Tampony

Carrefour Tampony higieniczne Super

• 1 października 2022 o 8:42
    Jak dla mnie - na poziomie O.B
    - tampony jako jedyne poza tymi z OB otwierają się w mig już po jednym przekręceniu, co jest mega na plus, bo z niektórymi trzeba się namęczyć - chłonność oceniam na dużą, wiadomo zależy od okresu, ale u mnie w 3 pierwszych dniach najbardziej obfitych spisują się bardzo dobrze - aplikator jest bardzo wygodny, z łatwością aplikuje się go i wyjmuje, nie wyczuwam go podczas użytkowania - świetna cena (5zł z groszami) za 32sztuki to super sprawa, bardzo ekonomiczna paczka przy mojej obfitości starcza na 2 a czasem nawet na 3 miesiące Polecam. ;)
  • 1 marca 2022 o 17:49
    Ogólnie w porządku, ale zdarza się, że przeciekają
    Mam zaufanie do produktów, które są sygnowane przez sieć supermarketów, bo często miałam okazję przekonać się na własnej skórze, że takie towary są porównywalnej jakości co produkty znanych marek. Tym razem postanowiłam przetestować tampony Carrefour. Używam tamponów podczas pierwszych trzech dni okresu, kiedy krwawienie jest najbardziej obfite. Zabezpieczam się dodatkowo podpaską, bo czuję się bezpieczniej z myślą, że nie zaliczę żadnej wtopy z przeciekiem. Wersja super jest w porządku pod względem ochrony, jednakże nie raz zdarzyło mi się, że tampony przeciekały, mimo iż w połowie były w nienaruszonym stanie przez krew menstruacyjną. Taka sytuacja zdarzyła mi się ok. co 4-ty tampon. Tampony są wygodne, ale raczej wyczuwalne. Struktura jest zbita, sznureczek dobrze przymocowany, tampon wygląda naprawdę solidnie. Opakowanie jest dość duże i mi wystarczyło naprawdę na długi czas. Każdy tampon jest zapakowany w folię, którą czasami bardzo ciężko zdjąć. Nie powiem bywa to irytujące. Tak poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń do opakowania. Tampony nie są perfumowane co uważam za duży plus. Ogólnie przez kilka miesięcy testowania uważam, że są to tampony godne uwagi i stanowią całkiem niezłą alternatywę dla droższych konkurentów. Uważam, że w tej cenie warto wypróbować.

Zobacz także inne Tampony