Pudry do twarzy

Bell Holiday Skin Powder Puder sypki

• 26 marca 2023 o 19:02
    jeden z fajniejszych pudrów Bell
    To jedne z lepszych pudrów z marki Bell. Kupiłam go już jakiś czas temu na stronie Bell (razem z innymi pudrami, które bell miała w ofercie mimo, że wypuszczone zostały już dawno) i zostawiłam, aby używać w okresie świątecznym (w końcu pachnie świątecznymi ciastkami) Puder w typowym dla Bell, plastikowym opakowaniu. Bardzo ładnie pachnie (chociaż pod koniec użytkowania ten zapach trochę męczył). Ma delikatny, jasny kolor (niestety trochę mnie rozjaśniał - ale można to było ograć w makijażu). Bardzo drobno zmielony, aksamitny, z delikatnymi drobinkami. Puder ładnie rozświetlał, wygładzał, utrwalał makijaż. Dobrze sprawdzał się pod oczy (zmieszany z jakimś pudrem wygładzającym) Polecam jeśli ponownie wróci do sprzedaży
    Zalety:
    • wygładzenie
    • utrwalenie
    • wykończenie (satynowe/rozświetlone)
    • nadaję się pod oczy (wymieszany z innym pudrem wygładzającym)
    Wady:
    • edycja limitowana (ale już raz pojawiła się ponownie więc może i na przyszłe święta będzie dostępny)
    • rozjaśnia
  • 10 stycznia 2023 o 19:43
    Wzięło mnie na sentymenty
    W listopadzie 2021 roku, do ???? trafił puder Holiday Skin Powder Bell . Niech nazwa Was nie zmyli, bo puder pochodzi ze świątecznej kolekcji. ???? O świątecznym klimacie przypomina kolor opakowania oraz piękny zapach ciasta z nutą pomarańczy. Pojemność produktu wynosi 5,5 g. Producent zapewnia, iż produkt ma optycznie wygładzić skórę oraz działać jak naturalny filtr rozpraszający światło. Puder jest drobniutko zmielony, bardzo gładki, satynowy między palcami. Puder ma delikatny beżowy kolor oraz malutkie drobinki. Na szczęście nie przyciemnia podkładu. Współpracuje z mokrymi i suchymi produktami. Pieknie wygładza I maskuje niedoskonałości. Drobinki sprawiają, że skóra wygląda na wypoczętą. Utrwala makijaż. Dobrze wygląda pod oczami. Puder jest już niedostępny, ale pomyślałam, że wrzucę tę recenzję, aby być może przywołać miłe wspomnienie o tym pudrze. ????
  • 15 października 2022 o 9:45
    Tragiczna forma opakowania, reszta jest ok
    Na puder trafiłam dość przypadkiem, plus dobra cena myślę biorę i sprawdzę co to jest. Oczywiście są duże plusy i są minusy, bo pudrów sypkich używam tony więc mam porównanie. Na pewno uwagi nie przykuło to czerwone opakowanie bo tego koloru nie nawidzę tylko cena. Konsystencja bardzo dobra -lekki i bardzo drobny proszek. Kolor ok. Opakowanie bardzo dość spore. Działanie super, dobrze współpracuje z podkładem (ale tylko tym dobrym, bo to wszystko zależy właśnie od niego), daje satynowe wykończenie, delikatny w dotyku. Zapach?? Mój nos nie wyczuwa tu konkretnego, jest przyjemny po prostu. To będą plusy. Minusy?? Już na samym początku forma opakowania. Wieczko powinno być zakręcane a nie nakładane, dziurki w nakładce na opakowaniu przez które wydobywa się proszek są zbyt duże, produkt ucieka, non stop się wysypuje, co sprawia że brudzi ciemne przedmioty i ubrania. Po nałożeniu wieczka puder jakby zasysa się i dołem idzie taka chmurka pyłu, nie da się tego zatrzymać. Jestem tu ogólnie na to przygotowana i posiadam kilka pojemników po pudrze z innej firmy które są dla mnie ratunkiem w takich sytuacjach. Ale też to nie jest tak że będę go non stop kupować i przesypywać, bo inaczej nie da się stosować. Podsumowując opakowanie jest niepraktyczne bo sprawia to że produkt nie jest wydajny, gdyż więcej jest go na podłodze niż tam gdzie powinien być. Nie skreślam go całkowicie ale forma opakowania całkowicie leży. Czy kupię go ponownie? Na ta chwilę nie, może kiedyś. ZALETY: bardzo dobra cena kolor pudru dobra konsystencja daje ładne satynowe wykończenie przyjemny zapach dość duże opakowanie WADY: paskudny kolor opakowania zła forma opakowania -zbyt duże dziurki w nakładce oraz nakładane wieczko, które powoduje uciekanie produktu niska wydajność produktu przez wysypywanie się produktu przez wysypywanie się puder brudzi wszystko dookoła
  • 24 czerwca 2022 o 13:49
    Tanie rozświetlenie
    Puder kupiłam pod wpływem chwili. Staram się używać coraz mniej matowych pudrów, aby cera nie wyglądała ciężko. Skusiłam się na ten puder i jest OK jak za taka cenę. Jest lekki, nie ciastkuje się, rzeczywiście lekko rozświetla i to by było na tyle. Nie utrzymuje się za długo, u mnie ok 4h max 6 h na twarzy. Jest w porządku, ale jakoś mnie nie porwał i już nie mam zamiaru do niego wracać.
    Zalety:
    • niska cena
  • 6 kwietnia 2022 o 19:07
    Warty większej uwagi
    Puder kupiłam z ciekawości i nie żałuję. Po zastosowaniu skóra wydaje się być wygładzona z delikatnie spłyconymi zmarszczkami. puder wg mnie ma lekko świetliste wykończenie, Ja takie lubię. Na mojej twarzy puder utrzymuje się przez kilka długich godzin. Nie ciastkuje się, nie roluje, nie zbija. Jest dość drobno zmielony przez co jest mocno lotny. Spora pojemność w opakowaniu przy bardzo przyjaznej cenie jest zawsze na plus.
    Zalety:
    • wykończenie świetliste
    • dobrze się utrzymuje
    • spora pojemność
    Wady:
    • trzeba uważać przy otwieraniu opakowania