Peelingi do ciała

Vianek Seria Czerwona, Ujędrniająco - wygładzający peeling do ciała

• 19 grudnia 2024 o 11:31
    Trafiony prezent!
    Peeling dostałam od mojej koleżanki w prezencie mikołajkowym w tamtym roku i był to strzał w 10! Peeling znajduje się w zgrabnym słoiczku, a pierwsze co czujemy po jego odkręceniu to słodki malinowy aromat. Nie ukrywam, że za każdym razem kiedy go używałam dosłownie miałam ochotę go zjeść. Konsystencja jest gęsta, zbita, peeling nie przecieka nam przez palce kiedy nabierzemy go na dłoń, a to na duży plus, zdecydowanie wolę takie peelingi od tych lejących. Plusem takiej konsystencji jest to, że po nałożeniu na wilgotną skórę nie rozpływa się w momencie całkowicie, ale fajnie można z nim popracować. Drobinki w peelingu to cukier i pestki malin, nie są ani bardzo drobne, ani duże i ostre. W sam raz :) Po zmyciu peelingu na skórze pozostaje przyjemna warstwa, która nie jest ani lepka ani tłusta, ale czuć, że skóra będzie nawilżona. Dzięki temu, że peeling jest dosyć zbity jest też wydajny, starczył mi na dosyć długi czas i bardzo żałowałam, że już się kończy, kiedy dotarłam do dna opakowania. Peeling jest jednym z moich ulubionych, myślę, że jeszcze po niego sięgnę. Jest dostępny zarówno w drogeriach stacjonarnych jak i internetowych za ok 25-30 zł. Myślę, że cena w porządku jak za tak fajny kosmetyk. Z pewnością mogę polecić :)
    • Konsystencja
    • Dobrze złuszcza
    • Nawilża
    • Wydajny
  • 9 stycznia 2024 o 21:47
    Vianek Peeling ujedrniająco-wygładzający
    Peeling do ciała marki Vianek to jeden z lepszych jakie miałam okazję testować. Jego zadaniem jest ujędrnienie i wygładzenie i tak się dzieje. Znajduje się w słoiczku o pojemności 269 g. Bardzo lubię takie opakowania bo można wykorzystać produkt do samego końca. Konsystencja zbita z niewielkimi drobinkami, które fajnie peelingują ciało. Ma przyjemny, delikatny zapach. Posiada naturalny skład, który zawiera drobno zmielone pestki malin oraz cukier. Świetnie radzi sobie z martwym naskórkiem. Olejek cynamonowy, który ma właściwości ujędrniające. Już po pierwszym użyciu, skóra jest delikatna, gładka w dotyku i odpowiednio nawilżona. Po dłuższym stosowaniu widać znacznie zmniejszony cellulit. Jestem bardzo zadowolona i myślę, że to nie ostatnie opakowanie.
    Zalety:
    • działanie
  • 20 września 2023 o 21:37
    Ciekawy produkt
    Ten kosmetyk pachnie jak domowe ciasto lub bułeczki z owocami, tak słodko ???? Według mnie zapach jest ciekawy, ale mojemu mężowi się nie podoba (on często narzeka na zapachy moich kosmetyków). Jest to peeling olejowy, więc po użyciu zostaje tłusta warstwa na skórze. Można w dużym stopniu zetrzeć ją ręcznikiem. Ja często delikatnie wycieram ciało już nie używam balsamu do ciała. Przy zmywaniu polecam dodatkowo „przejechać” ręką po ciele, żeby dokładnie spłukać drobinki. Drobinki peelingujące to pestki malin i cukier - nie są zbyt ostre, ale bardzo skutecznie wygładzają. Efekt: skóra jest wygładzona, nawilżona i natłuszczona. Produkt otrzymałam od Sylveco jako nagroda za udział w konkursie #ambasadorkaVIANEK
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 4 stycznia 2023 o 18:40
    Bardzo fajny peeling do ciała o ....cynamonowym zapachu
    Tak naprawdę peelingów do ciała używam od niedawna, wcześniej wydawało mi się to zbędne. Teraz stosuję systematycznie i zawsze testuję inne. Ten wpadł w moje łapki jako prezent. Markę Vianek lubię i cenię za dobre bezpieczne dla skóry składy. Tak samo jest i w tym przypadku. Peeling ujędrniajaco- wygładzający zamknięty jest w białym plastikowym słoiczku z miłą dla oka i czytelną szatą graficzną. Zabezpieczony jest w środku sreberkiem więc mamy pewność, że nikt wcześniej się do niego nie dobierał :) Ma konsystencję gęstej cukrowej pasty z drobinkami mielonych malin w kolorze brudnego różu. Pachnie lekko korzennie i dla mnie najbardziej wyczuwalna jest nuta cynamonu Dobrze rozprowadza się na skórze, skutecznie usuwa martwy naskórek zostawiając gładką, nawilżona i pachnącą skórę. Gotowa do dalszej pielęgnacji, choć ja już po takim peelingu nie używam żadnego kremy ponieważ skóra jest niesamowicie nawilżona i to wystarczy. Jeśli chodzi o moc to uważam, że jest raczej z tych delikatnych. Wygładza na pewno czy ujędrnia ? Z pewnością co nieco :) Nie jest mocnym zdzierakiem ale dla mnie wystarczający. Jestem bardzo zadowolona z efektów jaki on daje. Bardzo polecam. Wydajny o fajnym składzie.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • Dostępność
    • Dobry skład
    • Łatwy w użyciu
    • Dobrze peelinguje
    • Niska cena
    Wady:
  • 19 października 2022 o 9:41
    Malinowo mi
    Peeling nie jest drogi i kosztuje zwykle lekko ponad 17-18 zł. Opakowanie peelingu jest ok, ale pierwsze co rzuca się potężnie w oczy - a raczej w nos - to obłędny, intensywny, słodki, malinowy zapach, który dobrze wróży na przyszłość. Sama konsystencja peelingu jest dość gęsta, sam peeling mógłby działać nieco mocniej, ale wykonując go jest odczuwalny i taki ok. Skóra jest po nim dobrze nawilżona i zmiękczona. Jak na taka cenę - trudno nie polecić.
    • Niezłe działanie