Serum do twarzy

Miya Cosmetics BEAUTY.lab, Serum liftingujące z retinolem roślinnym [2,5%]

Miya Cosmetics BEAUTY.lab

• 14 lutego 2025 o 17:51
    Miya - moja namiętność!!
    Kilka lat temu serum liftingujące marki Miya używałam namiętnie. Miałam wówczas cerę mieszaną, mniej zmarszczek i spełniało ono swoją rolę zgodnie z zaleceniami producenta. Obecnie tylko w pewnym stopniu nawilża, dotlenia. Co do zmarszczek to w żaden sposób u mnie nie spłyca, a skóra mam wrażenie , że zamiast być mocno nawilżona i wygładzona czy napięta staje się bardziej sucha i szara. Serum samo w sobie dla młodej cery jest odpowiednie, ale dla dojrzałej chyba zbyt słabe. I nie wiem czy przywraca jędrność? Nie zauważyłam. Chociaż nadaje się pod makijaż. Ma dobry naturalny skład, ładny delikatny zapach. Serum zamknięte w szklanej buteleczce z ciemnego szkła z pipetą zakończoną stopką . Dobrze się aplikuje. Konsystencja mleczna, raczej lejąca. Duży plus : nie uczula, nie powoduje podrażnień. Stosowane pod oczy nie powoduje pieczenia ani opuchnięć. Jednak godne polecenia, chociażby za dobry skład.
    Zalety:
    • wygodna aplikacja;
    • przyjemny zapach;
    • nie uczula;
    • nie powoduje podrażnień;
    • naturalny i dobry skład;
    • nadaje się do stosowania pod oczy:
    • dostępność;
    • przystępna cena
    Wady:
    • U mnie w tej chwili nie spełnia oczekiwań co do liftingu zmarszczek;
    • wysusza skórę;
    KarKli
    20 maja 2024 o 16:38
    Serum z retinolem
    Uwielbiam ten produkt. Jest to moje drugie opakowanie i nadal bede go kupowac. Pomógt mi w walce z tradzikiem skutecznie usuwał powstałe krostki na mojej buzi. Zauważyłam również poprawę moich zmarszczek. Serum liftingujace z retinolem roslinnym to produkt, który taczy w sobie zaawansowana pielegnacje skory z naturalnymi sktadnikami. Retinol roślinny, zawarty w serum, jest delikatniejszy dla skory niz tradycyjny retinol, a jednoczesnie skutecznie wspomaga proces odnowy, wygładza zmarszczki i poprawia elastycznos skóry. Serum wbogacone jest równiez o naturalne ekstrakty, które nawilzaja, odzywiaja i chronią skóre przed szkodliwymi czynnikami zewnetrznymi. W dodatku ten zapach. Zawsze stosowałam z kremem nawilżającym. Moja cera i jakość skóry się polepszyła.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Skóra głodka , miękka, napięta
    • Przyjemny zapach
    • Pomóc przy stanach zapalnych na buzi
  • 28 kwietnia 2024 o 19:10
    Zupełnie nie działa
    W moim przypadku jedynie retinol wpływa na moje niedoskonałości. Gdy używam retinolu niedoskonałości znikają. W przypadku tego serum niestety nie znikały. Mam wrażenie że nie działało, nie robiło w sumie nic. Zużyłam połowę i stwierdziłam że nie będę się z nim dalej męczyć. Plus za opakowanie i wygodną pipetę. Ładnie pachnie, szybko się wchłania. Niestety mam wrażenie że nie daje takiego efektu jak inne sera z retinolem. Nie kupię ponownie.
  • 12 marca 2024 o 21:33
    Serum liftingujące MIYA
    Serum dostałam w prezencie. Serum jest jak i pozostałe zamknięte w ciemnej buteleczce z pipetą. Bardzo ładne i stonowane opakowanie. Kolor serum jest białe ale nie lejące się. Szybko się wchłania, ładnie nawilża, napina. Efektu liftingu niestety brak. Nie bardzo wiem jak kosmetyk miałby zadziałać jak lifting. Ale mimo tego bardzo lubię to serum- używam naprzemiennie z nawilżającym, wzmacniającym i z witaminą C. Serum to takie moje must have pod krem do twarzy.
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie, napięcie
    Wady:
    • nie liftinguje i nie likwiduje zmarszczek ;)
  • 16 listopada 2023 o 13:01
    Serum
    Bardzo fajne delikatne serum z retinolem roślinnym. Serum z retinolem używam od jakiegoś czasu 2 lub 3 razy w tygodniu, zamknięte jest w szklanej buteleczce z pipetą konsystencja jest idealna i łatwa w rozprowadzeni. Ma delikatny przyjemny zapach.