Róże do policzków

Wibo Creamy Blusher Róż do policzków

Wibo Creamy Blusher róż do policzków 3 3.5g
WIBO Creamy Blusher Rozświetlający Róż do Policzków 3

• 13 listopada 2024 o 15:26
    Mieszane uczucia
    Nie pasuje mi formuła tego różu i nie wiem, czy to wina ogólnie kremowej konsystencji czy tego konkretnie kosmetyku, bo to jedyny róż w kremie, którego używałam. Jest jakiś taki tłusty i źle się nakłada na makijaż pod spodem. Wg producenta to róż rozświetlający, ale nie widzę tu rozświetlenia.
    SandriQ
    13 października 2024 o 16:16
    Nie lubię być oszukiwana
    Wibo to jedna z najtańszych opcji na rynku jeśli chodzi o kosmetyki do makijażu. Sięgam po Wibo od lat. Mój makijaż przechodzi ostatnio rekonesans i zamiast usilnie trzymać się tylko bronzera zaczęłam szukać idealnego dla siebie różu. Z racji,że jestem ciepłym typem kolorystycznym to interesują mnie tylko kolory z żółtym podtonem. W czarnej,kwadratowej kasetce z plastiku znajduje się opisywany róż do policzków. Opakowanie jest świetliste , z przodu ma okienko przez które go widzimy. Nieznaczne opisy z przodu są jedyną jego ozdobą ,ale bardzo szybko się ścierają,a tworzywo łatwo porysować i przez to po krótkim czasie wygląda źle. Za to łatwo dostać się do środka przez podważenie palcem bez uszkodzenia paznokcia. Zatrzaskując się klapka porządnie trzyma się swojego miejsca,nie ma opcji że kosmetyk się otworzy i zmarnuje. Ma się ogólne wrażenie,że obudowa jest porządna.Przez kilka miesiecy do teraz nic się nie wyłamało. Z tylnej części przytwierdzono malutką naklejkę z paroma napisami w tym PAO wynoszącym rok. Nie ma składu czy daty ważności. Róż ma postać masełka,bardzo miękkiego i swobodnie się aplikującego. Jedynym minusem takiej formy jest to,że łatwo ją zanieczyścić paprochami. Nakładanie rożu jest dziecinnie proste,choć najlepiej spisuje się nakładany palcami.Świetnie się go blenduje i stopniuje intensywność. Wybrałam odcień 03,czyli taki koral polecany wiosnom.Niestety w mojej drogerii nie było testera i jakie było moje zdziwienie w domu jak się okazało,że warstwa wierzchnia różni się od tej pod spodem. Oryginalnie jest to zimny,jasny róż,który choć ładny to kłóci się z moją urodą i zamiast dodawać mi uroku to mi go odbiera. Produkt ma wykończenie świetliste z lekko mieniącymi się drobinami. Użyłam go parę razy,żeby go jakoś 'odczarować'bo szkoda mi go wyrzucać ,a też nie mam go komu podarować i mam z nim kolejny problem. Zauważyłam,że kosmetyk jakby gubi się w makijażu,szybko znika,traci na intensywności. Pigmentacja jest na przeciętnym poziomie,napewno można znaleźć na rynku coś dużo lepszego. Nie zrobił krzywdy mojej skórze,bardzo dobrze schodzi podczas demakijażu. Kosmetyk jest bezzapachowy i jest kilka odcieni do wyboru. Można go kupić w Rossmann czy Hebe. Kosztuje około 30 zł bez promocji co jest dla mnie przegięciem,bo jest bardzo niewydajny.
    Zalety:
    • Dostępność❤️
    • Nie pogarsza stanu cery❤️
    • Łatwy w aplikacji❤️
    Wady:
    • Drogi ????
    • Niewydajny????
    • Pomyłka z kolorem????
    • Nietrwały ????
    • Opakowanie,które szybko wygląda niechlujnie????
  • 15 lipca 2024 o 21:11
    Śliczny fioletowy róż
    Mam kolor ten różowofioletowy. Od dawna poluję na róże w fioletowych tonacjach, i ten daje mi oczekiwany efekt. Kolor piękny, widać na policzku, że nie jest to po prostu ostry róż, ale też nie wygląda jak siniak, odcień w punkt. Jest mocno napigmentowany, radzę najpierw odbić pędzel lub gąbkę na dłoni, żeby nie zrobić z siebie pajaca. Konsystencja ok, łatwo nabrać na gąbkę, ale jest na tyle zbity że nie ubywa dużo produktu. Nie jest zbyt mokry / tłusty, ma lekko satynowy blask (spowodowany błyszczącymi pigmentami). Nie zauważyłam problemów z trwałością. Opakowanie ok, dość tanie, no ale jak chcemy mieć kosmetyki w niskich cenach, to nie będą one miały pięknych opakowań. Używam go dość często, i polecam.
  • 3 lutego 2024 o 17:36
    Troszkę dziwna konsystencja i słaba trwałość
    Ostatnio pojawiło się w drogeriach tyle produktów do konturowania na mokro że głowa boli. Widząc te kolorowe cudeńka skusiłam się na zakup creamy blusher od Wibo. Wybrałam kolor nr 1 najbardziej różowy wręcz żarówiasty, barbie pink. Jest to formuła rozświetlająca i widać na skórze dość dużo maleńkich drobinek. Konsystencja bounce to coś pomiędzy kremem, musem a pianką. Najbardziej lubię nakładać go palcami ponieważ gąbeczka zabiera większość pigmentu i róż staje się na skórze mało widoczny. Zapłaciłam za niego 18 zł i wydaje mi się że jak na Wibo to dużo. Raczej jestem przyzwyczajona że ta marka ma tańsze kosmetyki no ale w końcu wszystko drożeje więc ceny kosmetyków tez idą w górę. Poza tym jak go kupiłam to nie było żadnej promocji więc może warto poczekać jeśli ktoś ma ochotę wypróbować bo wtedy będzie ciut taniej. Jakoś nie polubiłam tego różu. Po pierwsze konsystencja jest niby kremowa ale tak mocniej zbita. Produkt nie nakłada się cienko na skórę . O ile kolor jest bardzo ładny i daje takie mroźny rumieniec na skórze to perłowy efekt mi tutaj przeszkadza. Nie jest to mój ulubiony produkt ale szkoda mi wyrzucić bo kolor sam w sobie jest całkiem ładny.
    Zalety:
    • opakowanie jest małe kwadratowe w kolorze czarnym z szybką w środku przez którą widać kolor kosmetyku
    • kilka kolorów do wyboru
    Wady:
    • perłowe wykończenie
    • trwałość
    • wysoka cena
  • 10 stycznia 2024 o 23:05
    Naprawdę super
    Uważam że to naprawdę fajne produkty. Mają całkiem luksusową formułę. Opakowanie oczywiście okropne. Kolory niestety też mógłby być ciekawsze, mam wrażenie że ten który mam jest za pomarańczowy, a inne też jakoś nie urzekają. Ale formuła jest naprawdę dobra, róże są w typie bouncy, nie do końca kremowej, mają dużo drobiny, a raczej perły, nie ma tu brokatu ale ta perła jest taka konkretna więc nie każdemu się spodoba. Polecam zerknąć, raczej bw promocji bo produkty Wibo potrafią być teraz niedorzecznie drogie.