodzę się z tym, że nie wysusza, twarz po aplikacji jest przyjemnie miękka i nawilżona. Pamiętajmy jednak, że płyny micelarne ZAWSZE zmywamy, nie powinny zostawać na skórze, więc niech Was to nawilżenie nie zwiedzie na manowce. Ma też właściwości łagodzące, a już na pewno nie podrażnia, nie zapycha. No i wisienka na torcie- jest szalenie skuteczny. Usuwa makijaż, nawet ten bardziej trwały, zastygające podkłady czy mocne żele do brwi. Z kilkoma warstwami tuszu do rzęs też sobie świetnie radzi. Jak i z eyelinerami. Co ciekawe, jako jeden z nielicznych nie szczypie w oczy. Moje są naprawdę bardzo wrażliwe, więc wiem co mówię. Świetnie, że jednym produktem możemy skutecznie zmyć całą twarz. Nie wymaga pocierania, wystarczy przyłożyć mokry wacik i chwilę poczekać, ewentualnie mocniej docisnąć i gotowe. Bardzo, bardzo się polubiliśmy. Nie podlega dyskusji, że jeszcze kiedyś do niego wrócę.
    Zalety:
    • skutecznie usuwa makijaż, również oczu
    • bardzo łagodny i delikatny, nie podrażnia, nie zapycha
    • nie szczypie w oczy
    • nie wysusza
    • nie zapycha
    • nie szczypie w oczy
    • wygodne, przezroczyste opakowanie
    • delikatny, przyjemny zapach
    • konsystencja wody, nie lepi się
    • wydajny
    • naturalny skład
    Wady:
    • trudno zweryfikować obietnice producenta o odmładzaniu :)