Podkłady

Vipera Renew Skin 24H Full Coverage Foundation Podkład do twarzy

Vipera Renew Skin

• 10 maja 2023 o 12:08
    Kosmetyk z instukcją obsługi
    Zakupiłam podkład w Dealz, z ciekawości po tym jak konturówka Ikebana okazała się cudowna. Podkład występuje w dwóch opcjach - do skóry suchej i do skóry tłustej. Wzięłam do skóry tłustej, moja skóra jest mieszana i moim niezmiennym ulubieńcem od lat jest Maybeline Fit Me to skóry tłustej. Podkład pierwszy raz nałożyłam tak jak zawsze, na krem Soraya hydrożel w wiatminą C, najpierw rozsmarowałam palcami ... i to był koniec. Zrobiły się kluski. Po zmyciu nałożyłam na twarz nawilżające serum, podejrzewając, że potrzeba więcej poślizgu gdyż podkład szybko wysycha. Na serum było już lepiej ale Po szybkim roztarciu palcami chciałam doklepać gąbką. Dotyk gąbki odklejał podkład, sytuację uratował korektor. Kolejnego dnia nałożyłam go na krem z filtrem UV który jest tłuściejszy i już poszło dobrze. Jednak żeby idealnie go rozprowadzić należy użyć dłoni, rozsmarować i doklepać palcami - gąbka odkleja podkład. Należy go przypudrować gdyż nie zastyga. Kosmetyki suche przyjmuje dobrze ale nie na nosie, tam trzeba być uważnym gdyż podkład się ściera po dotknięciu pędzlem. Jak już wykonam wszystkie zabiegi to wygląda na twarzy wspaniale. Wyświeca się po kilku godzinach - około 7-8 ale mi to nie przeszkadza, wystarczy odcisnąć. Będę go używać tylko dlatego, że ma bardzo dobry kolor (02), wygląda ładnie, oraz dlatego że go mam. Nie kupię ponownie, chyba że może sprawdzę ten do skóry suchej.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • kolor
    • wygląd po odpowiednim nałożeniu
    Wady:
    • wymaga znalezienia metody aplikacji
    • raczej nie na szybko chyba, że pod koniec opakowania nabierze się wprawy ;)
    • formuła się marze, roluje, ciężko rozprowadza, ściera się
    • potrzeba go użyć dość dużo bo mała ilość znika i nie ma krycia
  • 16 września 2021 o 20:33
    Dramat
    Przyznam szczerze, że nie jestem wymagająca jeśli chodzi o podkady, zależy mi tylko na dobrej aplikacji i możliwości budawania krycia. Ten podkład ma bardzo tępą konsystencję - przy dokładaniu ściera się z twarzy, brzydko roluje - na żuchwie i lini włosów wygląda wręcz brudno. Jedyny plus to to, że jak już się z uda go nałożyć (oprócz nosa, tutaj zawsze jest dramat) to wygląda jak druga skóra. Gama kolorystyczna też dosyć szeroka. Zakupiłam go w Dealz.
  • 16 września 2021 o 18:06
    Vipera, Remew Skin 24H Full Coverage Foundation
    Najlepszy podkład jakiego używałam ostatnio. Lekki, łatwo się nakłada, fajnie kryje, niezła cena, wydajny, każda kobieta powinna spróbować tego podkładu. Polecam zakup tego produktu.
    Zalety:
    • Lekki, dobrze kryje, nie jest drogi