Kosmetyki na rozstępy dla kobiet w ciąży i karmiących

AA Mommy, Wzmacniający balsam przeciw rozstępom

• 16 kwietnia 2025 o 11:22
    Totalne NIE
    Niestety, ten produkt kompletnie mi się nie sprawdził. Mam wrażliwą skórę więc zawsze liczę na delikatne, łagodzące działanie w szczególności przy produktach dedykowanych mamom. Tymczasem po nałożeniu balsamu skóra zaczęła mnie swędzieć i pojawiło się uczucie dyskomfortu. Używałam go kilka razy, żeby dać mu szansę, ale niestety nic się nie zmieniło. Z przykrością muszę stwierdzić, że to nie był dobry wybór w moim przypadku.
    Zalety:
    Wady:
    • efekty niepożądane
  • 11 kwietnia 2025 o 18:21
    balsam
    Używałam AA Mommy – Wzmacniającego balsamu przeciw rozstępom i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Ma lekką konsystencję, szybko się wchłania i nie klei się do ubrań, co jest dla mnie ogromnym plusem. Skóra po nim jest wyraźnie bardziej napięta, nawilżona i elastyczna. Stosowałam go regularnie w ciąży i zauważyłam, że rozstępy pojawiały się dużo mniej niż się spodziewałam. Do tego balsam ma delikatny, nienachalny zapach, idealny dla wrażliwego nosa przyszłej mamy. Zdecydowanie polecam
  • 4 kwietnia 2025 o 8:44
    Nie uchroni przed rozstępami
    Balsam AA Mommy wzmacniający przeciw rozstępom to produkt, który z pewnością docenią przyszłe mamy borykające się z suchością i swędzeniem skóry w trakcie ciąży. Jego lekka, ale jednocześnie nawilżająca formuła przynosi ulgę i pomaga złagodzić dyskomfort, co jest niezwykle istotne w tym wyjątkowym okresie. Regularne stosowanie sprawia, że skóra staje się bardziej miękka i elastyczna, a uczucie napięcia i przesuszenia znika. Jednym z największych atutów tego balsamu jest jego hipoalergiczna formuła oraz dobry skład, który został opracowany z myślą o delikatnej i wrażliwej skórze kobiet w ciąży. Dzięki temu produkt minimalizuje ryzyko podrażnień i jest bezpieczny nawet dla osób ze skłonnością do alergii. Dodatkowym plusem jest wygodne opakowanie w formie tuby, które ułatwia aplikację i pozwala na higieniczne dozowanie odpowiedniej ilości kosmetyku. Niestety, mimo regularnego stosowania, balsam ten nie spełnia w pełni swojej głównej funkcji – nie zapobiega skutecznie powstawaniu rozstępów. Jego działanie w tym zakresie okazuje się zbyt słabe w porównaniu do innych kosmetyków dedykowanych kobietom w ciąży. Dlatego może być dobrym wyborem dla tych, które szukają nawilżenia i ukojenia, ale jeśli zależy Ci na skutecznej profilaktyce rozstępów, warto rozważyć mocniejsze preparaty dostępne na rynku.
  • 30 marca 2025 o 9:54
    Przydatny na początku ciąży
    Wzmacniający balsam przeciw rozstępom Od firmy AA zakupiłam na początku ciąży by od samego początku zapobiegać rozstępom. Opakowanie jest klasyczne, tubka biała z przyjemną grafiką. Tubkę można postawić na główce co ułatwia dozowanie balsamu przy jego końcówce. Konsystencja jest dość treściwa, potrzebuje trochę czasu na wchłonięcie. Rozprowadza się z łatwością, ma subtelny zapach który nie drażni, mi nie przeszkadzał na początku ciąży, aczkolwiek w drugim trymestrze będę stosowała bezzapachowe preparaty. Balsam dobrze nawilża lecz nie na długi czas, trzeba powtarzać balsamowanie w ciągu dnia by mieć dobrze nawilżoną skórę. Ja mam dość suchą skórę, która potrzebuje mocniejszego nawilżenia. Balsam sprawdził się na początku ciąży gdzie skóra jeszcze nie była bardzo rozciągnięta i nie potrzebna głębokiego nawilżenia. Dobrze sprawdził się zapobiegawczo. Cena jest atrakcyjna produktu.
    Zalety:
    Wady:
    • Zbyt słabo nawilża
  • 22 sierpnia 2024 o 17:22
    Działa nie tylko dla kobiet w ciąży
    Hej dziewczyny! Dziś recenzuję AA Mommy, Wzmacniający balsam przeciw rozstępom. Moja ciąża była bardzo dużo lat temu, ale od jakiegoś czasu zmagam się z zespołem jelita drażliwego (IBS), przez co mój brzuch często bywa wzdęty. To sprawia, że skóra na brzuchu jest naciągnięta i stare rozstępy zaczęły być bardziej widoczne, co skłoniło mnie do wypróbowania tego balsamu. Balsam ma przyjemną, kremową konsystencję, która łatwo się rozprowadza i wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. To duży plus, bo nie muszę czekać długo, aby ubrać się po aplikacji. Produkt ma subtelny, przyjemny zapach, który jest świeży i nie przytłaczający – idealny do codziennego stosowania. Jeśli chodzi o działanie, to muszę przyznać, że balsam naprawdę robi różnicę. Skóra stała się bardziej elastyczna i nawilżona, co widać gołym okiem. Rozstępy stały się mniej widoczne i wygładziły się, co jest ogromnym plusem. Efekty są widoczne już po kilku tygodniach stosowania, a skóra wygląda zdrowiej i bardziej jędrnie. Dodatkowo, balsam wzmacnia skórę, co jest ważne przy częstych wzdęciach i zmianach w obwodzie brzucha. Pomaga utrzymać jej kondycję i zmniejsza dyskomfort związany z napięciem skóry. Podsumowując, AA Mommy Wzmacniający balsam przeciw rozstępom to świetny produkt, który rzeczywiście działa. Dzięki jego regularnemu stosowaniu zauważyłam znaczną poprawę w kondycji skóry i zmniejszenie widoczności rozstępów. Jeśli macie podobne problemy, zdecydowanie warto go wypróbować – efekty są naprawdę godne uwagi!