Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

FaceBoom Seboom, Matująco- normalizujący żel do mycia twarzy `Niezawodny pomocnik`

• 7 czerwca 2024 o 13:46
    Polubiliśmy się
    Już po pierwszym użyciu zauważyłam, jak żel delikatnie oczyszcza moją skórę, usuwając nadmiar sebum i zanieczyszczenia, które mogą prowadzić do niedoskonałości. Moja cera jest oczyszczona, a jednocześnie nie jest przesuszona czy podrażniona. Jedną z rzeczy, która sprawia, że ten żel jest dla mnie niezastąpiony, jest jego łagodność. Nawet przy codziennym stosowaniu, nie podrażnia mojej skóry ani nie powoduje uczucia ściągnięcia. Dodatkowo, jego przyjemny zapach sprawia, że każde mycie twarzy staje się prawdziwą przyjemnością.
    Zalety:
    • Kontroluje nadmiar sebum.
    • Łagodna formuła nie podrażnia skóry.
    • Przyjemny zapach.
  • 9 stycznia 2024 o 11:15
    Dobry
    Bardzo przyjemny żel z delikatniejszymi substancjami myjącymi. Żel kupiłam razem z gazetą za mniej niż 10 zł więc bardzo dobra cena. Produkt jest średnio gęsty, ale nie przecieka przez palce. Nie pieni się za dobrze , do może niektórym przeszkadzać. Trzeba nim trochę dłużej pomasować twarz żeby ją domyć. Dobrze doczyszcza, raczej nie dogłębnie jak pasty typu Hamish ale za to nie zostawia uczucie ściągnięcia. Dla mnie na plus kwas salicylowy w składzie i brak SLS. Myślę że warto polecić ten żel, może jakieś cudo to nie jest, zapach jest trochę mdły ale uważam że to dobry, łatwo dostępny produkt który sprawdzi się na większości cer. Na plus też wygodne opakowanie z pompką.
    DomFra
    20 września 2023 o 20:22
    Fajny żel do cery trądzikowej
    Żel kupiłam w Rossmannie na promocji, ponieważ poprzez jego skład liczyłam na dobre oczyszczenie, ale bez efektu przesuszenia. Jestem posiadaczką wrażliwej i trądzikowej cery, dlatego dobór odpowiednich kosmetyków jest dla mnie istotny. Żel zamknięto w plastikowej butelce o wadze 200g (tak, nie ma tu podanej pojemności w mililitrach), która została zakończona pompką. Pompka działała bez zarzutu prawie do samego końca, następnie mogłam ją wykręcić i zużyć resztki żelu. Kosmetyku używałam 2-3 razy dziennie przez 3 miesiące (PAO wynosiło 6m). Żel miał standardową, przeźroczystą konsystencję o neutralnym zapachu mydła. Po nałożeniu na twarz dobrze się pienił i bez problemu mogłam go zmyć. Po kilku użyciach stwierdziłam, iż żel bardzo dobrze myje. Czy to resztki makijażu, krem SPF, czy pot i zabrudzenia z całego dnia. A przy tym nie wysuszał skóry, nie ściągał jej, nie szczypał w oczy. Rano również spełniał swoje zadanie. Producent chwalił się zawartością w składzie betainy, wody cytrusowej i kwasu salicylowego, które mają wspomóc walkę z niedoskonałościami. I rzeczywiście, przy długotrwałym stosowania zauważyłam, iż moja twarz mniej się przetłuszczała, sebum było bardziej pod kontrolą (chociaż nie mam z nim dużego problemu). Podsumowując, naprawdę lubiłam używać ten kosmetyk. Jest to dobry żel do mycia twarzy trądzikowej i wrażliwej. Wspomógł moją skórę w regulacji sebum, a więc pośrednio w występowaniu niedoskonałości. Sama bez problemu mogłabym do niego wrócić. Polecam innym osobom, które potrzebują tego typu produkt :)
  • 14 września 2023 o 9:31
    Dobry żel
    Mam cerę przetłuszczającą się. Żel ładnie domywa buzię z makijażu i po całym dniu, gdy na twarzy była tylko pielęgnacja oraz zanieczyszczenia. Od razu czuć świeżość i dobrze wykonane oczyszczanie. Ja dodatkowo myję buzię szczoteczką soniczną, więc pewnie to też nie bez znaczenia. Moja cera jest wyraźnie bardziej zmatowiona i lepiej przyjmuje kolejne etapy pielęgnacji. Kosmetyk jest bardzo wydajny, bo ma gęstą formułę, starczy na kilka miesięcy codziennego używania. Pompka też bardzo wygodna, nie miałam z nią żadnego kłopotu dotychczas. Zwykle moja cera nie reaguje na żadne kosmetyki alergicznie i tutaj też tego nie ma. Plus za produkt polski i naturalny. Podoba mi się też szata graficzna.
  • 8 września 2023 o 23:55
    Jestem na tak
    Jestem posiadaczką cery normalnej z tendencja do zaskornikow i przetluszczania się w "strefie t". Probowalam juz dużo produktów w podobnym przedziale cenowym, wiekszosc wytypowanych dla cery tlustej i w przypadku zelu seboom jestem zadowolona:)) Opakowanie na plus. Pompka działa, jedna dawka zdecydowanie wystarcza na umycie twarzy. Konsystencja w porzadku, myslalam ze będzie bardziej kleista a tu dość pozytywne zaskoczenie. O zapachu nie bede sie długo rozpisywac, poniewaz byl on dosyć delikatny. Neutralny w stronę przyjemnego. Mysle ze nie powinien nikomu przeszkadzac, nawet "wrazliwcom" ;D Samo dzialanie spoko, po zastosowaniu skóra gladka i matowa. Co mi się spodobało to brak uczucia ściągnięcia, ktore towarzyszylo wielu produktom tego typu. Żel dobrze oczyszcza oraz przygotowuje twarz do dalszej pielęgnacji. Przy regularnym stosowaniu zauwazylam, ze stan cery sie poprawil, wszelkie zaskorniki itp poznikaly badz pojawiaja sie coraz rzadziej. No i najwazniejsze, skora mniej sie przetluszcza. Za tą cenę efekt normalizująco-matujący na poziomie. Jestem bardzo szczesliwa że polskie marki rozwijają sie i nadazaja za "nowinkami" w świecie kosmetyków. Polecam :3
    Zalety:
    • działanie