Wody perfumowane damskie

Tilda Swinton Etat Libre d'Orange Like This Woda Perfumowana 50ml

• 8 stycznia 2021 o 8:32
    Rozczarowanie
    Używa od:próbka
    Naczytalam sie o tym zapachu i naogladalam przepieknych zdjec na Istagramie. Bylam urzeczona... Zapach domu, bezpieczenstwa, Szkockich Highlandow wiosna, ziolowego orgodka Babci - bo tak to opisywala Tilda Swinton- no nie moglam sie oprzec by nie wyprobowac. Na szczescie cena byla zbyt wysokoa, by zamowic cala butle w ciemno, wiec zamowilam probke. Pierwszy spray i wyczuwam wyraznie note surowego imbiru, piekaca i czysta. Potem pojawil sie zapach palonego drewna, ale nieprzyjemny. Raczej przypominajac zapach zapalone zapalki..Zgaduje, ze to suchatki (czyli niesmiertelnik) bo kojarze te nute z suchych bukietow. Po kilku minutch zapach zmienia sie w przyjemny kosmetyczno-szamponowy (troche podobny do odzywki Loreal zamieszczanej razem z farba do wlosow). Rozumiem, ze idea zapachu jest taka, by byl on "twoj" wiec siedzi bardzo blisko skory. Trzeba wsadzic nos w nadgarstek, zeby go poczuc. Calkiem wyparowal po jakiejs 1,5 godziny i zadne wchawiwania nie daly rady go wytropic. Jestem rozczarowana i czuje ulge, ze nie zakupilam pelnego opakowania w ciemno..
    Zalety:
    • Piekna kampania reklamowa
    Wady:
    • Trwalosc
  • 17 marca 2018 o 18:42
    Imbirowy cud
    What does your fragrance smell like ? Like this. What does your fragrance feel like ? Like this. What will I do with this fragrance ? Like this. It's an idea that makes me very, very warm and happy... No musiałam zacząć opisem Tildy. Jakże to genialna babka jest. Wcale się nie dziwie , iż ElDo postanowiło zaprosić ją do swojego świata...Chociaż to w sumie Tilda zaprosiła ich do swojego. Zbuntowana arystokratka , niesamowicie inteligentna kobieta , gra całą sobą- gra przejmująco- nie mogę oderwać wzroku od niej na ekranie- nie przez jej Genderowski wygląd , gra hipnotyzująco. Zaprasza nas do swojego domu w niedzielne popołudnie... Osobiście ten zapach nie kojarzy mi się z miłością. Ja go odbieram przez pryzmat twórczości Rumiego- Tilda zawsze podkreśla , że to on był jej inspiracją gdy komponowała zapach : Rumi - bezpieczny dom , metafizyka , namacalna obecność siły wyższej w życiu- wielkie tak . Wszystko w tym zapachu jest Ale po kolei Wyobraźcie sobie mały domek na wzgórzu . Siedzicie przy kominku, macie na ramionach zarzucony ulubiony pled i przygryzacie młodą marchewkę , patrząc na igrający w kominku ogień Taki jest początek tego zapachu surowa tarta marchewka , akord bawełny i smuga czarnego dymu..Jest bezpiecznie i błogo , ale to się zmieni...Bo nawet w najbardziej bezpiecznym domu pojawiają się chwile smutku- tutaj tym smutkiem jest wetiwer- jaki on jest suchy , aż chciałoby się go złamać , czuć , że on spokój zapachu próbuje zakłócić , z nerwów otulacie się pledem szczelniej , dorzucacie drwa do kominka , prosicie o harmonię... Prośba spełniona- Na scene wkracza dynia. Najpierw dojrzała ale zimna , po chwili robi się kremowa , łagodna ale dość szybko marszczy się i schnie - zaczynamy czuć akord pestek z dyni... Metafora życia i śmierci od młodości po proch , od świeżego owocu do pestki- takie rzeczy dzieją się przecież w domu z każdego z nas , przemijanie , kropla żalu.. Ale w domu mamy przecież i piękne chwile- radość , łzy szczęścia, beztroska- tutaj jest tym Imbir tona świeżego imbiru wysypana na podłogę pełną dyniowych pestek... Kwintesencja zapachu ''To be ginger of something'' Wielka rzecz , to nawet nie jest zapach to jest filozofia życia Tildy włożona w standardową prostą butle od Eldo Piękne , całkowicie niszowe , odjechane , z przesłaniem- piękne
    • flakon
    Wady:
    Mikmal
    16 marca 2018 o 21:18
    Zdarza się, że go nałożę....
    Like This ETAT LIBRE D'ORANGE- jest to wynalazek Tidly Swinton, która z całym zaangażowaniem oddała swoje uczucie w ten zapach. Godny uwagi, polecenia. Ciepły, domowy zapach. Budzący miłe wspomnienia. Wywołuje we mnie uczucie powrotu do ciepła domowego ogniska. Chcesz czuć chwile takiej niewinności, beztroski kiedy byłaś dzieckiem... Jednak należy się z tego wybudzić. Halo wracamy do rzeczywistości... Kompozycja specyficznej woni imbiru złagodzona słodyczą dyni. Doprawiona egzotyczną mandarynką, rudą marchewką, wetywerią i co najważniejsze nutami drzewnymi, które rozkosznie budzą zmysły. Nie wspomniałam o najważniejszym- piżmo wiśnia na torcie kompozycji. Jest to według mnie ekstremalna kompozycja z każdej strony świata. Trafiła w moje ręce ładnych parę lat temu. Flakom niby banalny, przeźroczyste szkło. Co mogę tutaj powiedzieć. Takie coś lubię. Zdecydowanie mi odpowiada. Proste, klasyczne. Zdecydowanie w guście Tidly Swinston. Zapach godny uwagi, polecenia. Trwałość uważam za średnio dobrą. Jednak idzie wybaczyć. Używanie i częste nakładanie zapachu na siebie czysta przyjemność....
    Zalety:
    • piękno tkwi w naturze i prostocie
    laura_x
    10 marca 2016 o 9:19
    Niszowa synestezja
    Nie zaprzeczę, że spodziewałam się po Like This czegoś bardziej oryginalnego. Początek jest kwiatowy i żółty, po skórze wędruje też heliotrop, ale najbardziej czuć tam kolor żółty i koniec. Z czasem wzmacnia się zapach róży, a także imbiru, całość staje się bardziej gorzka. Żółty ciemnieje dzięki cięższym składnikom i dyni, zamieniając się na końcu w barwę pomarańczową. Mam wrażenie, że Like This każe nam więcej myśleć o barwach niż o zapachach, jest to bardzo ciekawy zabieg, ale to wciąż za mało, żeby mnie zaskoczyć. Perfumy nie są moim zdaniem trudne w odbiorze, są ciepłe i smaczne, na mnie mocno przyskórne (co uważam za minus), dopiero nosem przy skórze można wyczuć ich wielowymiarowość. Z daleka zaś pachną nieco.. kulinarnie. Używam tego produktu od: 1m-c Ilość zużytych opakowań: 30ml
  • 19 stycznia 2016 o 12:20
    Jesień, ach to ty
    Zapach - kameleon. Zapach, który zmienia płeć, w zależności od tego, do kogo się przytuli. Zakochałam się. Zapach otwiera się po męsku - zadymiony cygarami i palącym się drewnem pub czy może klub, gdzieś na dębową podłogę rozlała się whisky, pachnie rozgrzaną skórą, którą obito fotele. A potem zaczyna swoją wędrówkę w dwie strony. U mojej mamy to zdecydowanie szkocki pub, daleko na północy, gdzieś pod Aberdeen. Whisky jest dymna i gorzka, skóra mimo wyprawienia twarda i spękana. Szkot najpierw zdrowo się zaprawił, hulał pół nocy, a teraz wraca do domu, przez wrzosowiska, między skałami i jeziorami. To już listopad, trawę i powierzchnię ścięło lodem, pachnie przymrozkiem, skałami i mokrą stalą (skąd on wziął pistolet?). Szkot gwiżdże stare piosenki o dawaniu łupnia Angolom. I powolutku, powolutku trzeźwieje. Wraca do domu. Znika skóra, whisky staje się wspomnieniem, pierwsze miejsce zajmuje stare, podeschnięte drewno. U powały suszą się zioła, w tle wyczuwalny jest placek dyniowy. Szkot (teraz dopiero widać, jaki to przystojniak) śpi w starym wygodnym fotelu. U mnie Like This to kobieta piekąca placek dyniowy. Owszem, wyczuwa się drewo i skórę i whisky, ale w domowych konotacjach. Whisky szybko odparowuje (widać dodano jej do ciasta), na pierwszy plan wychodzi dym z palonego drewna, suche zioła i coraz mocniejszy placek dyniowy na kruchym cieście. Czuje się masło, skarmelizowany cukier, pieczoną dynię i przypieczone orzechy włoskie. Może trochę imbiru. Zapach jest ciepły i otulający, jadalny. U przyjaciółki Like This robi się delikatny i słodki. Whisky znika, zostawiając na chwilę świeżo starty imbir i sugestię dyni, aby rozwinąć się w kandyzowane owoce w syropie i świeże kwiaty. Tak, to jeden zapach. Jeden i ten sam. Czy już mówiłam, że się zakochałam? Używam tego produktu od: pięciu miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie