Peelingi do ciała

Laq LaQ Peeling Myjący do Ciała Niezapominajka 200 ml FB8B-158DF
LaQ Króliczka Niezapominajka

xiyaa
    22 stycznia 2025 o 23:30
    Peeling co pachnie jak jedne popularne perfumy!
    Ten peeling jest obłędny! Zaczynając od zapachu - piękny, delikatny, świeży. Pachnie identycznie jak Prada Paradoxe Virtual Flower. Pachnie dosłownie jak świeże, czyste pranie. Jeśli chodzi o sam peeling - bardzo dobry. Nie za tłusty, idealnie nawilżający. Nie jest silny, nie rysuje mocno działa. Działa wręcz idealnie. Jeśli bym mogła, to kupowałabym ten peeling do końca życia.
    • działanie
    • nie podrażnia
    Vardzia
    9 marca 2024 o 8:49
    Wierutna kwietnia łąka
    Peeling myjący z LAQ kupiłam po obejrzeniu jakiegoś denka na yt. Podeszłam do tego kosmetyku z dużą dozą ciekawości, bo peelingi myjące jakie miałam do tej pory, były konsystencji żelowej. Ten natomiast miał konsystencję bardzo gęstej pasty z mydła z drobinami cukru. Pasta super rozprowadzała na ciele, jednocześnie pieniąc się. Domywała zabrudzenia i nie podrażniała skóry. Ponadto peeling był super wydajny (gramatura 200g, 9 użyć na całe ciało). Zapach... Zapach był kwiatowy. Silnie, kwiatowy, jakby się ktoś położył na kwietniej łące i wdychał sobie niezapominajki w pełnym rozkwicie. Był tak intensywny i tak drażnił nozdrza, że dla mnie śmierdział wierutnie i nie mogłam go zdzierżyć. Na dodatek zostawał na skórze i jeszcze jakiś czas będzie go czuć. Mimo, że trochę stał zapach nie wywietrzał. Kto lubi - będzie zadowolony Opakowanie - ja miałam w formie plastikowego słoiczka. Nie miała przez niego co przelecieć. Plus za wielkość i proporcje - wszędzie się zmieścił. Czy miał działanie antycellulitowe - i ujędrniające - nie specjalnie zauważyłam. Był za to genialnym peelingiem, w konsystencji przyjemnym, w intensywności zapachu już mniej. Czy kupię ponownie -raczej nie. Nie podpasował mi.
    Zalety:
    • gęsta, łatwo rozprowadzająca się, pieniąca formuła
    • dobre właściwości peelingujące,
    • bardzo duża wydajność
    Wady:
    • zapach tak intensywny, że aż drażnił nos - jak ktoś lubi kwiaty będzie mu pasował
  • 24 lutego 2024 o 22:04
    Nie widzę tego działania antycellulitowego i ujędrniającego, ale mimo wszystko peeling jest super! Ma ciekawą strukturę, dzięki której dobrze trzyma się skóry i na dodatek ślicznie pachnie niezapominajkami :).
    Jestem na etapie próbowania wszystkich możliwych peelingów cukrowych jakie tylko nawiną mi się pod rączki. Markę Laq bardzo lubię, więc ten kosmetyk szybko znalazł się na mojej liście życzeń. Mam skórę przesuszającą się, wymaga ona peelingu przynajmniej raz w tygodniu. Taki zabieg pomaga utrzymać mi skórę w dobrej formie i zapobiega wrastaniu włosków po depilacji. Próbowałam zarówno tych cukrowych jak i solnych i po kilku próbach stawiam na te cukrowe. Jestem fanką mocnego złuszczania, ale sól jest dla mojej skóry zbyt agresywna i na dłuższą metę przesusza. Moim osobistym KWC jest peeling pomarańczowo- korzenny od Biolove, ale głód poznawania nowego jest na tyle silny, że pędzę dalej w tym moim testowaniu :). ❤OPAKOWANIE Mamy tutaj prosty słoik z ciemnego plastiku z nakrętką. Ja już załapałam się na nową wersję opakowania, ale miałam przyjemność testować peelingi LAQ w starym opakowaniu. Uważam, że zmiana wyszła jak najbardziej na plus, bo poprzednia wersja opakowań była nieszczelna. Szata graficzna jest po prostu urocza ! Dominuje tutaj ładny, wrzosowy kolor i motyw króliczki. Powiem Wam, że baardzo podoba mi się ten niepowtarzalny styl marki LAQ i do tego te fajne hasła ! Podsumowując, opakowanie jest proste, praktyczne, nie mam do czego się doczepić. ❤PEELING Pierwsze co zwróciło moją uwagę to dosyć gęsta, zbita konsystencja. Producent mówi, że to mus, ale jak dla mnie ta formuła niewiele ma z nim wspólnego, bardziej przypomina mi raczej gęstą pastę. Obawiałam się, że właściwości peelingujące będą słabe, a peeling będzie 'odpadał' od ciała i w większości będzie lądował w wannie. Laq miło mnie zaskoczyło, bo początkowo tępy peeling w połączeniu z wilgocią ciała dobrze przylega do skóry i na prawdę świetnie złuszcza martwy naskórek. W składzie mamy 96% składników pochodzenia naturalnego, a formuła jest wegańska. Peeling ślicznie pachnie, to dosyć intensywne nuty kwiatowe, a dokładnie niezapominajki. W domu rodzinnym miałam masę tych kwiatów w ogrodzie, więc od razu skojarzyłam ten peeling z tymi niepozornymi, maleńkimi kwiatami. W składzie znajdziemy delikatne substancje myjące, które będą delikatnie oczyszczać. Dodatkowo mamy glicerynę, ekstrakt z lnu, płatek owsianych , mleka ryżowego i niezapominajki. Dzięki mnogości naturalnych składników nasza skóra nie tylko będzie dobrze złuszczona, ale też nawilżona i złagodzona. Znajdziemy też ekstrakt z zielonej kawy, imbiru, cynamonu i papryki, które mają zadziałać ujędrniająco i antycellulitowo. ❤MOJE ODCZUCIA Zużyłam całe opakowanie tego peelingu i mam bardzo pozytywne odczucia, pomimo braku właściwości ujędrniających i antycelluitowych. Dzięki konsystencji peeling jest bardziej wydajny niż inne, które miałam do tej pory. Zauważyłam, że w połączeniu z wilgocią ciała kosmetyk nie spada do wanny tylko pozostaje na skórze. Złuszczanie jest mocne, solidne, ja masuję do momentu całkowitego rozpuszczenia kryształków cukru. Skóra po zabiegu jest idealnie gładka, miękka, nie ma konieczności używania balsamu. Zapach baardzo umila zabieg, polecam gorąco miłośniczkom kwiatowych zapachów! Pomimo początkowych niechęci do tego kosmetyku, jestem bardzo miło zaskoczona jego właściwościami. Nie wiem czy sięgnę po kolejne opakowania tego konkretnego wariantu, ale na pewno skuszę się na inne zapachy. Polecam !
    Zalety:
    • dobrze złuszcza
    • delikatnie oczyszcza
    • nie podrażnia
    • skóra jest nawilżona, nie wymaga balsamu po zabiegu
    • peeling dobrze przylega do skóry, nie 'ucieka' do wanny
    • prześlicznie pachnie
    • wegańska formula
    • naturalny skład
    • wygodne opakowanie
    • dosyć wydajny
    Wady:
    • brak ujędrnienia i działania antycellulitowego

Zobacz także inne Peelingi do ciała