Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Naturally Intensely Hydrating Lip Balm Pear Intensywnie nawilżający balsam do ust `Gruszka`

Carmex Sztyft Naturally Pear 4, 4.2 g
CARMEX Nawilżający Balsam do Ust Gruszka Sztyft

• 15 października 2024 o 15:57
    Niewypał.
    Ja: Szminki to nieodłączny element mojego codziennego makijażu. Uwielbiam podkreślać usta żywymi i mocnymi kolorami. Po takim makijażu moje usta wymagają regeneracji i odżywienia. Oczekiwania: Dobre nawilżenie ust, długotrwały efekt. Opakowanie: Standardowe opakowanie szminek tej marki. Niewielkie, u góry zabezpieczone "plombą" przed otwarciem. Całość opakowana plastikiem na papierowej podkładce. Wrażenia: Szminka ma inną konsystencję niż inne produkty tej marki. Jest bardziej zbita, pod wpływem ciepła gorzej się rozprowadza niż inne pomadki. Dość tempa w użyciu. Zostawia na ustach delikatny film, ale ściera się on ekspresowo. Nie ma dobrze znanego uczucia mrowienia na ustach. Nie przynosi ulgi przy ustach mocno spierzchniętych, efekty nawilżenia są znikome. Zapaxh na początku wydaje się być przyjemny i intrygujący, z czasem staje się chemiczny i nieprzyjemny. Za wysoka cena w stosunku do jakości. Uważam, że Carmex ma znacznie więcej do zaoferowania.
  • 21 maja 2024 o 11:08
    Okej balsam.
    Nie jest to ani najlepszy ani najgorszy balsam od Carmex. Jest całkiem spoko pod wzgledem działania. Zapach gruszki jest dość delikatny (wolałam ich wersję jagodową), ale ładny. Raczej nie kupię ponownie, bo znalazłam lepsze opcje.
    Zalety:
    • okej zapach
    • okej działanie
  • 28 października 2023 o 0:52
    Gruszkowa pomadka do ust
    U mnie ta pomadka świetnie sprawdziła się w okresie letnim, bo dzięki zwartej konsystencji nie rozpuściła się ani nie łamała pod wpływem ciepła. Gruszkowy zapach również był bardzo przyjemny, a usta nawilżone. Jednak to co mi średnio odpowiada to opakowanie, bo niestety po pewnym czasie zepsuł się mechanizm i nie byłam w stanie wydobyć produktu do końca (sam się wciskał do środka), mała zatyczka również nie do końca się sprawdza.
    • Nawilża usta
    • Sprawdza się latem
    Wady:
    • Cena (w promocji pomadka kosztowała 14,49 zł)
    Iga3142
    19 kwietnia 2023 o 17:07
    Jest okej :)
    Ten balsam kupiłam na promocji w Naturze za około 12 zł, ale w regularnej bym się nie zdecydowała :// Pachnie naturalnie, gruszkowo a smak ma słodkawy. Jeśli chodzi o nawilżenie, to jest fajny na wiosnę, ale zimą raczej się nie sprawdzi. Pomadka jest mięciutka i dobrze się rozprowadza, na ustach utrzymuje się dosyć długo, bo ponad pół godziny:)) Nie posiada efektu mrowienia i chłodzenia który występuje w klasycznym carmexie. Można go nałożyć na noc, rano obudzicie się z nawilżonymi ustami. Mi jednak dosyć szybko schodzi ten produkt:( Co do opakowania, niestety często się zacina, jest w formie sztyftu.
    • Brak chemicznego posmaku
    • Nawilża
    • Konsystencja
    • Długo utrzymuje się na ustach
    • Dosyć szybko schodzi
    • Nie sprawdzi się zimą
    Drogeria Natura
    Karu89
    11 lutego 2023 o 14:40
    Nareszcie Carmex bez mentolu
    ☆ Zapach i Konsystencja Pachnie uroczo naturalną gruszką, miałam też arbuz ale ten gruszkowy jest słodszy więc dla mnie lepszy. Konsystencja jest gęsta, olejowa, taka otulająco tłusta. ☆ Działanie Nawilża. Nawilża dooooobrze. A najważniejsze dla mnie to to że nie ma w końcu w składzie tego głupiego mówiącego mentolu. Nareszcie normalna świetnie pachnąca i nawilżająca pomadka. ☆ Jakość i Wydajność Jest wydajny, naturalny, na serio działa. Gdyby opakowanie było lepsze byłby to super hit ☆ Opakowanie Mini tubka kleju biurowego. Wiem że to standard tej firmy ale mogli by zmienić te tandetne opakowanka. Sztyft się nie zacina, troche zmywa się naklejka... opakowanie to najgorsza porażka w stosunku do całej reszty zalet ☆ Cena i Dostępność Rossmann only, niestety nigdzie indziej nie wypatrzyłam fizycznie. Cena to parę naście zł na promocji, uważam że warto.
    • nawilżenie
    • brak efektu mrowienia
    • skład
    Wady:
    • słaba dostępność
    • opakowanie tubki kleju