Serum do twarzy

notino.pl
CeraVe Nawilżające Serum z Kwasem Hialuronowym 30ml

• 30 marca 2025 o 18:39
    Schodzi u mnie tonami...
    To zdecydowanie najlepszy produkt nawilżający do mojej wymagającej, suchej skóry, jaki miałam okazję używać. W związku z tym zamieszkał w mojej kosmetyczne na stałe i kupuję go regularnie w sporych ilościach. To tu właśnie leży mój największy ból związany z tym produktem, jest stosunkowo drogi, a największa możliwa objętość do kupienia to 30 ml. Ale do rzeczy... serum ma niezwykle lekką konsystencję, nie zapycha, świetnie się wchłania, jest bezzapachowe. Stanowi idealną bazę pod kolejne kremy lub od razu pod podkład (ja tak właśnie robię), tylko trzeba mu dać 5-10 min., jeśli nałożymy za szybko może się minimalnie rolować. Skóra po nałożeniu kremu jest nawilżona i zyskuję uczucie ulgi, dodatkowo nadaje jej ładny satynowy połysk - ja to lubię. Zdarza mi się stosować serum nawet kilka razy dziennie. Związane jest to z tym, że moja skóra jest aktualnie w trakcie kuracji retinoidami i przesusza się niemiłosiernie. Dla mnie to serum to wybawienie. Najczęściej stosuje je właśnie w ciągu dnia, na noc nakładam cięższe, bardziej tłuste preparaty, ale oczywiście muszę przyznać, że czasami jestem zbyt leniwa, aby z namaszczeniem odbyć pełną wieczorną pielęgnację.... wówczas nakładam szybciutko tylko to serum na noc... i moja skóra i tak jest zadowolona. Nigdy mnie nie podrażnił, a moja skóra jest bardzo wrażliwa. Opakowanie jest poręczne (ale z racji ilości, które u mnie schodzą, widzę potrzebę produkowania go w większych objętościach), pompka dobrze działa. Dla mnie ten produkt to HIT!
    Zalety:
    • nawilżenie
    • ukojenie skóry
    • lekka formuła
    • świetnie się wchłania
    • bezzapachowy
    • pompka dobrze działa
    • nie roluje się pod makijażem (stanowi świetną bazę pod inne produkty)
    Wady:
    • cena (mogłaby być nieco niższa)
    • większa objętość opakowania
  • 3 stycznia 2025 o 16:39
    Nie zawiodłam się
    Ostatnio miałam okazję wypróbować CeraVe Nawilżające Serum z Kwasem Hialuronowym i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jego działaniem. Serum stało się jednym z moich ulubionych produktów do pielęgnacji :) Serum znajduje się w szklanej buteleczce z wygodnym dozownikiem typu pipeta, co pozwala na precyzyjne dawkowanie produktu. Opakowanie jest eleganckie, proste, ale praktyczne. Konsystencja serum jest lekka, wodnista, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze uczucia lepkości, co jest dużym plusem. Serum zawiera kwas hialuronowy, który ma na celu intensywne nawilżenie skóry oraz wspomaganie jej regeneracji. Formuła jest wzbogacona o ceramidy, które wzmacniają barierę ochronną skóry, oraz witaminę B5, która koi i łagodzi podrażnienia. Produkt nie zawiera parabenów, perfum ani alkoholu, co sprawia, że jest odpowiedni dla skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Po nałożeniu serum skóra od razu staje się nawilżona, gładka i pełna blasku. Produkt działa intensywnie, ale nie obciąża skóry. Regularne stosowanie serum poprawia jej elastyczność i nawilżenie, a także zmniejsza uczucie ściągnięcia, które czasem występuje po oczyszczeniu skóry. Serum jest idealnym bazą pod krem nawilżający. Serum jest bardzo wydajne – wystarczy tylko kilka kropel, aby pokryć całą twarz. Dzięki lekkiej konsystencji szybko się wchłania, więc nie trzeba go nakładać w dużych ilościach. Butelka 30 ml wystarcza na długi czas, co czyni produkt bardzo ekonomicznym.
    Zalety:
    • wydajne
    • idealne nawilżenie
    • nie obciąża skóry
    • nie zapycha
  • 29 lipca 2024 o 11:23
    Zbyt lekki
    Krem bezzapachowy, nie uczula, nie zapycha. Zamkniety w wygodnym opakowaniu z pompką. Kremu troche mało, szkoda ze nie ma chociaż 50 ml. Niestety krem dla mnie jest za słaby. Mam 36 lat i moja skóra potrzebuje lepszego nawilżenia, którego ten krem mi nie daje. Jest tak lekki i tak szybko sie wchłania że mogę go nakładać tonami i nie czuję ukojenia a skóra w dotyku jest jakbym nic na nią przed chwilą nie nałożyła. Nie wysuszył mi skóry, jej nawilżenie jest akceptowalne. Na pewno bedzie to dobra opcja na upalne lata ale na okres jesienno zimowy zdecydowanie u mnie odpada.
  • 4 czerwca 2024 o 21:33
    Nawilża, koi
    Serum do twarzy, które zapewni Twojej skórze intensywne nawilżenie i ukojenie? Stosuję to serum od kilku tygodni i muszę przyznać, że jestem z niego bardzo zadowolona. Moja cera jest wyraźnie bardziej nawilżona, miękka i gładka. Serum koi podrażnienia i zmniejsza widoczność porów. **Plusy:** * Intensywnie nawilża skórę do 24 godzin * Koi podrażnienia i łagodzi stany zapalne * Wygładza i zmiękcza skórę * Zmniejsza widoczność porów * Wzmacnia barierę ochronną skóry * Hipoalergiczny i niekomedogenny * Odpowiedni dla skóry suchej, wrażliwej i tłustej * Dostępne w różnych pojemnościach **Minusy:** * Może być nieco za lekkie dla osób z bardzo suchą cerą * Cena może być dla niektórych osób zbyt wysoka **Ogólnie rzecz biorąc, polecam CeraVe Nawilżające Serum z Kwasem Hialuronowym wszystkim osobom, które szukają skutecznego serum do nawilżenia i ukojenia skóry.** To świetny produkt, który działa skutecznie i jest przy tym delikatny dla skóry. **Dodatkowe informacje:** Serum CeraVe Nawilżające Serum z Kwasem Hialuronowym można stosować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Serum można stosować samodzielnie lub pod krem nawilżający.
  • 26 maja 2024 o 22:49
    Tyle pozytywnych opinii, a jednak ja bardzo się zawiodłam
    Niestety się zawiodłam na tym produkcie. To jest moja pierwsza rzecz od Cerave i czytając tak pozytywne opinie ogólnie o tej marce, stwierdziłam, że ten także musi być rewelacyjny. No i niestety nie. Tu także widzę same pozytywy, a u mnie, te produkt jako jeden z niewielu totalnie jest nie dla mnie. Używam aktualnie i kremów i innych serum i baz, i np żadna mi się nie roluje. A tu to serum (próbowałam je nakładać na wiele sposobów) za każdym razem mi się roluje. Czy tak powinno być? No nie. Widocznie napeawde nie jest ono dla mnie. Druga kwestia - piecze. A miało być dla skóry suchej, wrażliwej, jako Ukojenie i nawilżenie... Coś jest tu nie tak. Bardzo się nie polubiliśmy. Oddaje siostrze, bo ja miałam kilka prób i niestety każda taka sama, a u niej jest super.