Podkłady

Oriflame The One, Illuskin Aquaboost Foundation SPF 20 Ultralekki podkład

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 maja 2023 o 21:22
    Do codziennego makijażu
    Podkład od Oriflame znajduje się w poręcznym, szklanym opakowaniu z pompką o pojemności 30ml. Wybrałam odcień Vanilla Neutral, bo było słuszną decyzją, bo jestem posiadaczka jasnej cery. Produkt ma gładką konsystencję, odpowiednio gęstą. Dzięki temu łatwo się go aplikuje. Podkład dobrze "zgrywa się" z kolorytem twarzy. Nie wysusza jej. Krycie określiłabym jako lekkie. Trwałość jest przyzwoita. Mogę polecić.
    Zalety:
    • kolor
  • 27 marca 2023 o 9:37
    Ciekawy podkład - odcień Vanilla - recenzja po zastosowaniu próbki
    Miałam odcień Vanilla, który jest bardzo ładny, neutralny kolor, bardziej w kierunku ciepłego, ale nie z chamskim żółtym tonem. Konsystencja nie za gęsta, nie za rzadka. W zapachu raczej neutralny, może delikatnie wyczuwalny, ale przyjemny. Jest to lekka propozycja na codzień, która nie zakryje wszystkich niedoskonałości, bardziej ujednolici koloryt. Co prawda nie zakrywa wszystkich niedoskonałości, ale jak na swoją lekką konsystencję jest to zadowalający efekt. Zapewnia promienność, sprawia wizualny efekt zdrowej skóry, lekko rozświetlonej. Uczucie nawilżenia jest przyjemne, produkt nie przesusza. Na by odporny na wilgoć, no i chyba coś w tym jest, bo rzeczywiście ładnie się trzymał na twarzy. Dodatkowo posiada SPF 20, co zawsze jest fajnym dodatkiem w kosmetyku.
    Zalety:
    • ładny kolor (odcień Vanilla)
    • lekka konsystencja
    • ujednolica koloryt
    • promiennie, zdrowo wyglądająca cera
    • ma SPF20
    • nawilża
  • 23 grudnia 2020 o 21:14
    Miłe zaskoczenie
    Używa od:próbka
    Ogólnie nie byłam przekonana od dłuższego czasu do produktów Oriflame, ale stwierdziłam że warto spróbować jeszcze raz. Ostatnio dostałam próbkę podkładu w kolorze Ivory. Próbka wystarczyła mi na 2-3 użycia. Bardzo fajnie się go nakładało. Podkład ma fajne, lekkie krycie co mi akurat odpowiada. Nie ma po nim efektu maski. Nie zapchał mnie i nie uczulił. Nie zauważyłam szybkiego wyświecania i przetłuszczania się, Od razu po nałożeniu na skórę kolor jest bardzo ładny i efekt jest naturalny. Jedyny minus tego podkładu, że szybko ię utlenia i kolor staje się delikatnie pomarańczowy na twarzy.
    Renafff
    14 sierpnia 2020 o 9:59
    podkład od oriflame
    Podkład zakupiłam u konsultantki za jakieś 20 zł. Jaki on jest? Na pewno nie sprawdzi się dla kogoś kto lubi mocne, matowe krycie. Nie sprawdzi się również w przypadku osób mających przebarwienia i ślady potrądzikowe, ponieważ ten podkład jest naprawdę bardzo lekki i krycie ma minimalne. Idealny będzie na upalne dni, gdyż nie daje efektu maski. Z uwagi na to, że mam cerę mieszaną, lubię po jego nałożeniu zmatowić sobie twarz pudrem w kamieniu.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • cena,
    • lekkie krycie.
    Wady:
    • bardzo lekkie krycie,
    • pozostawia tłustą powłokę
  • 28 maja 2020 o 7:50
    Jak dla mnie więcej szkody niż pożytku
    CENA: Podkład kupiłam w zestawie na promocji i z tego co pamiętam jego cena wynosiła wtedy około 10 zł, więc cena była niska. OPAKOWANIE: Szklana butelka z fioletową nakrętką z dozownikiem, minimalistyczny desing. Nie wiem czy każdy aplikator tak ma czy z moim było coś nie tak, ale strasznie się zacinał i "pluł" podkładem. Trzeba było uważać, aby się nie zabrudzić latającym dookoła fluidem. Osobiście wolę plastikowe opakowania, które ewentualnie można rozciąć i wydobyć resztki podkładu. Przy szklanej butelce nie ma takiej możliwości. FORMUŁA: Formuła wydaje się w porządku, posiada SPF 20, więc to bardzo na plus. Z obawy na to, że podkład oksyduje wzięłam najjaśniejszą wersję. Trochę się zdziwiłam, bo podkład nie ściemniał, a kolor okazał się zbyt jasny nawet jak dla takiego bladziocha jak ja. KONSYSTENCJA: Lekka, dość rzadka. APLIKACJA I EFEKT: Podkład nakładam zazwyczaj gąbeczką, nie zauważyłam zbyt dużego wchłaniania się fluidu w nią. Przy nakładaniu na twarz trzeba uważać, aby dokładnie w każdym miejscu WKLEPAĆ produkt, ponieważ nawet najmniejszy ruch pociągający robi bardzo widoczne smugi. Ja miałam problem z aplikacją go w takich miejscach jak skrzydełka nosa, bo robił mi prawie za każdym razem placki wokół. Strasznie się odbijał przy tym, nawet jeśli starałam się go wklepać. Na buzi moim zdaniem daje krycie znikome choć w miarę wyrównuje koloryt cery, za to ładnie podkreśla "nawilżenie" skóry i ją rozświetla dając wrażenie jakby była mokra. TRWAŁOŚĆ: Szybko się ściera, najlepiej jest nie dotykać twarzy, bo każde maźnięcie czy pociągnięcie ściąga warstwę pokładu i widać straszne placki. Po kontakcie z wodą robi straszne smugi, wydaje się jakby spływał z buzi. Podkład nie wchłania się w skórę tylko osadza się na niej i mam wrażenie ślizga, dlatego tak się dzieje. ALERGIA/PODRAŻNIENIA: Z przyzwyczajenia nakładając podkład nakładam go również na powieki (zamiast bazy czy korektora pod cienie), aby zaoszczędzić czas. Zazwyczaj nakładam pozostałości, tak zwane resztki fluidu. I o Cię Panie!!! TRAGEDIA! Oczy pieką, swędzą! To co się tak starannie nakładało spływa, a podkład po kontakcie z łzami robi długie, białe smugi... Raczej omijałabym takie miejsca, jeśli chodzi o aplikację akurat tego podkładu. Zaznaczę, że nigdy nie miałam takiego problemu z żadnym fluidem, a tutaj MASAKRA! KOMPATYBILNOŚĆ Z INNYMI KOSMETYKAMI: Nie zauważyłam większych problemów z gryzieniem się innych produktów z tym podkładem.
    Zalety:
    • NIE OKSYDUJE
    • NIE GRYZIE SIĘ Z INNYMI PRODUKTAMI
    • OCHRONA SPF 20
    • LEKKA KONSYSTENCJA
    • WYRÓWNANIE KOLORYTU SKÓRY
    Wady:
    • CENA
    • SZKLANA BUTELKA Z, KTÓREJ CIĘŻKO WYDOBYĆ RESZTKI PODKŁADU
    • DOZOWNIK, KTÓRY PLUJE PODKŁADEM ZAMIAST GO W ODPOWIEDNIEJ ILOŚCI DOZOWAĆ
    • PRAKTYCZNIE ZNIKOME KRYCIE
    • PODCZAS APLIKACJI ROBI PLACKI I SMUGI
    • UCZULA I PODRAŻNIA OCZY
    • NIETRWAŁY